Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de pizza delicioase și rapide

Pizza cu legume şi şuncă

Publicat la 28 iulie 2015 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

3 shares
Mergi la rețetă

Oricând îți este poftă de o pizza de casă delicioasă, încearcă această rețetă de pizza cu șuncă și legume!

Pizza este irezistibilă! Este acea mâncare pe care o împărțim atunci când ne întâlnim cu prietenii sau care ne salvează în zilele când nu mai știm ce să gătim. Firește, o pizza de casă , la care blatul să fie exact cum îl vrem noi de gros și pe care să punem tot ce ne place, va fi mereu mai bună decât o pizza cumpărată!

pizza cu multe legume si putina sunca1

De la ideea aceasta am plecat și eu când am făcut această pizza cu legume și șuncă. Îmi doream o masă cu mai multe legume decât carne sau brânză, așa că am pus legumele care îmi plac și am construit o pizza fix pe gustul meu!

Pe blog veți găsi rețeta mea pentru un blat simplu de pizza făcut acasă din aluat dospit. Se face foarte ușor, iar vestea bună este că puteți face mai mult și să îl păstrați la frigider sau la congelator pentru mai târziu 😉

Click pe fotografia de mai jos ca să vedeți rețeta video pentru acest blat, postată pe canalul meu de YouTube.

Alte reţete de pizza pe blog:

  • Pizza cu şuncă şi ciuperci
  • Mini-pizza Margherita
  • Pizza cu broccoli şi suncă de pui

Mod de preparare pizza cu legume și șuncă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pizza

Pizza cu legume și șuncă

O rețetă de pizza cu legume şi șuncă și legume cu blat delicios făcut în casă. Ideală pentru un prânz sau o cină în familie.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
dospire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 25 minutes minutes
Număr de porții: 1 pizza medie
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tava perforata pizza
tava perforata pizza
cutit pizza
cutit pizza

Ingrediente
 

Blatul

  • 130 g făină tip 650
  • 85 ml apă călduță
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 g linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 6 g drojdie proaspătă

Topping

  • 100 g sos de roşii
  • ½ morcov rondele
  • ¼ ardei gras
  • ¼ ceapă roșie
  • 50 g de conopidă
  • 50 g de buchet de broccoli
  • 50 g şuncă de pui (sau mai multă dacă doriţi)
  • 50 g de caşcaval ras
  • 1 linguriţă de busuioc uscat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare (piper)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se amestecă făina cu sarea.
  • Zahărul şi drojdia se freacă cu o lingură de lemn până când simţiţi că amestecul s-a înmuiat. Se adaugă apa călduţă, se amestecă să se dizolve drojdia şi se toarnă peste făină.
  • Se frământă cu mâna până când obţinem un aluat omogen, apoi începem să turnăm puţin câte puţin uleiul de măsline şi continuăm să frământăm până când acesta este bine încorporat.
  • Lăsaţi aluatul să crească timp de 20-30 de minute într-un loc călduţ, acoperit cu un prosop curat, până îşi dublează volumul.
  • Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină, îl aplatizați ușor cu palmele apoi îi dați din nou formă de bilă. Lăsați aluatul să dospească din nou pe blatul de lucru încă 15 minute acoperit cu un prosop umed.
  • Aprindeți acum cuptorul la 250 grade și pregătiți tava. Dacă folosiți o piatră pentru pizza, lăsați-o să se încingă foarte bine în cuptor.
  • Întindeți aluatul cu palmele sau cu sucitorul, într-un blat rotund de aprox. 30 cm. Transferați blatul de pizza peste hârtia de copt, ajutându-vă de sucitor. 

topping

  • Se amestecă sosul de roşii cu o lingură de ulei de măsline, cu busuiocul uscat şi se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se întinde sosul peste blatul de pizza.
  • Peste sosul de roşii se aşează şunca tăiată felii, legumele tăiate şi ele cât mai subţire şi bucheţelele de conopidă şi broccoli.
  • Se presară din belşug cu caşcaval ras şi se dă pizza la cuptorul încălzit pentru 8-10 minute, până când legumele s-au înmuiat, caşcavalul s-a topit, iar blatul dă semne că începe să se rumenească pe margine.

Bine de știut:

Procedând în felul descris mai sus, veţi obţine un blat crocant, iar legumele vor rămâne de asemenea şi ele crocante. Dacă doriţi legume mai moi, puteţi fierbe câteva minute morcovul înainte de a-l aşeza peste blat, iar bucheţelele de broccoli şi conopidă să le opăriţi doar 2-3 minute în apă clocotită în care aţi pus un praf de sare.
Valori nutriționale
Pizza cu legume și șuncă
Valori per porție
Calorii
824
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
12
g
18
%
Colesterol
 
46
mg
15
%
Carbohidrați
 
134
g
45
%
Fibre
 
14
g
58
%
Zahăr
 
19
g
21
%
Proteine
 
46
g
92
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pizza cu legume și şuncă pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

pizza cu multe legume si putina sunca

Dacă aţi încercat reţeta, vă aştept cu drag să îmi spuneți cum a ieșit!

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pizza cu rosii si mozzarella in tava pe fundal de lemn
    Pizza turnată la tavă - rețeta rapidă de pizza "lichidă" delicioasă
  • Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
    Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
  • Reteta pizza pe blat de dovlecei
    Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
  • Pizza cu ton si porumb
    Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă
3 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x