Oricând îți este poftă de o pizza de casă delicioasă, încearcă această rețetă de pizza cu șuncă și legume!
Pizza este irezistibilă! Este acea mâncare pe care o împărțim atunci când ne întâlnim cu prietenii sau care ne salvează în zilele când nu mai știm ce să gătim. Firește, o pizza de casă, la care blatul să fie exact cum îl vrem noi de gros și pe care să punem tot ce ne place, va fi mereu mai bună decât o pizza cumpărată!
De la ideea aceasta am plecat și eu când am făcut această pizza cu legume și șuncă. Îmi doream o masă cu mai multe legume decât carne sau brânză, așa că am pus legumele care îmi plac și am construit o pizza fix pe gustul meu!
Pe blog veți găsi rețeta mea pentru un blat simplu de pizza făcut acasă din aluat dospit. Se face foarte ușor, iar vestea bună este că puteți face mai mult și să îl păstrați la frigider sau la congelator pentru mai târziu 😉
Click pe fotografia de mai jos ca să vedeți rețeta video pentru acest blat, postată pe canalul meu de YouTube.
Alte reţete de pizza pe blog:
Mod de preparare pizza cu legume și șuncă
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pizza cu legume și șuncă
Echipamente necesare
Ingrediente
Blatul
- 130 g făină tip 650
- 85 ml apă călduță
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 g linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 6 g drojdie proaspătă
Topping
- 100 g sos de roşii
- ½ morcov rondele
- ¼ ardei gras
- ¼ ceapă roșie
- 50 g de conopidă
- 50 g de buchet de broccoli
- 50 g şuncă de pui (sau mai multă dacă doriţi)
- 50 g de caşcaval ras
- 1 linguriţă de busuioc uscat
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare (piper)
Instrucțiuni de preparare
- Se amestecă făina cu sarea.
- Zahărul şi drojdia se freacă cu o lingură de lemn până când simţiţi că amestecul s-a înmuiat. Se adaugă apa călduţă, se amestecă să se dizolve drojdia şi se toarnă peste făină.
- Se frământă cu mâna până când obţinem un aluat omogen, apoi începem să turnăm puţin câte puţin uleiul de măsline şi continuăm să frământăm până când acesta este bine încorporat.
- Lăsaţi aluatul să crească timp de 20-30 de minute într-un loc călduţ, acoperit cu un prosop curat, până îşi dublează volumul.
- Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină, îl aplatizați ușor cu palmele apoi îi dați din nou formă de bilă. Lăsați aluatul să dospească din nou pe blatul de lucru încă 15 minute acoperit cu un prosop umed.
- Aprindeți acum cuptorul la 250 grade și pregătiți tava. Dacă folosiți o piatră pentru pizza, lăsați-o să se încingă foarte bine în cuptor.
- Întindeți aluatul cu palmele sau cu sucitorul, într-un blat rotund de aprox. 30 cm. Transferați blatul de pizza peste hârtia de copt, ajutându-vă de sucitor.
topping
- Se amestecă sosul de roşii cu o lingură de ulei de măsline, cu busuiocul uscat şi se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se întinde sosul peste blatul de pizza.
- Peste sosul de roşii se aşează şunca tăiată felii, legumele tăiate şi ele cât mai subţire şi bucheţelele de conopidă şi broccoli.
- Se presară din belşug cu caşcaval ras şi se dă pizza la cuptorul încălzit pentru 8-10 minute, până când legumele s-au înmuiat, caşcavalul s-a topit, iar blatul dă semne că începe să se rumenească pe margine.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pizza cu legume și şuncă pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Dacă aţi încercat reţeta, vă aştept cu drag să îmi spuneți cum a ieșit!
Poftă bună!
Lasă un comentariu