Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

12 shares
Mergi la rețetă

Astăzi vreau să vă arăt nişte fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri, minunăţii frumoase şi delicioase, numai bune de impresionat persoana iubită sau pur şi simplu de ambalat frumos şi de făcut cadou unei persoane dragi. Nu de alta, dar se apropie Valentinu' și Dragobetele şi 1 Martie și 8 Martie și poate vreţi să faceţi o bucurie dulce cuiva.

Reţeta de bază, cea a aluatului este aproape aceeaşi cu cea pe care am folosit-o la reţeta de fursecuri cu portocale , doar forma şi decorul sunt mai romantice. Desigur, voi le puteţi decupa în orice altă formă, dacă aveţi alergie la inimioare şi la simboluri iubăreţe în perioada asta. Ca să vă zic drept, şi eu am făcut de probă cam jumătate de tavă de fursecuri decupate cu altă formă, le-am glazurat şi le-am decorat pe toate la fel, dar nu au avut deloc acelaşi farmec. Asta e o reţetă romantică, nu-i stă bine decât în formă de inimioară. Am zis! 🙂

Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

Mod de preparare fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

Am redus puţin cantitatea de zahăr, gândindu-mă că fursecurile vor beneficia oricum de o glazură dulce, deci trebuie cumva să păstrăm un echilibru. Eu am glazurat inimioarele folosind ciocolată cu lapte topită. Dacă voi preferaţi ciocolata amăruie sau neagră, atunci poate veţi dori să mai măriţi puţin cantitatea de zahăr din aluat.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 45 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Număr de porții: 1 oră 15 minute
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 320 g de făină
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • ½ de linguriţă petale de trandafir măcinate
  • 2 ouă
  • ½ de linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare

pentru decor

  • 75 g ciocolată cu lapte
  • 20 g fistic
  • 1 linguriţă de petale de trandafir

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare.
  • Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi punem petalele de trandafir şi coaja rasă de lămâie.
  • La final turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm. Am obţinut un aluat compact şi elastic.
  • Înveliţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider minim o oră.
  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt.
  • Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru, scoateţi aluatul de la rece şi îl întindeţi cu sucitorul într-o foaie de jumătate de cm grosime. Decupaţi fursecurile de preferat în formă de inimă.
    Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri
  • Aşezaţi inimioarele în tăvi lăsând cam 1 cm între ele pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
  • Coaceţi fursecurile 10-12 minute, până încep să se rumenească, nu mai mult, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească cât timp vă ocupaţi de glazură.
  • Rupeţi ciocolata bucăţele mici şi o puneţi la topit la bain marie sau la cuptorul cu microunde, cum vă e mai uşor.
  • Cât ciocolata e încă caldă şi fluidă, atingeţi fiecare fursec cu faţa superioară de glazura de ciocolată, apoi aşezaţi-le la loc în tavă, pe hârtia de copt.
  • Presăraţi-le cu fistic tocat şi cu petale de trandafir şi lăsaţi-le să se întărească glazura.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

Sper să vă placă reţeta şi să îi bucuraţi pe cei dragi cu inimioare romantice şi ciocolatoase. Să ştiţi că pot fi făcute dinainte, se păstrează foarte bine câteva zile într-un loc răcoros.

PS: Asiguraţi-vă ca folosiţi petale de trandafir comestibile, de uz alimentar. Le găsiţi la magazine naturiste, sau magazine de ceaiuri.

Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri

Dacă v-a plăcut reţeta (sau dacă nu v-a plăcut reţeta), să ştiţi ca mai găsiţi pe site şi alte reţete de fursecuri şi biscuiţi, frumoase şi delicioase:

Biscuiţi cu unt şi bucăţele de ciocolată
Biscuiţi cu unt şi bucăţele de ciocolată
Fursecuri cu ghimbir şi glazură de ciocolată
Fursecuri cu ghimbir şi glazură de ciocolată
Fursecuri semilună cu unt şi vanilie
Fursecuri semilună cu unt şi vanilie
Nu uitaţi că puteti printa reţeta de fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!

 

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
12 shares

Comentarii

  1. Claudia Larisa Damian a zis

    februarie 22, 2016 at 10:53 am

    Excelent ! Sunt foarte aspectuoase si sunt coninsa ca trebuie sa fie tare aromate si fragede. Ai combinat ciocolata cu trandafirii ! Chiar sunt romantice inimioarele tale !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 26, 2016 at 8:12 pm

      Multumesc, Claudia! Sper sa le incerci si tu 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    februarie 22, 2016 at 10:28 am

    Eh...daca-s romantice si cu ciocolata nu pot refuza 🙂
    Presupun ca mai ai si pentru musafiri,nu?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 26, 2016 at 8:15 pm

      Pentru musafiri am doar reteta :))

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.