Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Salate

Salata tabouleh cu quinoa

Publicat la 14 aprilie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

399 shares
Mergi la rețetă

Despre salata tabouleh...numai de bine 🙂 E atât de ușor de făcut, de ieftină, de bună și de veselă! Nu avem nevoie decât de câteva ingrediente: mult (dar mult!!) pătrunjel, mentă proaspătă, roșii, ceapă roșie (sau ceapă verde) și de obicei bulgur fiert. În loc de bulgur putem folosi cu succes cuşcuş sau şi mai bine quinoa cum am folosit eu în rețeta de azi. Totul stropit bine cu ulei de măsline și suc proaspăt de lămâie. O combinație aparent banală, dar atât de proaspătă și de gustoasă că nu te-ai mai opri din mâncat.

Ştiu că unii dintre voi s-ar putea să ridice miraţi dintr-o sprânceană când vor citi despre mentă pe lista ingredientelor. Tradiţia noastră culinară nu prea o include sau cel puţin nu în salatele proaspete, dar vă asigur că un tabouleh fără mentă n-are niciun farmec. Menta îi dă o aromă deosebită. Nu trebuie să vă sperie, gustul de mentă nu se va simţi foarte pregnant, dar va potenţa toate celelalte arome din salata asta.

Salata tabouleh cu quinoa

Am pe pervazul de la bucătărie câteva ghivece cu plante aromatice printre care şi unul cu mentă. E cel mai drăguţ şi mai decorativ dintre toate. Greu mi-a mai venit să-l jumulesc pentru tabuleh! Dar mi-a prins bine că l-am avut, altfel de unde luam eu mentă proaspătă la vremea asta? Iar rămurelele rupte s-au regenrat, au dat din nou frunzuliţe mici şi fragede. Deci investiţi 5-6 lei într-un ghiveci de mentă (eu l-am cumpărat din supermarket)  şi creşteţi-l cu drag. Nu numai că arată frumos, dar vă va răsplăti cu arome irezistibile şi miros proaspăt.

Mi-a plăcut să mă joc cu ingredientele acestei reţete. Nu-i aşa că n-aţi mai văzut atâtea culori frumoase şi atâta prospeţime la un loc? 🙂

Salata tabouleh cu quinoa

Deși salata tabouleh se poate face oricând, căci roșii, pătrunjel și mentă găsim tot timpul anului, eu o asociez mai mult cu primăvara și cu perioada de post al Paştelui. În perioada asta o fac cel mai des. Probabil organismul meu la ieșirea din iarnă e avid de toate vitaminele pe care i el pot da și le cere cu insistenţă. Totuși, un tabouleh de vară, făcut cu roșii de-ale noastre, românești, cărnoase e de neegalat. Sublim!

Cum se face salata tabouleh cu quinoa

În primul rând ar trebui să aveţi quinoa fiartă şi răcită înainte de a vă apuca de salată. Am scris acum ceva timp un întreg articol laudativ despre quinoa. În lipsă de alt titlu mai bun, l-am intitulat "Totul despre quinoa" Dacă îl citiţi veţi afla şi de ce este bine să consumăm quinoa dar şi cum o fierbem corect. Nu vă speriaţi, în 15 minute e gata, mai rămâne să aveţi puţintică răbdare cu timpul de răcire.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata tabouleh cu quinoa

Salata tabouleh cu quinoa

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 legături de pătrunjel
  • 8-10 fire de mentă
  • 4-5 roşii
  • 1 ceapă roşie (puteţi pune şi ceapă verde)
  • ½ cană de quinoa fiartă şi răcită
  • aprox. 50 ml ulei de măsline
  • sare (piper şi suc de lămâie după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălăm pătrunjelul şi menta şi le scuturăm bine de apă, apoi le tocăm mărunt.
  • Tăiem roşiile cubuleţe mici.
  • Taiem ceapa roşie la fel, în cubuleţe cât mai mici.
  • Le punem pe toate într-un bol încăpător, adăugăm quinoa şi amestecăm.
  • Facem un sos din uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare şi piper.
  • Turnăm sosul peste salata din bol şi amestecăm.
  • Lăsăm salata la frigider cel puţin 15 minute ca să se împrietenească mai bine aromele, apoi servim.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Salata tabouleh cu quinoa

Eu am avut quinoa fiartă cu o zi înainte. Mi-a venit geniala ideea ca înainte de a o pune în salată să o las vreo 10 minute amestecată cu cubuleţele de roşii şi cu un praf de sare, ca să se re-hidrateze şi să absoarbă o parte din zeama lor. Gustoasă chestie a rezultat, îmi venea s-o mănânc aşa, pur şi simplu! 😉

Salata tabouleh cu quinoa

Cum servim salata tabouleh cu quinoa

Tabouleh e o salată de origine libaneză, aşa că merge de minune asociată cu hummus libanez, dar și lângă orice alte paste de întins pe pâine, cum ar fi pasta de măsline. Poate fi şi o excelentă salată pentru un fel principal, de exemplu pentru cartofi noi la cuptor.

Dacă nu țineți post puteți pune tabouleh lângă un peşte la grătar sau lângă un cotlet de porc la cuptor. Şi pentru că Paştele se apropie și începem să căutăm variante de meniu, mă gândesc că tabouleh va fi foarte apreciată lângă friptura de miel la cuptor sau lângă friptura de ied, dacă mielul nu vă place. Variante sunt atât de multe!  Rețeta de tabouleh e de reținut și de folosit cu orice ocazie.

Salata tabouleh cu quinoa

Poftă bună la tabouleh cu quinoa!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • castron alb cu salata de patrunjel cu avocado pe fund de lemn
    Salată de pătrunjel cu avocado și legume
399 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    aprilie 15, 2016 at 12:56 pm

    Daaa, e tare buna salata asta. Si eu o fac des 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 15, 2016 at 1:02 pm

      Ahh, si tu, cel putin vara o faci cu toate proaspete, de la tine din curte... 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x