Cât am aşteptat să apară cartofii noi, ăştia micuţi cât nucile, care se pot prăji întregi! La prăjit devin aurii, cu exterior crocant, dar moi şi cremoşi la interior. Aromatizaţi cu puţin usturoi tocat şi mărar proaspăt, sunt o minune! Nu mai trebuie lângă ei decât o salată de roşii cu castraveţi şi ceapă verde. Ce ziceţi, nu-i aşa că v-am făcut poftă? Nu ştiu pe nimeni care să reziste unui asemenea meniu 🙂
Cum se fac cartofii noi la ceaun cu usturoi şi mărar
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 kg de cartofi noi
- aprox. 400 ml de ulei pentru prăjit
- 2-3 căţei de usturoi
- mărar proaspăt
- sare după gust
Instrucțiuni de preparare
- Spălaţi foarte bine cartofii de praf şi pământ, fără să îi curăţaţi de coajă.
- Uscaţi cartofii cu un prosop.
- Puneţi uleiul la încins într-un ceaun, apoi puneţi cartofii. Amestecaţi ca să fie toţi cuprinşi de ulei.
- Când cartofii devin aurii şi intră uşor furculiţa în ei, înseamnă că sunt gata.
- Scoateţi cartofii într-un castron incăpător, presăraţi-i cu usturoi şi mărar tocate foarte mărunt şi lăsaţi-i câteva minute să se răcorească şi să se aromatizeze.
- Serviţi cartofii cât sunt calzi, cu o salată alături. Reci nu mai sunt la fel de buni.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Eu prefer să presar cartofii prăjiţi cu usturoi tocat fin şi să îi las să capete o aromă ceva mai subtilă. Dar dacă vă place usturoiul şi nu vă face rău, puteţi face chiar un mujdei cu care să-i stropiţi din belşug. Sau poate preferați un hrean în oțet la borcan.. Vor fi şi mai buni!
Dacă nu vreţi să prăjiţi cartofii, din cauză de fum, miros sau număr de calorii, vă recomand o altă reţetă delicioasă: cartofi noi la cuptor cu sos de roşii şi cimbru. Sunt foarte gustoşi!
maria a zis
Am gasit si eu ieri cartofi noi romanesti si-am facut.
Aveam deja in minte postarea aceasta, vazuta cu o zi inainte. 🙂
Din pacate ... n-am un ceaunas asa incat cartofii sa poata fi cuprinsi bine de uleiul incins, sa fie cumva in baie de ulei. Ieri i-am prajit in tigaie, dar au stat cam mult pana sa se faca, s-au rumenit cam tare si erau si nesarati in interior.
De aceea cred ca azi o sa-i fac pe restul asa cum ii faceam de obicei: o sa-i fierb intai intregi, in apa cu sare (fierb foarte repede) si apoi ii voi scurge bine de apa si-i voi praji in ulei incins cateva minute, pana devin aurii.
Iuliana a zis
Interesanta metoda ta, nu am facut niciodata asa, fierti inainte 🙂
Claudia a zis
Si mie imi plac cartofii noi mici dar uite ca nu am avut noroc pana acum sa gasesc decat mari.
Sunt buni si asa mari, taiati si facuti la cuptor 😉
Iuliana a zis
Ajung si la voi cat de curand. Pe la noi abia au aparut.