Uitându-mă aşa, în urmă la reţete publicate pe blog în ultima perioadă, am văzut că predomină îngheţata şi prăjiturile cu fructe. Or fi crezând oamenii care mă citesc că noi doar cu deserturi de vară ne ducem zilele! Oarecum adevărat 😀
Spun asta în sensul că deserturile sunt singurele reţete mai...complexe. Restul sunt supe şi ciorbe în general doar de legume şi multe salate. Aşa că ăsta este motivul pentru care avem multe dulciuri în ultima vreme.
Dar ca să nu vă las o impresie greşită, uite că m-am apucat într-o seară şi am fotografiat salata super-simplă pe care am pregătit-o pentru cină când am venit de la serviciu. Nici nu ştiu ce să vă spun despre ea, căci sunt convinsă că deja face parte din meniul de vară al celor mai mulţi dintre voi.
Unii ar numi salata asta "salată grecească", mai ales dacă o fac cu brânză feta. În mine se revoltă uneori o brumă de naţionalism, ca de exemplu acum şi o să-i spun simplu salată de roşii cu brânză şi măsline. Sunt convinsă că nu de la greci au învăţat românii să facă salată de roşii şi să pună cuburi de brânză în ea. Şi să fim serioşi, nici nu-i feta lor mai bună decât caşul nostru de vaci sau de oi! Ok, poate noi n-aveam măslini şi nu puneam măsline în salată din cele mai vechi timpuri. Ăsta-i şi pentru mine un moft de ultimă oră, recunosc 😀
Cum fac eu salata de roşii cu brânză şi măsline
Foaaaarteeee complicat! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- roşii
- castraveţi
- ceapă verde sau ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- brânză la alegere
- măsline (mie îmi plac Kalamata)
dressing
- ulei de măsline extravirgin
- puţin busuioc uscat (sau oregano)
- un strop de suc de lămâie - uneori
- sare după gust
- busuioc verde - opţional
Instrucțiuni de preparare
- Se taie legumele cuburi sau felii.
- Se taie brânza cubuleţe şi se pune peste legume.
- Se taie usturoiul cât mai mărunt.
- Se adaugă măslinele peste toate cele de mai sus.
- Se face un dressing din ulei, suc de lămâie, sare şi condimente. Se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă.
- Dacă aveţi busuioc verde şi vă place, rupeţi 2-3 frunzuliţe şi ascunde-ti-le prin salată. Va fi mult mai bună şi mai aromată.
- Se lasă salata deoparte 5-10 minute să se împrietenească toate aromele.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Noh, v-am zis eu că salata de roşii cu brânză şi măsline nu e treabă uşoară! Chiar sunt curioasă, voi cum o faceţi? 🙂
Pe blog mai găsiţi şi alte reţete de salate. Unele mai de vară, cum e salata tabouleh cu quinoa, altele care se pot adapta vremurilor, dar toate simple şi bune. Scotociţi pe acolo, sigur găsiţi ceva să vă inspire!
Vă doresc o vară frumoasă şi să savuraţi cu poftă salata de roşii cu brânză şi măsline!
Claudia a zis
Cum fac eu salata? Pai cu de toate si mai ales cu ce gasesc in frigider sau gradina :))
Iuliana a zis
Cel mai intelept mod de a face salata 🙂