Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

Publicat la 19 mai 2017 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1571 shares
Mergi la rețetă

Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor, simplu, rapid și gustos, cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână.

Cum se apropie week-endul, când avem mai mult timp dimineața să organizăm un mic dejun deosebit pentru cei dragi, m-am gândit să vă arat o idee simplă și gustoasă pe care eu o pun în practică de multe ori sâmbăta și duminica: ouă ochiuri cu telemea și ardei gras, gătite la cuptor.

Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

Ideea de azi e foarte simplă și foarte adaptabilă la ce găsim prin frigider, dar tot necesita 15-20 de minute de stat la cuptor, minute pe care în diminețile din timpul săptămânii, când suntem mereu pe grabă, pur și simplu nu prea le găsim.

Mergi direct la:
  • Preparare
  • Variante
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Preparare

Rețeta se raportează la numărul de membrii pe care îi aveți în familie la micul dejun. In principiu ne trebuie o rondea de ardei gras pentru fiecare persoană, o felie de roșie pusă dedesubt, cuburi de telemea și un ou spart peste toate astea.

Totul merge la cuptor timp de 15-20 de minute până se înmoaie ardeiul, brânza se topește iar oul se încheagă cât de mult vă place. Puțin pătrunjel proaspăt presărat va face farfuria sa arate mai vesel și mai apetisant.

Asta-i tot. Avem un mic dejun complet, cu proteine de calitate și legumele care nu trebuie sa ne lipsească de la nici o masă. Simplu, nu-i așa?

Variante

In general, noi nu cumpăram salamuri, șuncă sau alte mezeluri din comerț, dar dacă aveți, puteți pune sub ou câteva fâșii de bacon sau cuburi de șuncă.

Eu am re-descoperit de ceva vreme telemeaua românească, din aceea grasă și gustoasă și nu mă mai satur sa o folosesc în rețete. Dar la fel de bine puteți folosi cașcaval sau altă brânză pe care o aveți la îndemână sau care vă place.

Fiți creativi la micul dejun, la urma urmei e startul către încă o zi frumoasa alături de cei dragi! 🙂

Rețete asemănătoare

  • oua jumari, scrob, papara
    Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs
  • Omleta cu branza
    Omletă cu brânză și ceapă verde
  • Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry
    Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry
  • Gustare cu somon afumat şi ouă de prepeliţă
    Gustare cu somon afumat şi ouă de prepeliţă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor, simplu, rapid și gustos, cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 ardei gras
  • 1 roșie
  • 50 g telemea
  • 2 ouă
  • 20 g unt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

opțional

  • fâșii de bacon (cuburi de șuncă, etc)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă de mărime potrivită.
  • Tăiați ardeiul gras rondele cam de 3 cm înălțime pe care le curățați de nervuri și semințe la interior. Așezați rondelele în tavă.
  • Tăiați 2 felii de roșie și le puneți în interiorul ardeiului.
  • Peste roșii puneți brânza tăiată cuburi (tot acum puneți și mezelurile, dacă folosiți), iar deasupra spargeți oul. Puneţi un cub mic de unt peste ou şi presărați sare și piper.
  • Băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana când albușul de ou este complet închegat, iar gălbenușul moale sau tare, cum vă place.
  • Presărați pătrunjel proaspăt, tocat fin și serviți.
Valori nutriționale
Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor
Valori per porție
Calorii
222
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
18
g
28
%
Colesterol
 
207
mg
69
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
10
g
20
%
Vitamina A
 
2262
IU
45
%
Calciu
 
158
mg
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Poftă bună la mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
1571 shares

Comentarii

  1. Monica a zis

    februarie 26, 2022 at 10:42 pm

    E delicios, pregătesc și eu felul acesta, doar ca nu tai ardeiul rondele, ci păstrez fundul lui, partea opusa coditei, ca pe un vas în care pun restul ingredientelor.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 27, 2022 at 8:07 am

      Bună idee și așa, o să încerc și eu! Eu mai fac așa cu chifle, le scobesc și pun ingredientele înăuntru.

      Răspunde
  2. LAURA C. a zis

    iunie 09, 2017 at 4:45 pm

    Toate arata impecabil!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 09, 2017 at 4:47 pm

      Multumesc, Laura! 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x