• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fără carne

    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

    Publicat la 19 mai 2017 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor, simplu, rapid și gustos, cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână.

    Cum se apropie week-endul, când avem mai mult timp dimineața să organizăm un mic dejun deosebit pentru cei dragi, m-am gândit să vă arat o idee simplă și gustoasă pe care eu o pun în practică de multe ori sâmbăta și duminica: ouă ochiuri cu telemea și ardei gras, gătite la cuptor.

    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

    Ideea de azi e foarte simplă și foarte adaptabilă la ce găsim prin frigider, dar tot necesita 15-20 de minute de stat la cuptor, minute pe care în diminețile din timpul săptămânii, când suntem mereu pe grabă, pur și simplu nu prea le găsim.

    Mergi direct la:
    • Preparare
    • Variante
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Preparare

    Rețeta se raportează la numărul de membrii pe care îi aveți în familie la micul dejun. In principiu ne trebuie o rondea de ardei gras pentru fiecare persoană, o felie de roșie pusă dedesubt, cuburi de telemea și un ou spart peste toate astea.

    Totul merge la cuptor timp de 15-20 de minute până se înmoaie ardeiul, brânza se topește iar oul se încheagă cât de mult vă place. Puțin pătrunjel proaspăt presărat va face farfuria sa arate mai vesel și mai apetisant.

    Asta-i tot. Avem un mic dejun complet, cu proteine de calitate și legumele care nu trebuie sa ne lipsească de la nici o masă. Simplu, nu-i așa?

    Variante

    In general, noi nu cumpăram salamuri, șuncă sau alte mezeluri din comerț, dar dacă aveți, puteți pune sub ou câteva fâșii de bacon sau cuburi de șuncă.

    Eu am re-descoperit de ceva vreme telemeaua românească, din aceea grasă și gustoasă și nu mă mai satur sa o folosesc în rețete. Dar la fel de bine puteți folosi cașcaval sau altă brânză pe care o aveți la îndemână sau care vă place.

    Fiți creativi la micul dejun, la urma urmei e startul către încă o zi frumoasa alături de cei dragi! 🙂

    Rețete asemănătoare

    • oua jumari, scrob, papara
      Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs
    • Omleta cu branza
      Omletă cu brânză și ceapă verde
    • Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry
      Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry
    • Gustare cu somon afumat şi ouă de prepeliţă
      Gustare cu somon afumat şi ouă de prepeliţă

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor

    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor, simplu, rapid și gustos, cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 20 minutes minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 1 ardei gras
    • 1 roșie
    • 50 g telemea
    • 2 ouă
    • 20 g unt
    • sare și piper după gust
    • pătrunjel proaspăt

    opțional

    • fâșii de bacon (cuburi de șuncă, etc)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă de mărime potrivită.
    • Tăiați ardeiul gras rondele cam de 3 cm înălțime pe care le curățați de nervuri și semințe la interior. Așezați rondelele în tavă.
    • Tăiați 2 felii de roșie și le puneți în interiorul ardeiului.
    • Peste roșii puneți brânza tăiată cuburi (tot acum puneți și mezelurile, dacă folosiți), iar deasupra spargeți oul. Puneţi un cub mic de unt peste ou şi presărați sare și piper.
    • Băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana când albușul de ou este complet închegat, iar gălbenușul moale sau tare, cum vă place.
    • Presărați pătrunjel proaspăt, tocat fin și serviți.
    Valori nutriționale
    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    222
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    18
    g
    28
    %
    Colesterol
     
    207
    mg
    69
    %
    Carbohidrați
     
    6
    g
    2
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    4
    g
    4
    %
    Proteine
     
    10
    g
    20
    %
    Vitamina A
     
    2262
    IU
    45
    %
    Calciu
     
    158
    mg
    16
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Poftă bună la mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor!

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Monica

      februarie 26, 2022 at 10:42 pm

      E delicios, pregătesc și eu felul acesta, doar ca nu tai ardeiul rondele, ci păstrez fundul lui, partea opusa coditei, ca pe un vas în care pun restul ingredientelor.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 27, 2022 at 8:07 am

        Bună idee și așa, o să încerc și eu! Eu mai fac așa cu chifle, le scobesc și pun ingredientele înăuntru.

        Răspunde
    2. LAURA C.

      iunie 09, 2017 at 4:45 pm

      Toate arata impecabil!

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 09, 2017 at 4:47 pm

        Multumesc, Laura! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.