Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor, simplu, rapid și gustos, cu ingrediente pe care le avem mereu la îndemână.
Cum se apropie week-endul, când avem mai mult timp dimineața să organizăm un mic dejun deosebit pentru cei dragi, m-am gândit să vă arat o idee simplă și gustoasă pe care eu o pun în practică de multe ori sâmbăta și duminica: ouă ochiuri cu telemea și ardei gras, gătite la cuptor.
Ideea de azi e foarte simplă și foarte adaptabilă la ce găsim prin frigider, dar tot necesita 15-20 de minute de stat la cuptor, minute pe care în diminețile din timpul săptămânii, când suntem mereu pe grabă, pur și simplu nu prea le găsim.
Preparare
Rețeta se raportează la numărul de membrii pe care îi aveți în familie la micul dejun. In principiu ne trebuie o rondea de ardei gras pentru fiecare persoană, o felie de roșie pusă dedesubt, cuburi de telemea și un ou spart peste toate astea.
Totul merge la cuptor timp de 15-20 de minute până se înmoaie ardeiul, brânza se topește iar oul se încheagă cât de mult vă place. Puțin pătrunjel proaspăt presărat va face farfuria sa arate mai vesel și mai apetisant.
Asta-i tot. Avem un mic dejun complet, cu proteine de calitate și legumele care nu trebuie sa ne lipsească de la nici o masă. Simplu, nu-i așa?
Variante
In general, noi nu cumpăram salamuri, șuncă sau alte mezeluri din comerț, dar dacă aveți, puteți pune sub ou câteva fâșii de bacon sau cuburi de șuncă.
Eu am re-descoperit de ceva vreme telemeaua românească, din aceea grasă și gustoasă și nu mă mai satur sa o folosesc în rețete. Dar la fel de bine puteți folosi cașcaval sau altă brânză pe care o aveți la îndemână sau care vă place.
Fiți creativi la micul dejun, la urma urmei e startul către încă o zi frumoasa alături de cei dragi! 🙂
Rețete asemănătoare
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor
Ingrediente
- 1 ardei gras
- 1 roșie
- 50 g telemea
- 2 ouă
- 20 g unt
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
opțional
- fâșii de bacon (cuburi de șuncă, etc)
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă de mărime potrivită.
- Tăiați ardeiul gras rondele cam de 3 cm înălțime pe care le curățați de nervuri și semințe la interior. Așezați rondelele în tavă.
- Tăiați 2 felii de roșie și le puneți în interiorul ardeiului.
- Peste roșii puneți brânza tăiată cuburi (tot acum puneți și mezelurile, dacă folosiți), iar deasupra spargeți oul. Puneţi un cub mic de unt peste ou şi presărați sare și piper.
- Băgați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana când albușul de ou este complet închegat, iar gălbenușul moale sau tare, cum vă place.
- Presărați pătrunjel proaspăt, tocat fin și serviți.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor!
Monica a zis
E delicios, pregătesc și eu felul acesta, doar ca nu tai ardeiul rondele, ci păstrez fundul lui, partea opusa coditei, ca pe un vas în care pun restul ingredientelor.
Iuliana Sbîrnea a zis
Bună idee și așa, o să încerc și eu! Eu mai fac așa cu chifle, le scobesc și pun ingredientele înăuntru.
LAURA C. a zis
Toate arata impecabil!
Iuliana a zis
Multumesc, Laura! 🙂