Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fără carne

Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs

201 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Sub orice denumire l-ați cunoaște: ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs, este un mic dejun sățios, hrănitor și pe gustul oricui.

Atâtea denumiri are rețeta aceasta, încât nici nu am știut ce titlu să îi dau. Ca să evităm orice controversă, o să las pe voi să vă alegeți numele cu care cunoașteți aceste ouă amestecate în tigaie.

Eu una, am crescut cu ea la micul dejun, dar nu o știam după nici una din denumirile de mai sus. La noi în casă, orice ouă bătute și puse în tigaie se numeau omletă, fie că rămânea întreagă sau ajungea ciufulită. Adică scrambled 😀

oua jumari, scrambled eggs

Aici găsești toate rețetele de omletă de pe blog. Vezi care te inspiră!

Există mai multe teorii cu privire la cum se fac ouăle jumări perfecte. E genul de rețetă care naște pasiuni, așa că fiecare vă va spune că numai cum știe el se fac corect și bine și bune. Și adevărul e că sunt bune toate variantele, dar după ce încercați mai multe, una dintre ele vă va rămâne la suflet mai mult decât celelalte și aceea va deveni rețeta familiei voastre.

Eu vă dau mai jos rețeta familiei mele, cum le facem noi, iar în varianta video de pe Youtube vedeți foarte bine cum le prepar și consistența care ne place nouă.

oua jumari, scrob, papara cu cascaval

Mod de preparare ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs | VIDEO inclus

Pentru mine, ouă jumări fără unt, nu există! Refuz să le fac cu ulei sau fără nici un fel de grăsime, la tigaia de teflon. Decât așa, mai bine mănânc ouă fierte și gata.

  • scrob
  • rosii cherry si sparanghel la grill

Cum procedez eu:

  • Pun tigaia la încins și în ea un cubuleț de unt de vreo 20 de grame.
  • Adaug cele 2 ouă întregi, fără să le bat înainte și încep să le amestec împreună cu untul care se topește în tigaie. În felul ăsta încorporez untul în ouă și acestea devin cremoase și pufoase.
  • Sarea o adaug spre finalul gătirii, nu de la început.
  • Este foarte ușor să "scapi" ouăle prea gătite. Granița dintre ouă cremoase și ouă gumate e destul de fină, de aceea din când în când ridic tigaia de pe foc și continui să amestec ca să întârzii procesul de gătire și să îl pot controla. Mă opresc atunci când am consistența pe care mi-o doresc.

Mie îmi place scrobul de ouă gătit mediu, nu moale și cleios, dar nici prea bine gătit, așa că mă opresc întotdeauna undeva pe la mijloc.

Soțului meu îi place scrobul mai uscat, chiar ușor rumenit, de aceea îl fac întotdeauna separat, pentru mine, și pentru el. Având în vedere că ale mele sunt gata cam în 3 minute, mă descurc perfect să le fac pe rând.

Până la urmă important e ca fiecare să primească micul dejun așa cum îl preferă, nu-i așa? 😉

Cum servim ouăle jumări la micul dejun

Ouăle jumări se așează foarte bine pe o felie de pâine cu maia făcută în casă (vezi aici toate rețetele) și rumenită puțin pe grill sau la prăjitorul electric.

După toate regulile de nutriție, genul acesta de mic dejun e musai să fie însoțit și de o porție generoasă de legume, de preferat proaspete.

Eu am ales sparanghel și roșii cherry. Le-am rumenit împreună pe grillul de fontă. Ce aromă grozavă au roșiile coapte! Ați încercat vreodată? 😉

Am cumpărat de curând un grill de fontă ca acesta de aici și sunt foarte încântată de el. Nu e deloc scump, se întreține ușor și face toți banii!

La final am presărat și puțin cașcaval ras, mai mult ca să vă inspir și să vă arăt că se poate și așa. De obicei nu sunt mare fan cașcaval ras peste orice și mai ales la ouă prefer un caș de oi uscat sau o telemea cinstită. De gustibus, alegeți ce vă place vouă mai mult și va fi minunat.

Și nu uitați de legume, da? Dați o șansă sparanghelului și roșiilor coapte pe grill. O să-mi mulțumiți! 🙂

Vezi aici rețeta de roșii cherry uscate în cuptor. O să-ți placă! 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

oua jumari, scrob, papara

Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs

Sub orice denumire l-ați cunoaște: ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs, este un mic dejun sățios, hrănitor și pe gustul oricui.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Timp total: 5 minutes minutes
Număr de porții: 1 porție
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 ouă
  • 20 g unt
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți tigaia la încins și în ea un cubuleț de unt de vreo 20 de grame.
  • Adăugați cele 2 ouă întregi, fără să le bateți înainte și începeți să le amestecați împreună cu untul care se topește în tigaie. În felul ăsta încorporați untul în ouă și acestea devin cremoase și pufoase.
  • Adăugați sarea spre finalul gătirii, nu de la început.
  • Din când în când ridicați tigaia de pe foc și continuați să amestecați ca să întârziați procesul de gătire și să îl puteți controla. Opriți-vă atunci când ouăle ajung la consistența care vă place.
Valori nutriționale
Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs
Valori per porție
Calorii
269
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
25
g
38
%
Colesterol
 
370
mg
123
%
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
11
g
22
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
oua jumari

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
201 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.