Cred că am pe blog reţete din toate categoriile, de la foarte simple, la ceva mai complicate. Dar mai simplă ca asta cred că nu e niciuna. Chiar acum, în timp ce scriu mă gândesc amuzată ce să spun despre ea, cum anume să dezvolt subiectul în aşa fel încât să vă conving să le daţi o şansă acestor cartofi fierţi acoperiţi cu iaurt şi care nici măcar fotogenici nu sunt 😀
Va trebui să vă rog să aveţi încredere în mine şi să mă credeţi pe cuvânt că în ciuda simplităţii ei extreme, reţeta asta e incredibil de bună.
Acum, ce să zic, poate-s eu ciudată, dar dacă e să mă întrebaţi pe mine, nici cartofii simpli, fierţi, presăraţi cu puţină sare nu-s chiar de refuzat lângă o salată verde. Darămite dacă torni peste ei sos de iaurt cu usturoi şi mărar! Sau pătrunjel, pentru mofturoşi, deşi nu-i chiar acelaşi lucru.
Ok, nu-mi rămâne decât să fiu optimistă şi să sper că am cititori uşor de convins. Încerc să scriu reţeta asta în formatul printabil, deşi chiar şi un copil o poate face, doar uitându-se la poze. Ştiu sigur că o să vă placă şi cred că la final chiar o să-mi mulţumiţi! 🙂
PS: Puteţi folosi şi smântână dacă doriţi, dar ce rost are? Iaurtul grecesc e atât de bun şi de cremos! În plus, avem nevoie de aroma lui uşor acrişoară care se potriveşte foarte bine cu usturoiul şi mărarul.
Mod de preparare salată de cartofi cu sos de iaurt, usturoi și mărar
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de cartofi cu sos de iaurt, usturoi și mărar
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 400 g cartofi
- 300 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- 3 căţei de usturoi
- sare şi piper după gust
- mărar (sau pătrunjel proaspăt)
Instrucțiuni de preparare
- Fierbeţi cartofii întregi, curăţaţii după ce s-au răcorit puţin, apoi lăsaţi-i să se răcească de tot. Se vor felia mai uşor şi mai frumos.
- Treceţi usturoiul prin presă şi tocaţi fin puţin mărar.
- Amestecaţi iaurtul cu usturoiul şi mărarul şi potriviţi gustul de sare.
- Presăraţi cartofii cu sare şi piper după gust, apoi turnaţi peste ei sosul de iaurt.
- Mai presăraţi un pic de mărar. Pentru aspect.
- E gata. Bucuraţi-vă de o masă simplă şi bună!
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dacă mai găsiți pe undeva cartofi noi, din aceia mici și rotunzi, puteți încerca rețeta de cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt.
maria a zis
In mod sigur e foarte buna aceasta mancare rece si simpla.
Mie imi plac tare mancarurile simple, parca sunt mai fericita cand savurez gusturi simple 🙂
Noi obisnuim sa mancam ceva foarte asemanator (doar ca la noi inca sunt calzi cartofii), adica mancam cartofi fierti cu tzatziki.
Tzatziki-ul e facut din: iaurt grecesc, o lingurita de ulei de masline, marar, sare, usturoi ras si un castravete lung, ras si stors bine de apa.
Cartofii: taiati ca pentru piure, fierti in apa cu sare, apoi scursi si amestecati (fierbinti), intr-un vas yena, cu putin ulei de masline si 1-2 catei de usturoi feliati si dati la cuptor pentru vreo 30-40 minute. Cartofii sunt super gustosi gatiti asa!
Tzatziki-ul e la temperatura camerei cand il servim alaturi de cartofi.
Iuliana a zis
Cu sos tzatziki nu am incercat, dar cu cartofi calzi mai facem si noi, cu cartofii facuti la cuptor. Oricum, mancarea asta atat de simpla, e buna oricum si tare ne bucuram de ea.
Multumesc pentru mesaj, Maria, te mai astept pe la mine 🙂