Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

Publicat la 13 septembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

298 shares
Mergi la rețetă

Rețeta rapidă de melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide, un desert de casă ușor și delicios, pe gustul întregii familii.

A venit toamna, diminețile și serile sunt răcoroase pe la noi. Simt nevoia din ce în ce mai des să aprind cuptorul și să ascund în el ceva bun care să-mi umple casa de arome.

Melcișori din foietaj

Astăzi am făcut am o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide .

Eu am folosit rețeta simplificată pentru aluat de foietaj de casă, dar dacă nu aveți timp să îl faceți, puteți folosi și un aluat franțuzesc cumpărat și am făcut o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide.

Cam așa arăta tava mea cu melcișori când am scos-o din cuptor. Merita musai o fotografie! Atâta erau de rumeni și de înfoiați, iar în bucătărie mirosea frumos a vanilie și a coajă de lămâie! Minune, nu alta!

Melcișori din foietaj

Am turnat repede peste melcișorii fierbinți cam 100 ml de smântână lichidă pentru frișcă. S-au îmbibat cu lichidul onctuos, dar au rămas crocanți la exterior și molateci și cremoși la interior. Sunt minunat de buni cât sunt calzi, mai ales dacă reușiți să vă mobilizați și să îi aveți într-o dimineață de week-end la cafea sau ceai. Mie îmi plac și după ce se răcesc, nu-i bai!

Smântână
Melcișori din foietaj

Mod de preparare melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

Rețetă mai ușoară ca asta cu greu poate exista!

Avem un aluat de foietaj, peste care întindem un amestec de brânză și ouă. Este de fapt un fel de plăcintă cu brânză într-o altfel de prezentare. Stafidele am preferat să nu le înmoi în prealabil, așa cum fac de obicei, pentru că am vrut să preia din umiditatea umpluturii.

Aluat de foietaj umplut

Rețete asemănătoare

  • Palmieri din foietaj
    Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat
  • Barcute din foietaj umplute cu gem
    Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Melcișori din foietaj

Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână cu 20% grăsime
  • 120 g zahăr
  • 50 g stafide
  • ½ linguriță coajă rasă de lămâie
  • ½ linguriță pudră de vanilie
  • 1 ou

deasupra

  • 1 ou pentru uns
  • zahăr pudră
  • smântână pentru frișcă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul aluatului de foietaj. De obicei 200-220 de grade.
  • Ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime care va merge la cuptor.
  • Amestecați brânza de vaci cu smântâna, vanilia, coaja de lămâie, oul bătut, zahărul și un praf de sare.
  • Întindeți amestecul peste aluatul de foietaj și presărați stafidele.
  • Rulați foaia cât se poate de strâns.
  • Cu un cuțit bine ascuțit tăiați rondele de aprox. 4-5 cm grosime pe care le așezați în formă unele lângă altele.
  • Ungeți melcișorii cu oul bătut și dați forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când sunt frumos rumeniți.

opțional

  • Scoateți forma din cuptor și turnați deasupra smântână lichidă pentru frișcă.
  • Serviți melcișorii calzi, presărați cu zahăr pudră.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Melcișori din foietaj

Pe canalul de YouTube al blogului veți găsi o rețetă asemănătoare, dar cu aluat de cozonac: rulouri cu dovleac și ciocolată albă. Sunt pufoase și delicioase, poate vă inspiră și pe voi! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta video.

Poftă bună la melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă
  • Cozonac tradițional sau fără frământare? Diferențe, avantaje și dezavantaje.
  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
298 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x