Rețeta rapidă de melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide, un desert de casă ușor și delicios, pe gustul întregii familii.
A venit toamna, diminețile și serile sunt răcoroase pe la noi. Simt nevoia din ce în ce mai des să aprind cuptorul și să ascund în el ceva bun care să-mi umple casa de arome.
Astăzi am făcut am o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide.
Eu am folosit rețeta simplificată pentru aluat de foietaj de casă, dar dacă nu aveți timp să îl faceți, puteți folosi și un aluat franțuzesc cumpărat și am făcut o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide.
Cam așa arăta tava mea cu melcișori când am scos-o din cuptor. Merita musai o fotografie! Atâta erau de rumeni și de înfoiați, iar în bucătărie mirosea frumos a vanilie și a coajă de lămâie! Minune, nu alta!
Am turnat repede peste melcișorii fierbinți cam 100 ml de smântână lichidă pentru frișcă. S-au îmbibat cu lichidul onctuos, dar au rămas crocanți la exterior și molateci și cremoși la interior. Sunt minunat de buni cât sunt calzi, mai ales dacă reușiți să vă mobilizați și să îi aveți într-o dimineață de week-end la cafea sau ceai. Mie îmi plac și după ce se răcesc, nu-i bai!
Mod de preparare melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
Rețetă mai ușoară ca asta cu greu poate exista!
Avem un aluat de foietaj, peste care întindem un amestec de brânză și ouă. Este de fapt un fel de plăcintă cu brânză într-o altfel de prezentare. Stafidele am preferat să nu le înmoi în prealabil, așa cum fac de obicei, pentru că am vrut să preia din umiditatea umpluturii.
Rețete asemănătoare
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 foaie aluat de foietaj
- 300 g brânză de vaci
- 100 ml smântână cu 20% grăsime
- 120 g zahăr
- 50 g stafide
- ½ linguriță coajă rasă de lămâie
- ½ linguriță pudră de vanilie
- 1 ou
deasupra
- 1 ou pentru uns
- zahăr pudră
- smântână pentru frișcă
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul aluatului de foietaj. De obicei 200-220 de grade.
- Ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime care va merge la cuptor.
- Amestecați brânza de vaci cu smântâna, vanilia, coaja de lămâie, oul bătut, zahărul și un praf de sare.
- Întindeți amestecul peste aluatul de foietaj și presărați stafidele.
- Rulați foaia cât se poate de strâns.
- Cu un cuțit bine ascuțit tăiați rondele de aprox. 4-5 cm grosime pe care le așezați în formă unele lângă altele.
- Ungeți melcișorii cu oul bătut și dați forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când sunt frumos rumeniți.
opțional
- Scoateți forma din cuptor și turnați deasupra smântână lichidă pentru frișcă.
- Serviți melcișorii calzi, presărați cu zahăr pudră.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Pe canalul de YouTube al blogului veți găsi o rețetă asemănătoare, dar cu aluat de cozonac: rulouri cu dovleac și ciocolată albă. Sunt pufoase și delicioase, poate vă inspiră și pe voi! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta video.
Lasă un comentariu