• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 feb. 2024 · Publicată: 13 sept. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
299 shares
Mergi la rețetă

Rețeta rapidă de melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide, un desert de casă ușor și delicios, pe gustul întregii familii.

A venit toamna, diminețile și serile sunt răcoroase pe la noi. Simt nevoia din ce în ce mai des să aprind cuptorul și să ascund în el ceva bun care să-mi umple casa de arome.

Melcișori din foietaj

Astăzi am făcut am o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide .

Eu am folosit rețeta simplificată pentru aluat de foietaj de casă, dar dacă nu aveți timp să îl faceți, puteți folosi și un aluat franțuzesc cumpărat și am făcut o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide.

Cam așa arăta tava mea cu melcișori când am scos-o din cuptor. Merita musai o fotografie! Atâta erau de rumeni și de înfoiați, iar în bucătărie mirosea frumos a vanilie și a coajă de lămâie! Minune, nu alta!

Melcișori din foietaj

Am turnat repede peste melcișorii fierbinți cam 100 ml de smântână lichidă pentru frișcă. S-au îmbibat cu lichidul onctuos, dar au rămas crocanți la exterior și molateci și cremoși la interior. Sunt minunat de buni cât sunt calzi, mai ales dacă reușiți să vă mobilizați și să îi aveți într-o dimineață de week-end la cafea sau ceai. Mie îmi plac și după ce se răcesc, nu-i bai!

Smântână
Melcișori din foietaj

Mod de preparare melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

Rețetă mai ușoară ca asta cu greu poate exista!

Avem un aluat de foietaj, peste care întindem un amestec de brânză și ouă. Este de fapt un fel de plăcintă cu brânză într-o altfel de prezentare. Stafidele am preferat să nu le înmoi în prealabil, așa cum fac de obicei, pentru că am vrut să preia din umiditatea umpluturii.

Aluat de foietaj umplut

Rețete asemănătoare

  • Palmieri din foietaj
    Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat
  • Barcute din foietaj umplute cu gem
    Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Melcișori din foietaj

Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână cu 20% grăsime
  • 120 g zahăr
  • 50 g stafide
  • ½ linguriță coajă rasă de lămâie
  • ½ linguriță pudră de vanilie
  • 1 ou

deasupra

  • 1 ou pentru uns
  • zahăr pudră
  • smântână pentru frișcă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul aluatului de foietaj. De obicei 200-220 de grade.
  • Ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime care va merge la cuptor.
  • Amestecați brânza de vaci cu smântâna, vanilia, coaja de lămâie, oul bătut, zahărul și un praf de sare.
  • Întindeți amestecul peste aluatul de foietaj și presărați stafidele.
  • Rulați foaia cât se poate de strâns.
  • Cu un cuțit bine ascuțit tăiați rondele de aprox. 4-5 cm grosime pe care le așezați în formă unele lângă altele.
  • Ungeți melcișorii cu oul bătut și dați forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când sunt frumos rumeniți.

opțional

  • Scoateți forma din cuptor și turnați deasupra smântână lichidă pentru frișcă.
  • Serviți melcișorii calzi, presărați cu zahăr pudră.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Melcișori din foietaj

Pe canalul de YouTube al blogului veți găsi o rețetă asemănătoare, dar cu aluat de cozonac: rulouri cu dovleac și ciocolată albă. Sunt pufoase și delicioase, poate vă inspiră și pe voi! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta video.

Poftă bună la melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
299 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.