Ce ziceți, facem azi o salată de spanac cu brânză și șnițel de pui tăiat cubulețe? 🙂 Nimic mai simplu, mai plin de vitamine și mai bun!
Eu am descoperit tare greu spanacul baby. Nu știu de ce nu am avut încredere în el. Cred că îl vedeam acolo, în supermarket, la raftul cu salate ambalate în pungi și mi se părea așa, că e conservat, nu știu cum, că nu e proaspăt. Dar odată ce l-am descoperit și am trecut peste reticențele pe care le aveam, îl includ destul de des în meniu.
Am folosit acest spanac la salata de paste cu porumb (rețeta aici) sau la salata de post cu tofu crocant (rețeta aici), dar și la tigaia cu creveți și orez (o găsești aici). L-am mai pus, firește și în alte rețete care nu au ajuns pe blog, de exemplu în omlete și în sandvișuri. Spanacul baby de fapt e fraged, crocant și bun și îmi salvează de multe ori "porția de verde" necesară.
Mod de preparare salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
Salata de azi e simplă și rapidă, ca orice salată, cu condiția să aveți deja șnițelele făcute. În caz că nu le aveți, vă las două rețete care să vă fie de ajutor: șnițele din piept de curcan prăjite în ulei și preferatele mele și ale cititorilor: șnițele din piept de pui cu susan făcute la cuptor. Orice rețetă de șnițele ați alege, vor merge de minune tăiate cubulețe și strecurate în salata asta alături de câteva cuburi de brânză, felii de roșii, ardei gras și bineînțeles, spanacul de la care am pornit 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 100 g spanac baby (o caserolă)
- 1-2 roșii (depinde de mărime)
- ½ de ardei gras
- 1 șnițel de pui
- 50 g brânză
- sare după gust
dressing
- 2 linguri de ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
opțional
- semințe de in (dovleac, floarea soarelui, pin, etc)
Instrucțiuni de preparare
- Spălați spanacul și mai tăiați din codițe dacă este cazul.
- Tăiați roșiile felii, ardeiul gras fâșii.
- Tăiați șnițelul și brânza cubulețe.
- Faceți un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie și puțină sare.
- Puneți toate ingredientele într-un bol, tunrați dressingul și amestecați.
- Lăsați salata deoparte timp de 5-7 minute ca să se întrepătrundă aromele.
- Serviți salata imediat, presărată cu semințe la alegere.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la salată de spanac cu brânză și șnițel de pui!
Lasă un comentariu