Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitură cu pișcoturi și banane - fără coacere, fără fierbere

Publicat la 18 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

10847 shares
Mergi la rețetă

Prăjitură cu pișcoturi și banane, un desert fin, răcoros, cu cremă de lapte condensat și frișcă. Se face foarte simplu și rapid, nici măcar nu trebuie să aprindem aragazul.

Prajitura cu piscoturi si banane

Am fost foarte entuziasmată de cât de fină și de bună a ieșit prăjitura asta cu pișcoturi de șampanie și cremă bogată de lapte condensat, așa că nu puteam să nu împărtășesc rețeta și cu voi.

E una dintre cele mai rapide prăjituri pe care le știu. O rețetă de păstrat "la sertar" pentru că te va scoate de multe ori din impas în cel mai ușor și mai elegant mod cu putință.

La fel de ușor se face și prăjitura cu pişcoturi de şampanie, cremă de ciocolată şi fructe tropicale (rețeta aici) .

O altă sugestie de desert simplu și rapid, fără bătăi de cap în ceea ce privește decorul, ar fi să încercați varianta de tiramisu la pahar. Eu l-am făcut anul trecut de sărbători și a fost foarte apreciat de musafiri.

Tiramisu la pahar

Dacă ai de pregătit un meniu mai complex sau o masă pentru mai multe persoane, un desert din ăsta la care nu ai de făcut mare lucru, te salvează de la multe emoții și multă oboseală. Ba încă mai primești și felicitări pentru el! 😉

Prajitura cu piscoturi si banane

La rețeta pe care v-o prezint astăzi muncești foarte puțin, maxim 15 minute. În schimb e musai să lași prăjitura la frigider măcar 4 ore ca să aibă timp stratul ăla gros de cremă să se închege așa cum trebuie. Nu riscați să o scoateți mai devreme!

Mie mi se pare că bananele se potrivesc cel mai bine cu umplutura cremoasă de lapte condensat și frișcă, dar le puteți înlocui cu orice alte fructe vă plac. Cred că ar arăta frumos această prăjitură și cu fructe roșii (căpșuni, zmeură), dar și cu afine sau felii de piersici. Pot fi și fructe din compot dacă aveți grijă să le scurgeți foarte bine de sirop.

Dacă vreți un desert cu adevărat festiv care sa se facă ușor și rapid, vă recomand să încercați tortul fără coacere cu pișcoturi de șampanie, frișcă naturală și ciocolată.

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Mod de preparare prăjitură cu pișcoturi și banane

Să faci prăjitura asta e o nimica toată, dar trebuie totuși puțină atenție la câteva lucruri importante pentru o reușită sigură.

Prajitura cu piscoturi si banane

Laptele condensat care se folosește este din cel la cutie de tablă, cum sunt conservele. Găsiți acest lapte condensat în toate supermarketurile mari, la unele chiar sub marcă proprie. Nu folosiți lapte condensat pentru cafea!!!

Eu l-am folosit pe cel din fotografia de mai jos, cumpărat din Carrefour. A fost neîndulcit, de aceea am adăugat zahăr pudră. Dacă folosiți o conservă de lapte condensat îndulcit, firește, nu veți mai pune zahăr suplimentar.

Laptele condensat îl mai folosesc cu succes și la rețetele de înghețate pentru că este cremos și nu face ace de gheață. Vezi aici rețeta de înghețată de ciocolată cu lapte condensat și rețeta de înghețată de zmeură.

Lapte condensat neindulcit

Sucul de lămâie specificat în lista ingredientelor este obligatoriu, el contribuie la întărirea cremei.

În funcție de forma folosită, e posibil să vă intre mai multe pișcoturi decât mi-au încăput mie. Eu am folosit o formă specială pentru pâinea de secară. Are pereți drepți și e mai adâncă dar și mai scurtă decât o formă de chec obișnuită.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitura cu piscoturi si banane

Prăjitură cu pișcoturi și banane

5 from 11 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp de aștetare: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 15 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 12 buc pișcoturi de șampanie (în funcție de forma folosită poate fi nevoie de mai multe pișcoturi)
  • 1 conservă de lapte condensat (al meu a fost neîndulcit)
  • 400 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime (200 ml în cremă, 200 ml pentru decor)
  • 150 g zahăr pudră (120 g în cremă, 30 g în frișca de decor)
  • 1 plic gelatină granule (10g)
  • sucul și coaja rasă de la 1 lămâie mare
  • 1 vârf de linguriță pudră de vanilie
  • 3 banane mari

Instrucțiuni de preparare
 

  • Îmbrăcați în folie alimentară o formă de chec sau de cozonac.
  • Așezați un strat de pișcoturi de șampanie pe fundul formei. La mine au încăput 6 pișcoturi.
  • Puneți gelatina la hidratat conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Puneți într-un bol: laptele condensat, 200 ml de smântână pentru frișcă și sucul de la o lămâie.
  • Mixați până când observați că s-a legat crema. Adăugați zahărul pudră și coaja de lămâie și mixați din nou să omogenizați crema.
  • Încălziți gelatina în cuptorul cu microunde (de două ori scurt, câte 30 de secunde) sau la bain marie, dacă vă e mai ușor. Important e să nu ajungă să fiarbă gelatina, pentru că își va pierde proprietățile.
  • Adăugați gelatina în crema de lapte condensat și omogenizați.
  • Turnați jumătate din cantitatea de cremă în formă, peste pișoturi. Dați forma la congelator pentru 15 minute.
  • După ce crema s-a întărit puțin în congelator, puneți bananele curățate așezate pe lungimea tăvii și peste ele turnați restul de cremă.
  • Peste cremă așezați un nou strat de pișcoturi, apoi acoperiți prăjitura cu folie alimentară și o lăsați la frigider cel puțin 4 ore.
  • Din restul de 200 ml de smântână și 30 g zahăr, bateți o frișcă fermă. Adăugați și pudra de vanilie. Vedeți aici cum se face frișca naturală din smântână.
  • Răsturnați prăjitura pe un platou și o decorați cu frișcă folosind un poș cu dui stelat.

Bine de știut:

  1. Atât laptele condensat, cât și smântâna pentru frișcă trebuie să fie reci, de la frigider.
  2. Sucul de lămâie este obligatoriu. Între laptele condensat și sucul de lămâie are loc o reacție acidă, astfel încât acesta contribuie la închegarea cremei, alături de gelatină.
  3. Dacă aveți o conservă de lapte condensat îndulcit, nu mai este nevoie să folosiți zahăr pudră.
  4. Nu este nevoie să înmuiați pișcoturile. Se vor înmuia suficient în contact cu crema de lapte.
  5. În ultima vreme eu sunt cam zgârcită cu zahărul. Vă rog să gustați crema înainte să puneți gelatina și să o potriviți de dulce după gustul vostru. 

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prajitura cu piscoturi si banane

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
10847 shares

Comentarii

  1. Teodora Andrei a zis

    august 03, 2020 at 9:51 am

    Buna ziua.
    Ma bucur ca am descoperit retetele dvs, sunt foarte clare,si usor de urmat pas cu pas.
    Am gasit si alte etete pe Savori,dar nu corespund ingedientele de pe video cu cele din retetele alaturate,lipsesc. Indicatia lor fiind sa ne luam dupa ingredientele din video. Adica,sa opresti video de cite ori apare uningredient cu gramajul. Naspa.
    Cred ca am sa ramin numai pe retelele dvs.
    Felicitari pentru munca depusa,si miiii de multumiri.
    Teo

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 03, 2020 at 10:07 am

      5 stars
      Mulțumesc mult! Mă bucur că vă plac rețetele mele și vă mai aștept pe la mine!

      Răspunde
5 from 11 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x