Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Frigărui de somon cu legume colorate

Publicat la 9 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1256 shares
Mergi la rețetă

Frigărui de somon cu legume colorate: ardei gras, dovlecei, ceapă roșie. Frigărui de pește pregătite la grătarul cu lemne sau la grătarul aragazului.

Luna decembrie e luna cadourilor, a sărbătorilor, a turtei dulci (apropo, vezi aici o rețetă grozavă ), dar este, cumva, și luna peștelui. Postul Crăciunului are multe dezlegări la pește, iar superstiția tradiția spune că e musai să mănânci pește în noaptea de revelion ca să-ți meargă bine tot anul următor. Așa că, indiferent de motive și convingeri, cumva, în decembrie ajungem să mâncăm pește mai mult decât oricând 😀

Frigarui de somon

V-am adus astăzi o rețetă perfectă pentru noaptea dintre ani: frigărui de somon cu legume. De ce zic că e perfectă? Pentru că e suficient de simplă cât să nu ne țină prea mult în bucătărie, suficient de sofisticată cât să fie un preparat de sărbătoare și suficient de colorată cât să se asorteze cu veselia generală din noaptea de revelion. Și peste toate astea, mai este și extraordinar de gustoasă.

Bucățile suculente de somon alternează delicios cu legumele coapte și rumenite ușor pe grătar. Friptura și garnitura se gătesc deodată și aproape că nu mai au nevoie de nimic altceva decât, poate, de un pat de salată pe care să se odihnească.

Tot din categoria rețetelor speciale și delicioase cu pește vă recomand să încercați și cele două variante de tartine cu scrumbie afumată. Sunt gata în maxim 10 minute și vor încânta orice musafir. Garantat! 😉

Frigarui de somon

Cât despre ingrediente, nimic mai simplu! Le-am rezolvat pe toate dintr-un foc doar cu o vizită la magazinul meu preferat de unde îmi fac mereu cumpărăturile. Le vedeți în fotografia de mai jos. Așa-i că nu-s multe și nici greu de găsit?

ingrediente Selgros

Mod de preparare frigărui de somon cu legume colorate

V-am promis că se fac ușor frigăruile? V-am promis! Pașii sunt în fotografiile de mai jos. Legumele le tăiem bucăți mari. Tăiem fileul de somon în cuburi groase cam de 4-5 cm pe care le stropim cu suc de lămâie și le presărăm cu sare și piper. Începem apoi asamblarea pe bețe de frigărui: un cub de pește, o legumă și tot așa.

  • legume pentru frigarui
  • preparare frigarui de peste

În mod normal, la orice petrecere de familie sau cu prietenii, cât doamnele pregătesc ingredientele, domnii se ocupă de focul pentru grătar. Dar dacă locuiți la bloc, lucrurile sunt cumva mai simple, aprinsul grătarului cade tot în sarcina gospodinei, iar domnii rămân nesolicitați, neafumați și relaxați 😀

  • frigarui de peste cu legume
  • frigarui la gratar

Eu am aprins arzătorul din tavanul cuptorului și am înșirat frigăruile pe grătar. Am pus sub ele o tavă tapetată cu hârtie de copt în care să se scurgă grăsimea de la pește.

Legumele se gătesc repede, peștele și mai repede. De aceea am și tăiat cuburile de somon mai groase, ca să egalizez temperatura de gătire. După ce le-am rotit pe toate părțile ca să se facă uniform, în 12-15 minute frigăruile mele erau gata. Le-am așezat pe un pat de salată asortată (rucola, valeriană, baby spanac) și m-am prezentat cu ele la mesenii înfometați, în uralele lor de încântare. Miroseau și arătau divin!

frigarui pregatite la gratrul de la aragaz

Vă las și vouă mai jos ingredientele și cantitățile folosite de mine. Voi le puteți ajusta după gusturile voastre și după numărul de persoane pe care îl aveți la masă.

Vă mai spun doar că în aceeași idee eu mai fac uneori și frigărui de creveți pe care îi stropesc cu sos de unt și usturoi. Puteți încerca și această rețetă sau puteți pune câțiva creveți alături de cuburile de somon.

Orice variantă ați alege, eu vă doresc poftă bună la frigărui! 🙂

Frigarui de somon

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Frigarui de somon

Frigărui de somon cu legume colorate

https://bucate-aromate.ro/despre-mine-si-blog/
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 700 g file de somon
  • 3 buc ardei gras de culori diferite
  • 2 buc ceapă roșie
  • 1 dovlecel
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Începeți prin a tăia fileul de somon cuburi de 4-5 cm.
  • Stropiți somonul cu suc de lămâie și presărați-l cu sare și piper. Lăsați-l deoparte cât timp vă ocupați de legume.
  • Tăiați legumele în bucăți mai mari.
  • Puneți alternativ pe bețele de frigărui, cuburi de pește și bucăți de legume. După gust, mai presărați sare și piper. Eu am pus numai piper.
  • Așezați frigăruile pe grătar și rumeniți-le la foc de lemne sau la arzătorul aragazului (cel din cuptor) timp de 12-15 minute, doar până când legumele sunt ușor rumenite pe margini. Nu le țineți mai mult, pentru că peștele va deveni uscat și fad. Atât legumele, cât și peștele se gătesc foarte repede.
  • Așezați frigăruile pe un pat de salată și sunt gata de servit.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Frigarui de somon

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
1256 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x