• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Deserturi de casa

Portocale uscate pentru bradul de Crăciun

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 4 ian. 2022 · Publicată: 20 dec. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
529 shares

Cum se fac feliile de lămâi și portocale uscate pentru bradul de Crăciun. Cum se usucă lămâile și portocalele în cuptor. Decoruri naturale pentru Crăciun.

Ok, ok, postarea asta nu e vreo rețetă de mâncare dar până la urmă tot despre mâncare este vorba 😀

Îmi propusesem ca bradul de Crăciun din acest an să fie împodobit cu figurine de turtă dulce decorată cu glazură de zahăr și cu felii de lămâi și portocale uscate.

lamai usate

De turtă dulce încă nu m-am apucat, dar rețeta o găsiți cu un click pe fotografia de mai jos. Nu-i așa că arată minunat? 🙂

Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr

Tot cu omuleți și brăduți de turtă dulce am decorat și tortul de Crăciun de anul trecut. Are blaturi de turtă dulce și cremă fină de brânză, o combinație nemaipomenit de bună. Dacă vă tentează ideea, găsiți rețeta cu click pe fotografie.

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Bun, deci ziceam că de meșterit turta dulce încă nu m-am apucat, ci am început cu feliile de citrice pentru că eram foarte curioasă cum ies la cuptorul meu pe gaz.

Am folosit portocale și lămâi. Mă gândisem să încerc și un kiwi dar m-am răzgândit în ultimul moment.

citrice

Mod de preparare lămâi și portocale uscate pentru bradul de Crăciun

Am tăiat lămâile și portocalele felii cu grosimea cam de 5 mm. Încercați să le tăiați pe toate la fel de groase, altfel cele mai subțiri se vor usca înaintea celorlalte sau chiar se vor arde.

Tamponați fiecare felie cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de suc. În acest fel reducem mult timpul de uscare în cuptor.

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade. Așezați feliile de portocale și lămâi într-o tavă în care ați pus hârtie de copt și dați tava la cuptor.

După 30 de minute, deschideți ușa cuptorului și întoarceți toate feliile pe partea cealaltă. Scădeți temperatura la 140 de grade pentru încă 30 de minute.

felii de lamai si portocale

După acest timp, verificați feliile de fructe. La mine unele deveniseră prea maronii și le-am îndepărtat, iar câteva felii de lămâie mi s-au părut suficient de bine uscate, așa că le-am scos pe o farfurie.

Întoarceți din nou toate feliile pe partea cealaltă și reduceți temperatura cuptorului la 130 de grade (minim la cuptorul meu pe gaz) sau chiar la 100 de grade. La mine a mai durat încă o oră până să fie toate gata, dar pe parcurs le-am tot verificat și le-am scos pe cele care mi s-au părut că erau deja suficient de uscate.

felii de portocale uscate

Când toate feliile sunt frumos uscate, legați-le cu câte o sfoară, pamblică, șnur sau orice aveți prin casă și agățați-le în brad.

lamai si portocale uscate pentru brad

Rezultatul îl vedeți în fotografii. Aș zice că îmi place mai mult cum s-au comportat feliile de portocale uscate decât cele de lămâie, dar parcă cele de lămâie arată, cumva, mai interesant. Li se văd mai bine nervurile și caseta cu semințe.

Oricum, toate sunt simpatice, arată tare drăguț pe crengile verzi ale bradului și miros frumos.

portocale uscate

Dacă cumva ați folosit lămâi și portocale bio , capetele rămase nefolosite le puteți tăia mai mărunt și le puneți într-un borcan cu miere de albine și scorțișoară. Amestecul este minunat pentru ceaiurile din sezonul rece. Click pe fotografia de mai jos pentru modul de preparare.

miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

Sper să vă placă ideea și să o puneți și voi în aplicare. Spor la treabă și să-mi dați de știre cum v-au ieșit portocalele uscate! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
529 shares

Comentarii

  1. Iulia a zis

    noiembrie 22, 2020 at 9:13 pm

    Cat se pastreaza aceste felii uscate de portocala? Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 22, 2020 at 9:17 pm

      Dacă sunt uscate bine, țin și 2-3 luni.

      Răspunde
  2. Cosmina Marginean a zis

    decembrie 20, 2019 at 6:44 pm

    buna seara, multumesc mult pentru idee si descrierea procesului, foarte utile informatii. as avea totusi o intrrebare.grosimea feliei este de 5 cm? imi pare putin cam groasa. multumesc

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 20, 2019 at 6:51 pm

      Scuzeee!!! Sunt 5 mm! Corectez imediat. Mulțumesc mult pentru că mi-ați spus! 🙂

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.