• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Deserturi de casa

    Portocale uscate pentru bradul de Crăciun

    Publicat la 20 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Cum se fac feliile de lămâi și portocale uscate pentru bradul de Crăciun. Cum se usucă lămâile și portocalele în cuptor. Decoruri naturale pentru Crăciun.

    Ok, ok, postarea asta nu e vreo rețetă de mâncare dar până la urmă tot despre mâncare este vorba 😀

    Îmi propusesem ca bradul de Crăciun din acest an să fie împodobit cu figurine de turtă dulce decorată cu glazură de zahăr și cu felii de lămâi și portocale uscate.

    lamai usate

    De turtă dulce încă nu m-am apucat, dar rețeta o găsiți cu un click pe fotografia de mai jos. Nu-i așa că arată minunat? 🙂

    Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr

    Tot cu omuleți și brăduți de turtă dulce am decorat și tortul de Crăciun de anul trecut. Are blaturi de turtă dulce și cremă fină de brânză, o combinație nemaipomenit de bună. Dacă vă tentează ideea, găsiți rețeta cu click pe fotografie.

    Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

    Bun, deci ziceam că de meșterit turta dulce încă nu m-am apucat, ci am început cu feliile de citrice pentru că eram foarte curioasă cum ies la cuptorul meu pe gaz.

    Am folosit portocale și lămâi. Mă gândisem să încerc și un kiwi dar m-am răzgândit în ultimul moment.

    citrice

    Mod de preparare lămâi și portocale uscate pentru bradul de Crăciun

    Am tăiat lămâile și portocalele felii cu grosimea cam de 5 mm. Încercați să le tăiați pe toate la fel de groase, altfel cele mai subțiri se vor usca înaintea celorlalte sau chiar se vor arde.

    Tamponați fiecare felie cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de suc. În acest fel reducem mult timpul de uscare în cuptor.

    Preîncălziți cuptorul la 150 de grade. Așezați feliile de portocale și lămâi într-o tavă în care ați pus hârtie de copt și dați tava la cuptor.

    După 30 de minute, deschideți ușa cuptorului și întoarceți toate feliile pe partea cealaltă. Scădeți temperatura la 140 de grade pentru încă 30 de minute.

    felii de lamai si portocale

    După acest timp, verificați feliile de fructe. La mine unele deveniseră prea maronii și le-am îndepărtat, iar câteva felii de lămâie mi s-au părut suficient de bine uscate, așa că le-am scos pe o farfurie.

    Întoarceți din nou toate feliile pe partea cealaltă și reduceți temperatura cuptorului la 130 de grade (minim la cuptorul meu pe gaz) sau chiar la 100 de grade. La mine a mai durat încă o oră până să fie toate gata, dar pe parcurs le-am tot verificat și le-am scos pe cele care mi s-au părut că erau deja suficient de uscate.

    felii de portocale uscate

    Când toate feliile sunt frumos uscate, legați-le cu câte o sfoară, pamblică, șnur sau orice aveți prin casă și agățați-le în brad.

    lamai si portocale uscate pentru brad

    Rezultatul îl vedeți în fotografii. Aș zice că îmi place mai mult cum s-au comportat feliile de portocale uscate decât cele de lămâie, dar parcă cele de lămâie arată, cumva, mai interesant. Li se văd mai bine nervurile și caseta cu semințe.

    Oricum, toate sunt simpatice, arată tare drăguț pe crengile verzi ale bradului și miros frumos.

    portocale uscate

    Dacă cumva ați folosit lămâi și portocale bio, capetele rămase nefolosite le puteți tăia mai mărunt și le puneți într-un borcan cu miere de albine și scorțișoară. Amestecul este minunat pentru ceaiurile din sezonul rece. Click pe fotografia de mai jos pentru modul de preparare.

    miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

    Sper să vă placă ideea și să o puneți și voi în aplicare. Spor la treabă și să-mi dați de știre cum v-au ieșit portocalele uscate! 🙂

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • pasat cu lapte si unt
      Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Iulia

      noiembrie 22, 2020 at 9:13 pm

      Cat se pastreaza aceste felii uscate de portocala? Multumesc!

      Răspunde
      • Iuliana

        noiembrie 22, 2020 at 9:17 pm

        Dacă sunt uscate bine, țin și 2-3 luni.

        Răspunde
    2. Cosmina Marginean

      decembrie 20, 2019 at 6:44 pm

      buna seara, multumesc mult pentru idee si descrierea procesului, foarte utile informatii. as avea totusi o intrrebare.grosimea feliei este de 5 cm? imi pare putin cam groasa. multumesc

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 20, 2019 at 6:51 pm

        Scuzeee!!! Sunt 5 mm! Corectez imediat. Mulțumesc mult pentru că mi-ați spus! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.