Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Chifteluțe de linte roșie la cuptor - rețeta simplă, de post

Publicat la 1 aprilie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1961 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă de chifteluțe de linte roșie și cartofi, gătite le cuptor. Cum să faci chifteluțe de post din legume, ieftine și gustoase, fără ulei.

Rețeta de astăzi este încă o dovadă că din câteva ingrediente pe care în general le avem mereu în casă pot ieși mâncăruri savuroase, dietetice și cu efort minim.

Eu am mereu linte uscată sau conserve de linte în casă pentru că pe lângă beneficiile ei, mai are și avantajul că fierbe repede și se gătește foarte ușor.

Chifteluțe de linte roșie

Până acum nu încercasem să fac și aperitive din linte, dar cum chifteluțele din legume sunt printre cele mai căutate rețete de pe blog în perioadele de post , mi-am pus imaginația la încercare și tare m-am bucurat că rezultatul a fost atât de reușit.

Chifteluțele de linte, seamănă puțin cu chifteluțele din cartofi și orez (rețeta aici) pe care am învățat să le fac de la niște măicuțe. Noi le mai spunem și chifteluțe mănăstirești 🙂 Sunt la fel de moi și cremoase la interior datorită cartofilor din compoziție, dar lintea roșie fiartă le dă, parcă, un gust mai bun și le face ușor crocante la exterior.

Chifteluțe de linte roșie

Dacă vă plac chifteluțele de post vă recomand să încercați și rețeta de falafel în varianta clasică (aici) sau dacă prăjitul în baie de ulei nu vă sună nici vouă prea bine, puteți încerca același falafel făcut la cuptor (aici)

Orice variantă de falafel ați alege, le puteți pune apoi într-un sos de roșii aromat. Vedeți aici rețeta de chifteluțe de post în sos de roșii.

Chifteluțe de linte roșie

Mod de preparare chifteluțe de linte roșie la cuptor

Rețeta asta nu are mari secrete. Dacă scurgeți foarte bine lintea după ce ați fiert-o, compoziția ar trebui să se lege perfect datorită cartofilor.

compoziție chiftele
chiftelute in tava
chiftelute la cuptor

Eu am pus în compoziție și 2 linguri de drojdie inactivă care în multe rețete de post are rol de liant, dar aici am pus-o doar pentru gust. Cartoful este un liant suficient de bun pentru chifteluțele acestea.

Dacă totuși nu aveți fulgi de drojdie, iar compoziția pare că nu s-a legat suficient, adăugați o lingură de făină și va fi bine.

Rețeta este perfectă pentru gătire la cuptor. Am încercat să le fac și prăjite, dar eu una nu am fost mulțumită de rezultat, așa că nu vă pot sfătui nici pe voi să experimentați.

Alte rețete simple de post

  • Musaca de post cu ciuperci
    Musaca de post cu ciuperci
  • Ciuperci la tigaie
    Ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi
  • Mancare de linte de post_reteta
    Mâncare de linte cu legume, rețeta de post
  • Chifteluțe din fasole boabe
    Chifteluțe din fasole boabe la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chifteluțe de linte roșie

Chifteluțe de linte roșie

5 from 16 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 15 minutes minutes
Număr de porții: 30 chifteluțe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g linte roșie
  • 2 cartofi medii (aprox. 300 g împreună)
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • o mână de pătrunjel proaspăt
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (opțional)
  • sare, piper, chimen măcinat, coriandru, paprika - toate după gust

în plus - opțional

  • puțină făină - o folosiți doar dacă nu nu aveți drojdie inactivă și vi se pare că nu se leagă compoziția
  • semințe de susan, mac, in, chia, etc. - pentru aspect

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți lintea în apă cu sare, o puneți într-o sită pentru paste și o lăsați să se scurgă și să se răcească foarte bine. Eu nu am pasat-o, dar dacă doriți o textură mai fină o puteți băga la blender.
  • Fierbeți cartofii în coajă, iar după ce se răcesc foarte bine îi dați pe răzătoarea cu găuri mici sau îi zdrobiți cu o furculiță. Din nou, dacă doriți o textură mai fină, îi puteți face piure.
  • Ceapa și usturoiul le tocați foarte mărunt sau le dați la chopperul electric, la fel și pătrunjelul.
  • Amestecați toate ingredientele din listă, cu mâna, până aveți o compoziție omogenă. Gustați și mai adăugați sare sau condimente dacă este nevoie.
  • Dacă nu aveți fulgi de drojdie inactivă și vi se pare că nu se leagă suficient de bine compoziția, adăugați o lingură de făină.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Cu mâna ușor umezită cu apă sau ulei, formați chifteluțe cam de mărimea unei mingi de ping pong pe care le așezați în tava pregătită cu hârtie de copt.
  • Opțional, pentru un aspect mai frumos, presărați chifteluțele cu semințe de susan, mac, in, chia, etc.
  • Chifteluțele nu cresc la cuptor, așa că le puteți pune mai apropiate, ca să vă încapă toate într-o singură tavă.
  • Coaceți chifteluțele până sunt ușor rumenite și ușor crocante la exterior, în funcție de cuptorul vostru. La interior oricum ele vor rămâne moi și cremoase. La cuptorul meu pe gaz, le-am copt cam 45 de minute, iar la jumătatea timpului le-am întors ca să se rumenească și pe partea cealaltă.
  • Când sunt calde, chifteluțele de linte sunt foarte moi. Noi le preferăm după ce se răcesc.
  • Merg foarte bine alături de o salată sau lângă o mâncare de spanac sau urzici cu usturoi.
Valori nutriționale
Chifteluțe de linte roșie
Valori per porție
Calorii
38
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
7
g
2
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chifteluțe de linte roșie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
1961 shares

Comentarii

  1. Tatiana a zis

    martie 15, 2021 at 9:55 pm

    5 stars
    Este a doua oară când le fac. Prima dată le-am făcut în postul Crăciunului dar cu linte maro., iar acum cu linte roșie. Excelente! Mulțumesc pentru toate rețetele de post.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 15, 2021 at 9:56 pm

      Mă bucur mult că v-au plăcut. Numai bine!

      Răspunde
      • Cristina a zis

        martie 23, 2022 at 7:57 am

        Bună dimineața. Se poate omite cartofii?

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 23, 2022 at 8:30 am

          Da, se poate și fără cartofi.

          Răspunde
      • Alexandra Zelko a zis

        februarie 20, 2025 at 2:25 pm

        5 stars
        Foarte bune. Și eu le fac a doua oară, și vor rămâne printre rețelele preferate.
        Am pus mai puțin usturoi iar ceapa am omis-o pentru că băiețelului meu nu îi place, dar am pus condimente uscate și au ieșit perfect.
        Sunt sănătoase și ușor de făcut.
        Mulțumim pentru masă!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          februarie 21, 2025 at 7:25 am

          Dragă Alexandra, mă bucur foarte mult că îți place rețeta mea de chifteluțe. Și noi le facem foarte des. Special pentru ele am mereu grijă să nu-mi lipsească lintea roșie din casă. O zi frumoasă!

          Răspunde
5 from 16 votes (14 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x