Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Drob de pește cu smântână

Publicat la 30 aprilie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

226 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de drob de pește cu smântână, un aperitiv delicios pentru orice sărbătoare. Drobul de pește are doar câteva ingrediente și se face foarte ușor.

Astăzi am pentru voi o rețetă care îi va cuceri prin savoare atât pe iubitorii de pește cât și pe cei care, declarativ, nu prea îl iubesc: drob de pește cu smântână. Un aperitiv excelent pentru orice masă de sărbătoare sau pur și simplu un prânz sau o cină gustoasă alături de o salată bogată.

Drob de peste

Dacă e să mă întrebați pe mine, nu se poate să nu îți placă peștele. Poate nu ai gustat încă preparatul care să te convingă - și sper că drobul meu de astăzi o va face - sau poate că ai un conflict doar cu solzii și oasele de pește, caz în care te înțeleg perfect. Din fericire pentru problema asta există soluții și oameni bucuroși să curețe peștele în locul tău , ba chiar și să îl tranșeze sau să îl fileteze exact pentru nevoile tale.

banner Selgros

Cititorii mei mai vechi știu deja că îmi place peștele atât de mult, încât obișnuiesc să adaptez rețete care în mod tradițional se fac altfel. Îmi place să arăt că varianta cu pește a oricărui preparat este cel puțin la fel de bună ca cea consacrată. Dacă nu cumva întrece originalul, așa cum este, după părerea mea, zacusca de pește.

Pe lângă zacuscă, de-a lungul timpului am mai făcut și plăcintă cu pește în aluat fraged, dar și un bulz de pește, care este absolut delicios și pe care îl putem face foarte ușor și noi, cei care locuim la bloc. Vezi aici cum.

Anul trecut am făcut chiar și un gulaș de pește pe care degustătorii l-au declarat senzațional. Așa că, vedeți voi, apariția drobului de pește, era, doar o chestiune de timp 🙂

Drob de peste

Cum este drobul de pește? În primul rând este foarte gustos. Carnea de pește se asortează foarte bine cu verdețurile, de aceea și chifteluțele de pește sunt mereu atât de bune! În al doilea rând, drobul este un aperitiv foarte decorativ, este spornic și se feliază ușor.

Cred eu că o să vă placă și vouă foarte mult și că veți căuta ocazii să repetați cât mai des rețeta! 🙂

Drob de peste

Mod de preparare drob de pește cu smântână | VIDEO inclus

Modul de preparare nu este diferit față de orice altă rețetă de drob. Peștele se fierbe câteva minute, doar cât să se înmoaie și să îl putem mărunți cu mâna. Tot acum mai cercetăm peștele să nu aibă oase, dacă este cazul.

Eu am folosit file de crap, iar crapul e un pește cu multe oase. Dacă veți folosi alt tip de pește, de exemplu file de lavrac sau de somon, aproape că nu va trebui să vă faceți griji din pricina oaselor.

Forma unsa cu ulei si tapetata cu pesmet
Compozitie pentru drob
Drob inainte de coacere

Am ales pentru drobul de pește o crustă crocantă de pesmet Panko cu care am tapetat tava și l-am presărat generos și deasupra compoziției înainte să bag drobul la cuptor. Pesmetul Panko se găsește cu ușurință, dar dacă nu îl aveți, puteți folosi și pesmet obișnuit. O altă variantă aspectuoasă ar fi să îmbrăcați drobul în foi de plăcintă sau cea mai simplă și sigură metodă este să tapetați tava cu hârtie de copt.

Drob scos din cuptor
Cum decoram drobul de peste

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Drob de peste

Drob de pește cu smântână

Rețeta de drob de pește cu smântână, un aperitiv delicios pentru orice sărbătoare. Drobul de pește are doar câteva ingrediente și se face foarte ușor.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 10 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • aprox. 600 g file de pește (crap, șalău, lavrak, somon, etc sau orice combinație de mai mulți pești)
  • 1 ceapă uscată
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi (sau usturoi verde)
  • 1 ardei gras colorat (eu am pus roșu și galben)
  • 40 ml ulei
  • 30 ml vin alb sau rose
  • 1 lingură de orez
  • 3 ouă
  • 2 linguri de smântână grasă
  • ½ legătură mărar
  • ½ legătură pătrunjel
  • 50 g pesmet Panko (sau obișnuit)
  • condimente: sare, piper, piper boabe, frunze de dafin, nucșoară

pentru decor - sugestie

  • salată verde, ceapă verde, ridichi, pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • Peștele curățat și spălat se pune la fiert în aprox 1 litru de apă în care am pus: sare, câteva boabe de piper și o frunză de dafin. Nu vrem să îl gătim, ci doar să se înmoaie foarte puțin carnea, cât să o putem mărunți. 10 minute e suficient.
  • Lăsați peștele să se răcească, îl mărunțiți cu degetele și profitați de operațiunea asta ca să îndepărtați oasele, dacă au mai rămas.
  • Tocați mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul gras și le căliți câteva minute în ulei. Când ceapa devine translucidă, adăugați vinul și lăsați tigaia pe foc până când acesta înmoaie legumele și se evaporă.
  • Puneți într-un bol încăpător: peștele mărunțit, ceapa și ardeiul călite, smântâna, orezul, verdeața tocată, ouăle bătute și condimente după gust.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu ulei și tapetați cu pesmet Panko o formă potrivită ca mărime. Dacă nu aveți pesmet, folosiți hârtie de copt.
  • Turnați compoziția în formă, nivelați și presărați deasupra restul de pesmet.
  • Coaceți drobul pentru aproximativ 40-45 de minute, până când este bine închegat și frumos rumenit.
  • Lăsați drobul să se răcească în formă pentru 15-20 de minute pentru că este foarte fraged și dacă încercați să îl scoateți prea devreme se poate rupe. După ce îl scoateți din formă, îl lăsați să se răcească complet pe un grătar.
  • Păstrați drobul de pește la frigider și dacă doriți felii frumoase, tăiați-l numai după ce s-a răcit.
  • Serviți drobul alături de verdețuri proaspete: salată verde, ceapă verde, ridichi, roșii, etc.

Bine de știut:

  1. Puteți folosi și pește întreg, nu neapărat file. În acest caz trebuie fiert câteva minute în plus, până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
  2. Nu aruncați apa în care a fiert peștele! O puteți folosi la o supă. Dacă nu o folosiți imediat, se poate congela pentru mai târziu.
  3. Dacă nu aveți pesmet, tapetați tava cu hârtie de copt.
Valori nutriționale
Drob de pește cu smântână
Valori per porție
Calorii
154
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
81
mg
27
%
Carbohidrați
 
7
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
15
g
30
%
Vitamina A
 
419
IU
8
%
Calciu
 
28
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Drob de peste

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
226 shares

Comentarii

  1. Stela a zis

    aprilie 30, 2020 at 4:56 pm

    Arata intr_un anume fel ,trebuie sa o incerc

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 30, 2020 at 5:40 pm

      Mulțumesc, dragă Stela! Eu cred că o să vă placă, este foarte gustos! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x