• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu vișine sau cireșe

Clafoutis cu cireșe - cel mai ușor desert de vară

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 aug. 2024 · Publicată: 27 iun. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
271 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta clasică de clafoutis cu cireșe, un desert simplu, rapid și delicios. Avem nevoie de doar câteva ingrediente și jumătate de oră de așteptare până să fie gata.

Clafoutis este, poate, cel mai ușor și mai rapid desert de vară. Se face dintr-un aluat ca cel de clătite, dar se coace la cuptor, nu în tigaie. Noi îl facem foarte des mai ales vara, cu tot felul de fructe. E un desert absolut delicios în toate variantele în care l-am făcut.

clafoutis cu cirese

Abia așteptam să apară cireșele să fac un clafoutis după rețeta originală, pentru că am pe blog alte variante și tocmai originalul lipsea.

Iată celelalte variante de pe blog:

  • clafoutis cu căpșuni
  • clafoutis cu vișine
  • clafoutis cu caise și rozmarin (cel mai bun, după părerea mea 😉 )

Următorul clafoutis pe care vreau să îl încerc va fi unul sărat. Mă gândesc demult la varianta aceasta, abia aștept să văd cum iese. Stați pe aproape să îl vedeți și voi, da?

Mod de preparare clafoutis cu cireșe

Un clafoutis făcut ca la mama lui , adică așa cum îl fac francezii care au inventat rețeta, se face cu cireșe și nu oricum, ci cu cireșe întregi, adică cu tot cu sâmburi.

Motivul ar fi că sâmburii de cireșe, în contact cu căldura cuptorului, lasă în desertul ăsta o aromă subtilă ca de migdale. Să fiu sinceră, eu nu am simțit-o, dar mi-a convenit de minune că nu a trebuit să scot sâmburii de cireșe, pentru că tare nu îmi place operațiunea asta 😀

Totuși, dacă aveți copii micuți, poate că e mai bine să vă alocați 5 minute în plus și să scoateți sâmburii cireșelor.

pregătire calfoutis

Pentru modul de preparare pas cu pas, găsiți rețeta în format video la finalul postării. Dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube Bucate Aromate, cred că acum e cel mai bun moment. Am planuri mari pentru zona de conținut video a blogului! 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cireșe

Rețeta clasică de clafoutis cu cireșe, un desert simplu, rapid și delicios. Avem nevoie de doar câteva ingrediente și jumătate de oră de așteptare.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tel
vas pentru copt
vas pentru copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o formă cu diametrul de 24 cm

  • 3 ouă
  • 200 ml lapte gras
  • 80 g zahăr tos
  • 90 g făină
  • 50 g unt topit și răcit
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 350 g cireșe cu tot cu sâmburi
  • puțin unt și o lingură de zahăr pentru uns forma

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Ungeți cu unt o formă de tartă sau orice alt vas potrivit ca mărime. Peste unt presărați o lingură de zahăr tos.
  • Puneți cireșele în tava unsă cu unt. În rețeta originală cireșele se pun cu tot cu sâmburi, dar dacă doriți, le puteți îndepărta.
  • Într-un vas, mixați scurt toate ingredientele din listă, doar cât să se omogenizeze. Turnați aluatul în tavă, peste căpșuni.
  • Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când prăjitura este bine închegată.
  • Clafoutis se poate servi cald sau rece și opțional, îl puteti pudra cu zahăr.
  • Păstrați clafoutis la frigider dacă mai rămâne de pe o zi pe alta.
Nutrition Facts
Clafoutis cu cireșe
Amount per Serving
Calorii
195
% Daily Value*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
85
mg
28
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
23
g
26
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
clafoutis cu cirese

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Reteta de compot de cirese pentru iarna
    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
  • Gem de visine intregi pe paine cu unt
    Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
271 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.