Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii

Publicat la 8 septembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1986 shares
Mergi la rețetă

Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii, o mâncare tradițională, delicioasă și ușor de făcut! Minunată și cu pâine proaspătă și cu mămăligă.

Cred că pentru mine ceea ce în engleză se numește "comfort food ", adică mâncarea aia care te duce cu gândul la copilărie și care te face să te simți acasă, este carnea de pui cu sos de roșii.

Am primit-o atât de des când eram mică și niciodată nu am reușit să mă satur de ea. Și acum o gătesc des și o mănânc mereu cu aceeași bucurie.

Pulpe de pui la tigaie cu ceapa si sos de rosii

Mod de preparare pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii

Ca orice mâncare pe care o știu din copilărie, și aceasta se face ușor și nu are decât ingrediente simple și naturale.

Bineînțeles, mamaia mea o făcea cu pui de țară, la care fierbea ceva mai mult. Noi, astăzi o facem cu ce avem....iar eu de data asta am avut niște copănele sau pulpe inferioare de pui.

Într-o tigaie cu capac am călit multă ceapă și vreo 4 căței de usturoi. Aveam și niște cozi de ceapă verde, dar dacă voi nu le aveți, nu-i bai, mâncarea se face numai cu ceapă uscată.

Când ceapa a devenit sticloasă, am pus copănelele, le-am condimentat și le-am lăsat să se rumenească pe toate părțile, acoperite cu capac.

  • ceapa calita
  • Pulpe gatite sub capac

Am turnat apoi un suc de roșii cu pulpă. Dacă e vară când faceți mâncarea asta și aveți la îndemână roșii de grădină, dulci și cărnoase, e minunat! Dar și cu sucul de roșii e foarte bine, mai ales dacă e făcut în casă.

După ce mâncarea mea a mai dat câteva clocote și împreună cu roșiile, am stins focul și am presărat încă 4 căței de usturoi tocați mărunt și pătrunjel proaspăt. Am pus capacul și am lăsat aromele să se întrepătrundă vreo 5 minute înainte de servire.

Minunată mâncărică! Merge și cu mămăliguță, merge și cu pâine proaspătă și bună, te satură și te bucură 🙂

  • pulpe cu sos de rosii
  • Pulpe de pui la tigaie cu ceapa si sos de rosii

Vă las mai jos o rețetă foarte asemănătoare pe care o găsiți în varianta video pe canalul de YouTube: ostropel de pui tradițional, servit cu mămăliguță.

Singura diferență este că ostropelul nu are ceapă, ci doar mult usturoi, dar modul de preparare este foarte asemănător cu rețeta noastră de astăzi.

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, o puteți face chiar acum accesând acest link. Avem rețete video noi de două ori pe săptămână! 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pulpe de pui la tigaie cu ceapa si sos de rosii

Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii

Pulpe de pui la tigaie cu ceapă: fragede și suculente, gătite rapid cu ingrediente simple. O rețetă delicioasă și aromată, perfectă pentru un prânz sau cină savuroasă, care va cuceri întreaga familie.
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Ingrediente
 

  • 4 pulpe de pui (superioare, inferioare sau pulpe întregi)
  • 1 ceapă uscată mare
  • frunzele de la o legătură de ceapă verde (dacă nu aveți, mai puneți o ceapă uscată, micuță)
  • 8 căței de usturoi
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb sau rose (sau apă)
  • 200 ml suc de roșii cu pulpă
  • sare, piper, frunze de dafin, după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați mărunt ceapa și 4 căței de usturoi.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins și căliți ceapa și usturoiul pentru 2-3 minute.
  • Puneți și pulpele de pui în tigaie, presărați condimentele peste ele și lăsați-le să se rumenească puțin pe toate părțile.
  • Turnați vinul alb, puneți capacul și lăsați pulpele să se gătească pentru 15-20 de minute, amestecând din când în când să nu se lipească de tigaie.
  • La final turnați sucul de roșii în tigaie și lăsați tigaia pe foc încă 10 minute. Dacă mai e nevoie de lichid, puteți să mai completați cu puțină apă.
  • Stingeți focul, presărați ceilalți 4 căței de usturoi tocați mărunt, pătrunjel proaspăt și lăsați mâncarea să se odihnească 5 minute sub capac înainte de servire.
  • Serviți pulpele cât sunt calde, alături de o salată și pâine proaspătă sau cu mămăliguță.
Valori nutriționale
Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii
Valori per porție
Calorii
337
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
24
g
37
%
Colesterol
 
98
mg
33
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
8
g
9
%
Proteine
 
19
g
38
%
Vitamina A
 
923
IU
18
%
Calciu
 
36
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pulpe de pui la tigaie cu ceapa si sos de rosii

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
1986 shares
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.