Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Tacos cu somon în crustă crocantă

Publicat la 1 septembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

184 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Tacos cu somon. Bucăți suculente de somon cu înveliș crocant, cu multă salată, totul învelit într-o lipie cu mălai. O gustare delicioasă!

Sunt foarte încântată de această rețetă de tacos și de când am descoperit-o, o tot repetăm de câte ori dorim o masă rapidă, cu ingrediente proaspete și sănătoase.

Este genul acela de mâncare de care nu te poți plictisi niciodată și pe care îl poți servi la prânz, la cină sau în grădină când ți-au venit prieteni în vizită. Vă garantez că toți vor fi încântați!

Tacos cu somon

Rețeta aceasta este mai greu de povestit decât de făcut, veți vedea! În jumătate de oră avem gata porții de tacos cu somon pentru 6 persoane oricât de pretențioase și de înfometate! 🙂

În plus, puteți pregăti cele 6 tacos în bucătărie și să le aduceți la masă într-o tavă , gata de mâncat, sau puteți aduce foile de tacos încălzite, somonul și salata în boluri separate și să îl lăsați pe fiecare să se distreze construindu-și tacosul după bunul plac. Va fi amuzant pentru toată lumea!

Tacos cu somon

Mod de preparare tacos cu somon în crustă crocantă

Modul de preparare nu e deloc complicat, dimpotrivă, e simplu și distractiv. Ca la orice rețetă simplă, secretul constă în calitatea și prospețimea ingredientelor: pește proaspăt , foi de tacos cu mălai și multă salată.

banner Selgros

Niciun pește nu se potrivește mai bine la rețeta aceasta decât somonul. De preferat să fie deja filetat, apoi îl tăiem cuburi, îl trecem printr-o marinadă delicioasă și îl tăvălim prin fulgi de porumb. Îl trimitem la cuptor pentru 15 minute. Rezultatul face tot deliciul acestei rețete, veți vedea!

Vom avea cuburi de somon suculente la interior, îmbrăcate într-o crustă crocantă. Fulgii de porumb îi puteți înlocui cu pesmet Panko dacă îl aveți deja în casă.

  • somon în fulgi de porumb
  • cuburi de somon în fulgi de porumb

O tehnică de gătit învățată de la Jamie Oliver: îndepărați pielea fileurilor de somon și prăjiți-o într-o tigaie antiaderentă presărată cu puțină sare, până când devine uscată și crocantă.

În aceeași tigaie, încălziți câteva minute roșiile cherry tăiate în jumătate și fâșii de ardei gras. Doar cât să se înmoaie puțin și să capete o aromă delicioasă de pește 😉

  • piele de somon rumenita
  • rosii si ardei gras la tigaie

Mai departe nu ne rămâne decât să încălzim foile de tacos pe un grill și să amestecăm salata într-un bol mare.

  • foi de tacos
  • salata

Între timp e gata și somnul, îl putem scoate din cuptor și trecem la asamblare. Nu uitați să puneți în fiecare tacos și câte o felie de lime pentru ca fiecare să își poată regla gustul după preferință!

  • Tacos cu somon
  • Tacos cu somon

Pentru inspirație, vă las mai jos și alte rețete simple și delicioase cu somon:

  • frigărui de somon cu legume colorate
  • somon în foietaj (somon en croute)
  • somon cu sos dulce-acrișor
  • supă de somon cu legume

Avem rețeta și în format video, pe canalul de YouTube al blogului. O găsiți mai jos, la finalul postării. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canal, o puteți face chiar acum, ca să nu pierdeți niciuna dintre rețetele delicioase pe care le pregătesc acolo! 🙂

Click aici pentru abonare la YouTube.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tacos cu somon

Tacos cu somon în crustă crocantă

Tacos cu somon. Bucăți suculente de somon cu înveliș crocant, cu multă salată, totul învelit într-o lipie cu mălai. O gustare delicioasă!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt
tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • aprox. 450 g file de somon
  • 100 g fulgi de porumb fără zahăr (sau pesmet Panko)

marinadă pentru somon

  • 5-6 căței de usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de piper

salata

  • 1 pungă mix de salată (rucola, baby spanac, valeriană, etc)
  • 6-7 roșii cherry colorate
  • 1 ardei gras
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt

dressing pentru salată

  • sucul de la ½ de lămâie
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de măsline

în plus

  • 6 foi de tacos
  • 1 lime

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i ca sa îi faceți mai fini. Dacă folosiți pesmet Panko în locul fulgilor de porumb, îl folosiți exact așa cum este în cutie.
  • Într-un bol, puneți toate ingredientele pentru marinarea somonului: usturoi, sos de soia, ulei de măsline, piper.
  • Îndepărtați pielea fileurilor de somon, apoi tăiați somonul cuburi de aprox. 2.5 cm. Treceți cuburile de somon prin marinada pregătită mai sus, apoi prin fulgii de porumb mărunțiți.
  • Așezați cuburile de somon în tavă și dați-le la cuptor pentru 15 minute.
  • Pe un grill de fontă sau de teflon, coaceți foile de tacos câte 1 minut pe fiecare parte. Pe măsură ce le coaceți, le păstrați într-o tavă îndoite în două.
  • Prăjiți pielea de somon într-o tigaie, până se usucă și devine rumenă și crocanță. O scoateți pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime, apoi o tăiați bucăți mai mici.
  • În aceeași tigaie, puneți roșiile cherry și ardeiul gras tăiat fâșii. Încălziți-le 2-3 minute pe toate părțile doar cât să se înmoaie puțin.
  • Într-un bol puneți mixul de salată, cam ¾ din legătura de pătrunjel, roșiile, ardeiul și porumbul. Faceți un dressing din: sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie și asezonați salata.
  • Pe fiecare foaie de tacos puneți câteva cuburi de somon, bucățele de piele crocantă, apoi salată și din nou câteva cuburi de somon.
  • Presărați pătrunjel proaspăt și puneți pe fiecare tacos o felie de lime.
  • Serviți tacosul imediat, pentru că altfel se înmoaie foile în contact cu salata.
Valori nutriționale
Tacos cu somon în crustă crocantă
Valori per porție
Calorii
294
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
41
mg
14
%
Carbohidrați
 
25
g
8
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
18
g
36
%
Vitamina A
 
695
IU
14
%
Calciu
 
52
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
184 shares

Comentarii

  1. Elena Popescu a zis

    septembrie 01, 2020 at 9:34 am

    Buna Iuliana! Imi place sugestia ta de tacos in crusta crocanta, dar nu ma impac cu foile de tacos cumparate care sunt pline de E-uri, fie ele si cu malai! Ai vreo idee cum am putea face in casa aceste foi?
    Iti multumesc si felicitari pentru retetele tale foarte bine explicate si usor de aplicat!
    Cu admiratie,
    Elena

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 01, 2020 at 9:40 am

      Bună Elena, mă bucur că îți place rețeta.
      M-am gândit și eu să fac foile de tacos, dar sincer, nu reușesc să fac chiar totul în casă, trebuie să mai fac și câte un compromis din când în când.
      Oricum, ideea mea era să plec de la rețeta turtelor cu maia făcute la tigaie (aceasta de aici: https://bucate-aromate.ro/2020/04/turte-fragede-la-tigaie/), la care să adaug în aluat un pic de mămăliguță făcută mai moale (pentru ca mălaiul să fie fiert totuși). Rămâne ideea în studiu, dau de veste când reușesc.
      Îmbrățișări de la mine! 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.