Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

Publicat la 1 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

342 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă gata în 5 minute? Da, se poate! Tot ce-ți rămâne de făcut e să adaugi lapte cald când vrei o ceașcă! 🙂

Prima zi de decembrie și primul strat de zăpadă depus peste oraș cred că merită sărbătorite cu o ceașcă de ciocolată caldă, nu-i așa?

Mi-e ciudă pe toți anii în care am băut ciocolată caldă la plic pentru că nu am știut cât de ușor se face și cât de densă și de cremoasă poate fi!

ciocolata calda de casa

Să faci ciocolată caldă acasă e cel mai simplu lucru din lume. În plus, poți controla calitatea ingredientelor de bază, cantitatea de zahăr și o poți face de post sau vegană, cum vrei tu.

Extra-bonus: îți poți alege aromele după pofta inimii. Adică în fiecare zi poți avea ciocolată caldă cu o altă aromă! Sună bine, nu-i așa? 😉

După rețeta pe care v-o arăt astăzi, poți oricând să faci rapid o singură ceașcă de ciocolată caldă atunci când îți este poftă de ceva bun.

Dar cel puțin în decembrie, când afară e frig și atât de des simțim nevoia să ne încălzim cu ceva bun, e mai eficient să te organizezi o singură dată pentru 6-8 porții. Faci un mix pentru ciocolată caldă pe care îl păstrezi într-un borcan. Apoi tot ce îți rămâne de făcut, e ca atunci când te lovește pofta de un mic răsfăț să pui 2-3 lingurițe din acest mix în ceașcă și să torni peste el lapte sau apă fierbinte. Și gata!

amestec de ingrediente

Ingrediente de bază pentru amestecul de ciocolată caldă de casă

Ingredientele de bază care nu pot lipsi dintr-un mix de ciocolată caldă sunt doar câteva și așa cum am spus de fiecare dată, cu cât o rețetă e mai simplă și cu mai puține ingrediente, cu atât mai importantă este calitatea lor.

Exact așa este și cu ciocolata caldă de casă. Nu înlocuim prafurile cumpărate cu alte ingrediente ieftine și proaste. Dacă tot o facem acasă, măcar să punem ceva bun în ea:

  1. Ciocolată de calitate. Folosiți ciocolată neagră, adică cu 70-80% cacao. O ciocolată cu un conținut ridicat de unt de cacao, fără grăsimi adăugate, cu conținut redus de zahăr și fără arome artificiale va fi o alegere sănătoasă și va avea un gust intens. În plus, ciocolata neagră nu conține ingrediente de origine animală, așa că este o opțiune bună și pentru cei care țin post sau au un stil de viață vegan.
  2. Cacao. Citiți eticheta! O cacao de calitate are 22-24 % grăsimi, adică dublu față de cacaoa obișnuită pe care o găsim la pliculețe. Cacaoa alcalină este mai ușor solubilă și mai potrivită pentru băuturi, așa încât căutați-o pe aceasta pentru rețeta de azi.
  3. Zahăr pudră sau un îndulcitor natural. Aici rămâne la alegerea voastră. Eu am folosit un amestec de zahăr pudră și zahăr Bourbon, ca să mă bucur și de aroma de vanilie naturală.
  4. Amidon. Aș zice că nu e un ingredient obligatoriu, dar dacă faceți pentru prima dată ciocolată caldă acasă, atunci cu siguranță aveți ca reper ciocolata la plic sau cumpărată de oriunde, care e foarte densă și veți fi dezamăgiți dacă cea de casă e altfel. Vă înțeleg perfect și soluția stă în puțin amidon adăugat în mixul de ingrediente. După ce veți descoperi avantajele ciocolatei calde făcută în casă, poate că vă veți mulțumi cu una mai puțin densă și veți renunța de bună voie la amidon 😉
ciocolata calda densa si cremoasa

Ce arome se mai pot adăuga în mixul pentru ciocolată caldă?

Răspuns corect: orice arome vă plac vouă 🙂

Dacă știți că toată familia are gusturi comune, atunci, în borcanul cu amestecul pentru ciocolata caldă, puteți adăuga ce vă place din următoarele:

  • pudră de scorțișoară
  • semințe măcinate de cardamon
  • pudră de vanilie
  • câțiva fulgi fini de chilli
  • piper roșu măcinat

Dacă membrii familiei au gusturi diferite, atunci faceți amestecul doar din ingredientele de bază și fiecare mai adaugă în ceașca proprie ceea ce îi place.

Cum se servește ciocolata caldă

Odată pregătit mixul de ingrediente, păstrați-l într-un borcan cu capac. Când vreți să preparați o ciocolată caldă, puneți într-o ceașcă 2-3 lingurițe din amestec și turnați după preferințe: lapte de vacă, lapte vegetal sau apă.

Toate lichidele trebuie să fie fierbinți, iar dacă ați folosit și amidon, lăsați ciocolata deoparte câteva minute pentru ca acesta să se hidrateze iar băutura să devină densă și cremoasă.

Înainte de servire puteți pune un moț de frișcă naturală sau se pot adăuga și alte arome, de exemplu: câteva picături de rom, coniac, amaretto, cremă de whisky, etc.

Eu prefer să folosesc extractele naturale pure , aceleași pe care le folosesc și la prăjituri. Îmi place să aleg aroma înainte de dispoziția zilei. Uneori prefer vanilia, alteori portocale sau mentă.

Aparent, lămâia o asociem cel mai puțin cu ciocolata, dar dacă încercați combinația aceasta, cred că veți avea o surpriză frumoasă 😉

extract pur nine cloud factory

Mod de preparare ciocolată caldă de casă

Vă las mai jos rețeta care de altfel este ridicol de simplă. O aveți în formatul scris, pe care îl puteți tipări, dar și în format video dacă vreți să vedeți cât de ușor se face și cât de densă și cremoasă este 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ciocolata calda de casa

Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă gata în 5 minute? Da, se poate! Tot ce-ți rămâne de făcut e să adaugi lapte cald când vrei o ceașcă! 🙂
5 from 17 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

mix pentru ciocolată caldă:

  • 200 g ciocolată cu minim 65% cacao
  • 60 g cacao
  • 100 g zahăr pudră/zahăr Bourbon
  • 2 linguri rase amidon alimentar (opțional)

opțional mai puteți adăuga pudră de:

  • scorțișoară
  • cardamom
  • vanilie
  • fulgi de chilli
  • piper roșu

se poate servi cu:

  • extract pur de: vanilie, portocală, mentă, cafea
  • rom
  • amaretto
  • cremă de whiskey
  • frișcă naturală

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dați ciocolata pe răzătoarea cu găuri mici. Nu încercați la robot sau la chopper decât dacă știți sigur că aveți unul suficient de puternic, care o poate mărunți rapid, fără să se încălzească lamelele.
  • Puneți ciocolata rasă într-un bol și peste ea cerneți pudra de cacao, zahărul și amidonul.
  • Dacă folosiți și alte ingrediente pudră pentru aromatizare (scorțișoară, cardamon, chilli, etc) le adăugați tot acum.
  • Omogenizați și mutați amestecul într-un borcan cu capac. Amestecul poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.
  • Pentru servire, puneți 2-3 lingurițe de amestec într-o ceașcă de 200 ml, adăugați lapte sau apă fierbinte și lăsați deoparte 2-3 minute ca să se hidrateze amidonul.
  • Adăugați aromele lichide (rom, amaretto, extract de vanilie sau portocale, etc) și serviți.
Valori nutriționale
Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
Valori per porție
Calorii
202
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Carbohidrați
 
34
g
11
%
Fibre
 
4
g
17
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
ciocolata calda de casa densa si cremoasa

Dacă sunteți amatori de băuturi calde în această perioadă, vă las mai jos câteva rețete de băuturi pe care le puteți încerca:

  • lapte de aur (lapte cu turmeric)
  • suc cald de portocale cu scorțișoară și rozmarin
  • lapte cu caramel, miere și scorțișoară

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
  • Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
    Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
342 shares
5 from 17 votes (17 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x