• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 nov. 2024 · Publicată: 1 dec. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
343 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă gata în 5 minute? Da, se poate! Tot ce-ți rămâne de făcut e să adaugi lapte cald când vrei o ceașcă! 🙂

Prima zi de decembrie și primul strat de zăpadă depus peste oraș cred că merită sărbătorite cu o ceașcă de ciocolată caldă, nu-i așa?

Mi-e ciudă pe toți anii în care am băut ciocolată caldă la plic pentru că nu am știut cât de ușor se face și cât de densă și de cremoasă poate fi!

ciocolata calda de casa

Să faci ciocolată caldă acasă e cel mai simplu lucru din lume. În plus, poți controla calitatea ingredientelor de bază, cantitatea de zahăr și o poți face de post sau vegană, cum vrei tu.

Extra-bonus: îți poți alege aromele după pofta inimii. Adică în fiecare zi poți avea ciocolată caldă cu o altă aromă! Sună bine, nu-i așa? 😉

După rețeta pe care v-o arăt astăzi, poți oricând să faci rapid o singură ceașcă de ciocolată caldă atunci când îți este poftă de ceva bun.

Dar cel puțin în decembrie, când afară e frig și atât de des simțim nevoia să ne încălzim cu ceva bun, e mai eficient să te organizezi o singură dată pentru 6-8 porții. Faci un mix pentru ciocolată caldă pe care îl păstrezi într-un borcan. Apoi tot ce îți rămâne de făcut, e ca atunci când te lovește pofta de un mic răsfăț să pui 2-3 lingurițe din acest mix în ceașcă și să torni peste el lapte sau apă fierbinte. Și gata!

amestec de ingrediente

Ingrediente de bază pentru amestecul de ciocolată caldă de casă

Ingredientele de bază care nu pot lipsi dintr-un mix de ciocolată caldă sunt doar câteva și așa cum am spus de fiecare dată, cu cât o rețetă e mai simplă și cu mai puține ingrediente, cu atât mai importantă este calitatea lor.

Exact așa este și cu ciocolata caldă de casă. Nu înlocuim prafurile cumpărate cu alte ingrediente ieftine și proaste. Dacă tot o facem acasă, măcar să punem ceva bun în ea:

  1. Ciocolată de calitate. Folosiți ciocolată neagră, adică cu 70-80% cacao. O ciocolată cu un conținut ridicat de unt de cacao, fără grăsimi adăugate, cu conținut redus de zahăr și fără arome artificiale va fi o alegere sănătoasă și va avea un gust intens. În plus, ciocolata neagră nu conține ingrediente de origine animală, așa că este o opțiune bună și pentru cei care țin post sau au un stil de viață vegan.
  2. Cacao. Citiți eticheta! O cacao de calitate are 22-24 % grăsimi, adică dublu față de cacaoa obișnuită pe care o găsim la pliculețe. Cacaoa alcalină este mai ușor solubilă și mai potrivită pentru băuturi, așa încât căutați-o pe aceasta pentru rețeta de azi.
  3. Zahăr pudră sau un îndulcitor natural. Aici rămâne la alegerea voastră. Eu am folosit un amestec de zahăr pudră și zahăr Bourbon, ca să mă bucur și de aroma de vanilie naturală.
  4. Amidon. Aș zice că nu e un ingredient obligatoriu, dar dacă faceți pentru prima dată ciocolată caldă acasă, atunci cu siguranță aveți ca reper ciocolata la plic sau cumpărată de oriunde, care e foarte densă și veți fi dezamăgiți dacă cea de casă e altfel. Vă înțeleg perfect și soluția stă în puțin amidon adăugat în mixul de ingrediente. După ce veți descoperi avantajele ciocolatei calde făcută în casă, poate că vă veți mulțumi cu una mai puțin densă și veți renunța de bună voie la amidon 😉
ciocolata calda densa si cremoasa

Ce arome se mai pot adăuga în mixul pentru ciocolată caldă?

Răspuns corect: orice arome vă plac vouă 🙂

Dacă știți că toată familia are gusturi comune, atunci, în borcanul cu amestecul pentru ciocolata caldă, puteți adăuga ce vă place din următoarele:

  • pudră de scorțișoară
  • semințe măcinate de cardamon
  • pudră de vanilie
  • câțiva fulgi fini de chilli
  • piper roșu măcinat

Dacă membrii familiei au gusturi diferite, atunci faceți amestecul doar din ingredientele de bază și fiecare mai adaugă în ceașca proprie ceea ce îi place.

Cum se servește ciocolata caldă

Odată pregătit mixul de ingrediente, păstrați-l într-un borcan cu capac. Când vreți să preparați o ciocolată caldă, puneți într-o ceașcă 2-3 lingurițe din amestec și turnați după preferințe: lapte de vacă, lapte vegetal sau apă.

Toate lichidele trebuie să fie fierbinți, iar dacă ați folosit și amidon, lăsați ciocolata deoparte câteva minute pentru ca acesta să se hidrateze iar băutura să devină densă și cremoasă.

Înainte de servire puteți pune un moț de frișcă naturală sau se pot adăuga și alte arome, de exemplu: câteva picături de rom, coniac, amaretto, cremă de whisky, etc.

Eu prefer să folosesc extractele naturale pure , aceleași pe care le folosesc și la prăjituri. Îmi place să aleg aroma înainte de dispoziția zilei. Uneori prefer vanilia, alteori portocale sau mentă.

Aparent, lămâia o asociem cel mai puțin cu ciocolata, dar dacă încercați combinația aceasta, cred că veți avea o surpriză frumoasă 😉

extract pur nine cloud factory

Mod de preparare ciocolată caldă de casă

Vă las mai jos rețeta care de altfel este ridicol de simplă. O aveți în formatul scris, pe care îl puteți tipări, dar și în format video dacă vreți să vedeți cât de ușor se face și cât de densă și cremoasă este 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ciocolata calda de casa

Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă gata în 5 minute? Da, se poate! Tot ce-ți rămâne de făcut e să adaugi lapte cald când vrei o ceașcă! 🙂
5 from 17 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

mix pentru ciocolată caldă:

  • 200 g ciocolată cu minim 65% cacao
  • 60 g cacao
  • 100 g zahăr pudră/zahăr Bourbon
  • 2 linguri rase amidon alimentar (opțional)

opțional mai puteți adăuga pudră de:

  • scorțișoară
  • cardamom
  • vanilie
  • fulgi de chilli
  • piper roșu

se poate servi cu:

  • extract pur de: vanilie, portocală, mentă, cafea
  • rom
  • amaretto
  • cremă de whiskey
  • frișcă naturală

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dați ciocolata pe răzătoarea cu găuri mici. Nu încercați la robot sau la chopper decât dacă știți sigur că aveți unul suficient de puternic, care o poate mărunți rapid, fără să se încălzească lamelele.
  • Puneți ciocolata rasă într-un bol și peste ea cerneți pudra de cacao, zahărul și amidonul.
  • Dacă folosiți și alte ingrediente pudră pentru aromatizare (scorțișoară, cardamon, chilli, etc) le adăugați tot acum.
  • Omogenizați și mutați amestecul într-un borcan cu capac. Amestecul poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.
  • Pentru servire, puneți 2-3 lingurițe de amestec într-o ceașcă de 200 ml, adăugați lapte sau apă fierbinte și lăsați deoparte 2-3 minute ca să se hidrateze amidonul.
  • Adăugați aromele lichide (rom, amaretto, extract de vanilie sau portocale, etc) și serviți.
Nutrition Facts
Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
Amount per Serving
Calorii
202
% Daily Value*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Carbohidrați
 
34
g
11
%
Fibre
 
4
g
17
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
ciocolata calda de casa densa si cremoasa

Dacă sunteți amatori de băuturi calde în această perioadă, vă las mai jos câteva rețete de băuturi pe care le puteți încerca:

  • lapte de aur (lapte cu turmeric)
  • suc cald de portocale cu scorțișoară și rozmarin
  • lapte cu caramel, miere și scorțișoară

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
  • Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
    Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
343 shares
5 from 17 votes (17 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.