O rețetă simplă, rapidă și delicioasă de paste cu ton care te va scoate mereu din încurcătură atunci când nu mai știi ce să gătești!
Ori de câte ori intri în panică că nu ai nimic pregătit pentru prânz sau pentru cină, amintește-ți de punga de paste și de conserva de ton din dulap și ești salvat!
Mi s-a întâmplat asta de nu știu câte ori și mereu nu doar că am salvat masa familiei, dar toată lumea a fost mulțumită de meniu, iar farfuriile au rămas impecabil de curate 🙂
Ce fel de paste merg cel mai bine cu sosul de ton și roșii cherry
Până la urmă, fiind o rețetă simplă, rapidă și de criză, cele mai bune paste sunt cele pe care le aveți pe moment la îndemână.
Dacă totuși aveți de unde alege, cel mai bine se potrivesc pastele scurte, gen penne sau fusilli care se "îmbracă" frumos cu sosul delicios din tigaie.
Ce fel de ton folosim la această rețetă
Folosim conserve de ton bucăți sau mărunțit. Eu aleg mereu conservele de ton în suc propriu. Asta pentru că cele în ulei nu au întotdeauna un ulei de calitate și prefer să îmi aleg eu calitatea și cantitatea de ulei pe care vreau să o folosesc.
Nu e musai să faceți și voi ca mine, dar să țineți cont - în cazul în care aveți o conservă de ton în ulei - că puteți folosi uleiul din conservă și să nu mai adăugați ulei suplimentar.
Alte rețete simple și rapide de paste
Dacă și voi sunteți iubitori de paste preparate rapid din puține ingrediente, vă las mai jos câteva rețete pe care sigur veți dori să le încercați:
- tortellini cu sos alb
- spaghete cu sos de avocado
- paste cu cârnați și brânză de burduf
- spaghete cu creveți, sos de roșii și usturoi
Mod de preparare pentru rețeta de paste cu ton (VIDEO inclus)
Cu toate că această rețetă de paste cu ton este foarte ușor de făcut, cred că întotdeauna e de folos să poți urmări într-un videoclip cum a fost preparată și sa beneficiezi de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste cu ton, roșii cherry și parmezan
Rețeta Video
Ingrediente
- 90 g paste la alegere
- 170 g ton mărunțit ((1 conservă))
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 200 g roșii cherry
- sare, piper, oregano - după gust
- 2 linguri parmezan ras
Instrucțiuni de preparare
- Puneți la fiert aproximativ 1 litru de apă în care ați pus o linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați pastele.
- Fierbeți pastele cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
- Cât timp fierb pastele, pregătiți sosul. Puneți uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie încăpătoare.
- Puneți în tigaie usturoiul tocat mărunt, apoi roșiile cherry tăiate în jumătate.
- Presărați sare și piper după gust.
- Lăsați roșiile să se gătească până când se înmoaie și încep să lase sos. Ar trebui să dureze în jur de 5-7 minute.
- Puneți în tigaie tonul scurs bine de lichidul din conservă. Amestecați și lăsați-l să se combine cu sosul lăsat de roșii și să se încălzească puțin.
- Presărați o linguriță de oregano uscat și puneți în tigaie un polonic din apa în care fierb pastele.
- Între timp pastele au fiert, le scurgeți și le puneți în tigaie.
- Lăsați pastele cu ton încă 2 minute la foc mic. Amestecați din când în când.
- Dați tigaia deoparte și presărați pătrunjel proaspăt tocat fin.
- Serviți pastele imediat, cu parmezan ras.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu