Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Brioșe

Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.

Publicat la 8 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

827 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Brioșe cu ciocolată pufoase și delicioase, pline cu chipsuri de ciocolată. Aceste brioșe au un gust incredibil și sunt foarte ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun sau ca gustare!

Dacă sunteți iubitori de brioșe, veți iubi rețeta aceasta! Brioșele acestea au gust intens de cacao naturală și multe, ba chiar foarte multe chipsuri de ciocolată care după răcire rămân crocante. Vă veți întâlni cu ele în fiecare mușcătură! 🙂

Este o rețetă cu ingrediente simple, iar brioșele cu ciocolată se vor păstra proaspete timp de câteva zile, astfel că va puteți bucura toată săptămâna de brioșe la micul dejun sau la pachetul de la serviciu !

briose cu ciocolata

Ingrediente cheie pentru cele mai pufoase și mai delicioase brioșe cu ciocolată

Chipsuri (picături) de ciocolată termostabilă - asigurați-vă atunci când le cumpărați că sunt chipsuri pentru deserturi pregătite la cuptor. Acestea nu se vor topi în cuptor, nu vor curge, iar după răcire redevin crocante. Există și chipsuri pentru creme sau glazuri. Acelea nu sunt potrivite în această rețetă pentru că se topesc ușor.

Cacao - cea mai mare parte a aromelor din aceste brioșe provin din pudra de cacao, așadar alegeți una de calitate, cu gust intens și cu procent de grăsimi între 20% și 24% . Nu vă lăsați păcăliți de marketing! O cacao cu mai puține grăsimi nu e deloc mai bună, dimpotrivă, e lipsită de toate substanțele nutritive!

Iaurt - adaugă umiditate și frăgezime în aluat. Eu folosesc iaurt obișnuit, cu 3.5% grăsime pe care îl las la scurs într-o sită. Puteți folosi și iaurt grecesc sau smântână fermentată. Nu înlocuiți cu lapte. Laptele va face brioșele uscate!

Unt - îl folosim topit și răcit. Va da aduce un plus de grăsime în aluat iar aroma lui minunată o va completa pe cea a pudrei de cacao. Se poate înlocui cu ulei, dar ar fi păcat să pierdeți aroma de unt din aluat.

Extract de cafea - a fost alegerea mea. Mi se pare că se potrivește minunat în toate aluaturile cu cacao. Se poate înlocui cu extract de vanilie.

briose cu ciocolata

Mici secrete, mari efecte

Ca orice rețetă, și aceasta are micile ei secrete care fac diferența în modul de preparare:

  • utilizați mixerul doar atunci când bateți ouăle, apoi renunțați la el și folosiți o spatulă sau un tel de mână.
  • după ce adăugați făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecați cu un tel de mână - în niciun caz cu mixerul! - și doar cât să se omogenizeze compoziția, nu mai mult! Amestecarea în exces duce la un aluat dur, dens.
  • evitați formele de silicon și folosiți o formă metalică pentru brioșe. Eu am o tavă mică doar pentru 6 brioșe și de obicei completez cu încă 2 forme din silicon. Din ceea ce am observat de-a lungul timpului, brioșele cresc mai frumos în tava metalică decât în formele de silicon.
  • păstrați câteva chipsuri de ciocolată pentru presărat deasupra. Vor da un aspect minunat și vor fi crocante și delicioase.
  • nu coaceți brioșele mai mult decât timpul indicat pentru că se vor usca. Dacă sunt ferme și trec testul cu scobitoarea, înseamnă că sunt gata.
  • nu deschideți ușa cuptorului până la final!
briose cu ciocolata

Sigur veți dori să încercați și aceste rețete de brioșe

Brioșele sunt mereu fascinante și delicioase. Dacă și voi le iubiți, atunci sigur veți dori să încercați și alte rețete de pe blog:

  1. brioșe cu iaurt și fructe de pădure
  2. brioșe cu banane și cacao
  3. brioșe glazurate cu căpșuni
  4. brioșe din pandișpan cu dulceață de afine
  5. brioșe cu zmeură

Mod de preparare brioșe cu ciocolată (VIDEO inclus)

Brioșele de azi se fac foarte ușor, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

briose cu ciocolata

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

briose cu ciocolata

Brioșe cu ciocolată

Brioșe cu ciocolată pufoase și delicioase. Au un gust incredibil, sunt foarte ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun sau gustare!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 8 brioșe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tel
tava briose
tavă pentru brioșe

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 ouă
  • 130 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit și răcit
  • 170 g iaurt cu 3.5% grăsime
  • 1 linguriță extract de cafea ((sau altă aromă la alegere))
  • 200 g făină tip 000
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 120 g picături( chipsuri) de ciocolată termostabilă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tava pentru brioșe. Folosiți hârtiuțe speciale sau ungeți tava cu unt.
  • Spargeți cele 2 ouă într-un castron. Peste ele puneți sarea, zahărul și zahărul vanilat. Mixați până când ouăle își triplează volumul și se deschid la culoare.
  • Turnați untul topit și răcit, iaurtul și extractul de cafea (sau vanilie). Omogenizați.
  • Cerneți făină, pudra de cacao și praful de copt peste amestecul din castron. Încorporați cu un tel de mână, nu cu mixerul!
  • Puneți în aluat 100 g de picături de ciocolată, restul păstrați-le deoparte.
  • Puneți compoziția în tava de brioșe, eventual ajutați-vă de o lingură de înghețată ca măsură ca să le faceți egale.
  • Presărați deasupra restul picăturilor de ciocolată și dați tava la cuptor pentru 30 de minute.
  • Lăsați brioșele să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi le scoateți pe un grătar.
Valori nutriționale
Brioșe cu ciocolată
Valori per porție
Calorii
316
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
12
g
18
%
Colesterol
 
57
mg
19
%
Carbohidrați
 
46
g
15
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
23
g
26
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

briose cu ciocolata

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
    Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
  • Briose cu banane si iaurt
    Brioșe cu banane și iaurt
  • Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
    Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
  • Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
    Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
827 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x