Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Somon în crustă de parmezan cu sos de muștar și vin alb

Publicat la 13 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

87 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă de somon în crustă de parmezan e atât de gustoasă încât va deveni și preferata voastră alături de sosul de muștar și vin alb.

Aceasta este una dintre acele rețete la care muncești atât de puțin, dar cu care impresionezi atât de mult. Indiferent de situație, fie că e doar un prânz simplu în familie sau vreo masă de sărbătoare, cu aceste fileuri de somon îmbrăcate în crustă de parmezan mergeți la sigur! Nu doar că vor fi pe gustul tuturor, dar pentru sosul de muștar cu vin alb, toată lumea o să vă ceară rețeta. Garantat! 🙂

Somon in crusta de parmezan

Ingrediente cheie pentru rețeta de somon în crustă de parmezan

Avem foarte puține ingrediente în rețeta de azi și tocmai de aceea calitatea lor este foarte importantă:

  • somon - chiar dacă cumpărați file de somon, cercetați-le bine pentru că e posibil să mai rămână oase ascunse. Îndepărtați-le cu o pensetă sau ajutându-vă de vârful unui cuțit. Pentru această rețetă eu am cumpărat de la pescăria Selgros un file de somon sălbatic care a fost curățat impecabil. Nu am avut de îndepărtat nici măcar un oscior! 🙂
  • parmezan - nu vă recomand să îl înlocuiți cu nicio altă brânză sau cașcaval. Avem nevoie de aroma parmezanului în această rețetă. Dacă aveți felie întreagă de parmezan, trebuie ras pe răzătoarea cu găuri mici.
  • pesmet - folosiți un pesmet fin, de granulație apropiată de cea a parmezanului ras. Vrem o crustă fină!
  • unt - topit și răcit. Vom unge cu el somonul pentru ca parmezanul și pesmetul să adere mai bine.
  • condimente - sare, piper, fulgi de chilli, pătrunjel tocat fin - toate după gust
Banner selgros
Somon in crusta de parmezan
sos de mustar cu vin alb

De ce să nu renunțați la sosul de muștar cu vin alb

Am gătit de multe ori somon în crustă de pesmet, frigărui de somon sau somon în foietaj și de fiecare dată a fost delicios. Dar trebuie să recunosc că până acum nu am folosit acest tip de sos și rău am făcut!

Sosul de muștar cu vin alb este fin, cremos și absolut minunat. Reunește la un loc câteva arome grozave care se potrivesc de minune cu peștele, mai ales atunci când acesta este gătit la cuptor sau la grătar. Este exact ceea ce face diferența între un platou cu pește bun și unul extraordinar.

Ingredientele pentru sos sunt doar câteva:

  1. muștar
  2. smântână de gătit cu min. 20% grăsime
  3. vin alb
  4. piper
  5. suc de lămâie

Doar le amestecați pe toate într-un bol, fără blender, fără mixer, simplu, doar cu o linguriță! Puteți pune ingredientele chiar și "din ochi" plusând acolo unde vă place mai mult. De exemplu puteți pune ceva mai mult muștar sau poate mai multă smântână. Ce nu trebuie să lipsească din sos este un strop de vin alb, bun și aromat. Puteți folosi puțin din vinul pe care îl veți servi la masă alături de acest somon în crustă de parmezan.

Dar să știți că nu doar la pește se potrivește acest sos. De când l-am descoperit, ne-a plăcut atât de mult încât l-am folosit și la alte cărnuri gătite la cuptor sau la grătar și mereu a avut mare succes. Rețineți, așadar ideea! Nu veți da greș niciodată cu acest sos!

Mod de preparare somon în crustă de parmezan cu sos de muștar și vin alb (VIDEO inclus)

Pește presărat cu pesmet
File de pește la cuptor

E tare ușoară rețeta de somon în crustă de parmezan, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Somon in crusta de parmezan

Somon în crustă de parmezan cu sos de muștar și vin alb

Rețeta simplă de somon în crustă de parmezan e atât de gustoasă încât va deveni și preferata voastră alături de sosul de muștar și vin alb.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 buc somon file (aprox. 150 g/buc)
  • 50 g pesmet
  • 20 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel tocat fin
  • sare, piper, fulgi de chilli - după gust
  • 20 g unt topit și răcit
  • lămâie pentru servit

sos de muștar cu vin alb

  • 50 g muștar
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 30 ml smântână pentru gătit cu 20% grăsime
  • 30 ml vin alb
  • piper după gust
  • suc de lămâie după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă.
  • Cercetați atent peștele, îndepărtați oasele și pielea, dacă este cazul.
  • Presărați fileurile cu sare și piper pe toate părțile și lăsați-le puțin deoparte.
  • Tocați mărunt pătrunjelul și usturoiul.
  • Într-un vas puneți: pesmetul, parmezanul și condimentele, după gust. Atenție la sare, parmezanul este deja sărat!
  • Ungeți fileurile de somon cu unt topit pe toate părțile, apoi le treceți prin amestecul de pesmet, parmezan și condimente.
  • Așezați peștele în tavă peste hârtia de copt și dați tava la cuptor pentru 15 minute.
  • Pentru prepararea sosului, pur și simplu puneți într-un bol toate ingredientele din listă. Amestecați energic cu o linguriță, nu e nevoie de mixer sau blender.
  • Serviți somonul cât e cald, alături de sosul pregătit mai sus, o salată sau o garnitură de cartofi.
Valori nutriționale
Somon în crustă de parmezan cu sos de muștar și vin alb
Valori per porție
Calorii
437
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
25
g
38
%
Colesterol
 
115
mg
38
%
Carbohidrați
 
14
g
5
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
35
g
70
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Somon in crusta de parmezan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
87 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x