Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

Publicat la 26 octombrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

312 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cauți o prăjitură delicioasă care să se facă repede și ușor? Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș e gata într-o oră și este una dintre cele mai bune pe care le-am încercat. Sper să o încercați! Sunt sigură că o să vă placă și vouă!

prăjitura chinezoaica

Rețeta de prăjitură chinezoaica - tot ce trebuie să știi pentru reușita ei

  • Untul folosit în rețetă trebuie să aibă grăsime de 82% și să fie foarte moale. Lăsați-l la temperatura camerei câteva ore înainte să vă apucați de gătit.
  • E mai plăcut să găsești în blat bucăți mari de nucă, așa că vă sfătuiesc să tocați miezul de nucă grosier, cu un cuțit și nu la robot unde există riscul să devină prea fin.
  • Bateți albușurile spumă tare, până nu mai cad din castron. Aerul înglobat în albușuri va face blatul pufos și aerat.
  • Încorporați albușurile în blatul de cacao cu răbdare și cu mișcări blânde, ca să nu scoateți afară aerul încorporat.
  • Puteți decora prăjitura cu ciocolată rasă, presărată peste glazură înainte să dați tava la cuptor sau cu ciocolată topită, după ce prăjitura este gata și o scoateți din cuptor.
  • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă. Este foarte fragedă și dacă încercați să o manevrați cât este încă caldă, se va crăpa.
  • Păstrați prăjitura la frigider, de preferat într-o caserolă cu capac, ca să nu împrumute mirosuri străine. Nu congelați prăjitura!
prăjitura chinezoaica

Alte rețete de prăjituri delicioase care se fac la fel de ușor

Pe blog veți mai găsi și alte rețete de prăjituri simple și rapide pe care merită să le încercați. Aruncați o privire pe lista de mai jos și vedeți care vă inspiră:

  • Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem
  • Prăjitura Malaga cu stafide și rom
  • Prajitura Figaro cu bezea, nucă și gem
  • Rulouri cu bezea
  • Napolitane cu cremă caramel
  • Prăjitură cu pișcoturi și banane
prăjitura glazurata

Mod de preparare prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

Prăjitura chinezoaica se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prăjitura chinezoaica

Prăjitura Chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

Cauți o prăjitură delicioasă simpla și rapidă? Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș e gata într-o oră și este delicioasă!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

blat de cacao - tavă de 30x25 cm

  • 200 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 150 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 5 albușuri
  • 130 g făină tip 000
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 25 ml rom
  • 5 ml extract vanilie
  • 200 g miez de nucă tocat grosier

glazura

  • 5 gălbenușuri
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

decor

  • 30 g ciocolată pentru topit
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură lapte

Instrucțiuni de preparare
 

Aprindeți de la început cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă

  • Puneți într-un castron: untul moale, zahărul și un praf de sare. Mixați până când zahărul se dizolvă, iar untul devine spumos.
    Mixeaza untul cu zaharul si sarea
  • Adăugați romul, vanilia, apoi cerneți în castron: făina, pudra de cacao și praful de copt.
    cerne faina, cacaoa si praful de copt
  • Amestecați la început cu o spatulă, apoi mixați scurt cu mixerul ca să omogenizați compoziția.
    mixeaza untul cu faina si cacaoa
  • Mixați albușurile până când se întăresc și devin spumă fermă care își păstrează bine forma.
    bate albusurile spuma
  • Încorporați spuma de albușuri în compoziția de unt pregătită mai sus.
    Incorporeaza albusurile in crema de cacao
  • După ce ați încorporat albușurile, adăugați nucile mărunțite grosier.
    adauga nucile
  • Amestecați să se încorporeze uniform nucile. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens, ca o cremă de ciocolată.
    Omogenizeaza aluatul
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați.
    pune aluatul in tava
  • Dați tava la cuptor pentru 20 de minute.
    da tava la cuptor
  • Între timp vă ocupați de glazură: mixați gălbenușurile cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când își măresc volumul și devin spumoase.
    mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra
  • Scoateți tava din cuptor și turnați glazura. Nivelați cu o spatulă.
    toarna glazura peste blat
  • Dați din nou tava la cuptor pentru 5 minute. Apoi stingeți focul și lăsați ușa cuptorului întredeschisă și tava în cuptor pentru încă 15 minute.
    uptorul deschis 15 minute
  • Puneți ciocolata mărunțită într-un castron. Peste ea puneți o lingură de ulei și una de lapte. Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
    topeste ciocolata
  • Decorați prăjitura cu ciocolata topită. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de servire.
    decoreaza prajitura cu ciocolata topita
  • Tăiați prăjitura în pătrate. Pentru felii frumoase și curate, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.
    taie prajitura

Bine de știut:

Dacă doriți să decorați prăjitura cu ciocolată rasă, atunci va trebui să o presărați peste glazură înainte ca aceasta să intre la cuptor.
Valori nutriționale
Prăjitura Chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
Valori per porție
Calorii
407
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
28
g
43
%
Colesterol
 
117
mg
39
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
24
g
27
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
prăjitura chinezoaica

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
312 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x