Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Ciorbe

Ciorbă de fasole verde cu afumătură

Publicat la 9 noiembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

24 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Ciorba de fasole verde cu afumătură este atât de ușor de făcut, sățioasă și gustoasă. Cred că deja ai ingredientele în casă, poți încerca rețeta chiar acum!

Astăzi v-am adus o rețetă de ciorbă cu afumătură în care păstăile de fasole verde sunt vedetele. Este o ciorbă lejeră, cu multe legume, deloc grea sau grasă, dar căreia costița afumată ușor rumenită îi dă un gust extraordinar de bun.

ciorba de fasole verde cu afumatura

Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de ciorbă de păstăi cu afumătură

Ce fel de păstăi folosim?

Fasolea verde pentru ciorba aceasta poate fi de orice tip: fideluță sau lată și de orice culoare: galbenă sau verde. De asemenea, puteți folosi fasole verde proaspătă, congelată sau conservată la borcan. Eu folosesc cel mai des fasole verde congelată pentru că o am tot anul la îndemână și prin congelare își păstrează cel mai bine gustul și proprietățile.
Dacă folosiți fasole proaspătă, trebuie îndepărtate codițele, iar păstăile tăiate la dimensiuni potrivite.fasole păstăi

Ce fel de afumătură ne trebuie?

Orice afumătură este bună: costiță, kaiser, șunculiță, ciolan, cârnăciori, etc. Dacă aveți și un pic de os afumat care să dea gust bun supei, e perfect!

Cum se servește ciorba de fasole verde cu afumătură?

După preferințe, puteți acri ciorba direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Și tot după preferința fiecăruia, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.

Se poate ciorbă de fasole verde face și în varianta de post?

Ciorba de fasole verde este delicioasă și în varianta de post, eu o fac foarte des! Firește, va trebui să renunțăm la afumătură, dar dacă folosim multe legume și condimentele potrivite, vom obține o ciorbă extraordinar de gustoasă. Aici găsiți rețeta de ciorbă de fasole verde de post .

ciorba de fasole verde cu afumatura

Alte rețete cu fasole verde pe care să le încerci

Fasolea verde sau păstăile nu îmi lipsesc niciodată din congelator. Sunt atât de bune, au puține calorii și sunt foarte versatile. Le folosesc foarte des la ciorbe, la mâncăruri gustoase cu carne sau de post și la salate sănătoase.

Dacă și voi iubiți fasolea verde, vă las mai jos câteva dintre rețetele mele preferate pe care vă îndemn să le încercați. Sunt convinsă că vor fi și pe gustul vostru!

  • mâncare de fasole verde cu sos de roșii
  • salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
  • mâncare de fasole verde cu carne de pui
  • fasole verde înăbușită cu usturoi și mărar

Mod de preparare ciorbă de fasole verde cu afumătură (SCRIS+VIDEO)

Cred că v-ați dat seama deja că această ciorbă de fasole verde cu afumătură se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉

Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ciorba de fasole verde cu afumatura

Ciorbă de fasole verde cu afumătură

Ciorba de fasole verde cu afumătură este atât de ușor de făcut, sățioasă și gustoasă. Cred că deja ai ingredientele în casă, poți încerca rețeta chiar acum!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 g fasole păstăi (( proaspătă, la borcan sau congelată))
  • 200 g costiță afumată ((sau kaiser, șunculiță, ciolan, cârnăciori, etc.))
  • 2 cepe mijlocii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 felie țelină rădăcină
  • 2 tije de țelină Apio
  • 30 ml ulei - la nevoie
  • 300 ml suc de roșii concentrat, cu pulpă
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • sare după gust
  • pătrunjel proaspăt

pentru servit, opțional

  • oțet sau suc de lămâie
  • ardei iute
  • smântână fermentată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați costița cuburi sau fâșii și puneți-o să se călească într-o oală de aproximativ 6 litri.
    călim costița afumată
  • Tăiați cubulețe toate legumele din listă. După ce costița s-a rumenit puțin, puneți legumele și lăsați-le să se călească până când încep să se înmoaie. Dacă costița nu a lăsat suficientă grăsime și credeți că e nevoie, mai adăugați puțin ulei.
    calim legumele
  • După ce s-au călit legumele, puneți în oală: boia de ardei, chimen, cimbru uscat, dafin și turnați 3 litri de apă. Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic acoperită cu capac pentru 10 minute.
    turnam 3 litri de apa
  • Adăugați păstăile în oală și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic până când toate legumele sunt gătite (aprox. 20-25 de minute).
    adaugam pastaile
  • Turnați sucul de roșii și lăsați ciorba să mai fiarbă încă 5 minute.
    turnam sucul de rosii
  • Potriviți gustul de sare, presărați pătrunjel proaspăt tocat fin și ciorba e gata de servit.
    oala cu ciorbă de fasole verde
  • După preferințe, o puteți acri direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Tot după preferințe, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.
    se serveste cu otet sau smantana

Bine de știut:

Dacă folosiți fasole verde conservată la borcan, aceasta va fi prefiartă, așa că trebuie adăugată în ciorbă ceva mai târziu decât cea crudă sau cea congelată. 
Dacă o puneți odată cu sucul de roșii va fi perfect!
Valori nutriționale
Ciorbă de fasole verde cu afumătură
Valori per porție
Calorii
137
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Colesterol
 
13
mg
4
%
Carbohidrați
 
7
g
2
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
ciorba de fasole verde cu afumatura

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
  • bors de sfecla rosie cu cartofi
    Borș de sfeclă roșie cu cartofi - rețeta de borș ucrainian
24 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x