Ciorba de fasole verde cu afumătură este atât de ușor de făcut, sățioasă și gustoasă. Cred că deja ai ingredientele în casă, poți încerca rețeta chiar acum!
Astăzi v-am adus o rețetă de ciorbă cu afumătură în care păstăile de fasole verde sunt vedetele. Este o ciorbă lejeră, cu multe legume, deloc grea sau grasă, dar căreia costița afumată ușor rumenită îi dă un gust extraordinar de bun.
Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de ciorbă de păstăi cu afumătură
Fasolea verde pentru ciorba aceasta poate fi de orice tip: fideluță sau lată și de orice culoare: galbenă sau verde. De asemenea, puteți folosi fasole verde proaspătă, congelată sau conservată la borcan. Eu folosesc cel mai des fasole verde congelată pentru că o am tot anul la îndemână și prin congelare își păstrează cel mai bine gustul și proprietățile.
Dacă folosiți fasole proaspătă, trebuie îndepărtate codițele, iar păstăile tăiate la dimensiuni potrivite.
Orice afumătură este bună: costiță, kaiser, șunculiță, ciolan, cârnăciori, etc. Dacă aveți și un pic de os afumat care să dea gust bun supei, e perfect!
După preferințe, puteți acri ciorba direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Și tot după preferința fiecăruia, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.
Ciorba de fasole verde este delicioasă și în varianta de post, eu o fac foarte des! Firește, va trebui să renunțăm la afumătură, dar dacă folosim multe legume și condimentele potrivite, vom obține o ciorbă extraordinar de gustoasă. Aici găsiți rețeta de ciorbă de fasole verde de post.
Alte rețete cu fasole verde pe care să le încerci
Fasolea verde sau păstăile nu îmi lipsesc niciodată din congelator. Sunt atât de bune, au puține calorii și sunt foarte versatile. Le folosesc foarte des la ciorbe, la mâncăruri gustoase cu carne sau de post și la salate sănătoase.
Dacă și voi iubiți fasolea verde, vă las mai jos câteva dintre rețetele mele preferate pe care vă îndemn să le încercați. Sunt convinsă că vor fi și pe gustul vostru!
- mâncare de fasole verde cu sos de roșii
- salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
- mâncare de fasole verde cu carne de pui
- fasole verde înăbușită cu usturoi și mărar
Mod de preparare ciorbă de fasole verde cu afumătură (SCRIS+VIDEO)
Cred că v-ați dat seama deja că această ciorbă de fasole verde cu afumătură se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉
Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ciorbă de fasole verde cu afumătură
Rețeta Video
Ingrediente
- 400 g fasole păstăi (( proaspătă, la borcan sau congelată))
- 200 g costiță afumată ((sau kaiser, șunculiță, ciolan, cârnăciori, etc.))
- 2 cepe mijlocii
- 3 căței de usturoi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie țelină rădăcină
- 2 tije de țelină Apio
- 30 ml ulei - la nevoie
- 300 ml suc de roșii concentrat, cu pulpă
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 frunză de dafin
- sare după gust
- pătrunjel proaspăt
pentru servit, opțional
- oțet sau suc de lămâie
- ardei iute
- smântână fermentată
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați costița cuburi sau fâșii și puneți-o să se călească într-o oală de aproximativ 6 litri.
- Tăiați cubulețe toate legumele din listă. După ce costița s-a rumenit puțin, puneți legumele și lăsați-le să se călească până când încep să se înmoaie. Dacă costița nu a lăsat suficientă grăsime și credeți că e nevoie, mai adăugați puțin ulei.
- După ce s-au călit legumele, puneți în oală: boia de ardei, chimen, cimbru uscat, dafin și turnați 3 litri de apă. Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic acoperită cu capac pentru 10 minute.
- Adăugați păstăile în oală și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic până când toate legumele sunt gătite (aprox. 20-25 de minute).
- Turnați sucul de roșii și lăsați ciorba să mai fiarbă încă 5 minute.
- Potriviți gustul de sare, presărați pătrunjel proaspăt tocat fin și ciorba e gata de servit.
- După preferințe, o puteți acri direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Tot după preferințe, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu