Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone

Publicat la 18 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

313 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Cauți o cremă rapidă și delicioasă pentru un tort, o ruladă sau o prăjitură? Încearcă această rețetă de cremă cu nuci opărite, cafea instant (ness) și mascarpone! E gata în doar câteva minute!

castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Dacă vă plac deserturile cu arome intense, atunci cu siguranță crema de nuci și ness va fi exact pe gustul vostru! Are mult miez de nucă măcinat, opărit în lapte fierbinte și o aromă intensă de cafea dulce-amăruie!

Se potrivește în multe deserturi de sărbătoare, dar parcă mai ales în rețete de prăjituri și torturi pe care le facem în sezonul rece, pentru Crăciun sau pentru revelion.

Mergi direct la:
  • La ce se folosește crema de nuci
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează crema de nuci opărite și cafea
  • Alte rețete de creme pentru prăjituri
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

La ce se folosește crema de nuci

Crema de nuci cu aromă de cafea este potrivită în multe deserturi. Se poate folosi simplă, așa cum este prezentată în rețeta de astăzi sau în amestec cu frișcă naturală.

  • torturi - am folosit-o combinată cu frișc la rețeta de tort Amaretti
  • prăjituri cu foi din aluat fraged
  • prăjituri cu blat de pandișpan
  • eclere și choux
  • rulade
  • rulouri din foietaj umplute

Ingrediente

Crema de nuci opărite e atât de bună și se face cu doar câteva ingrediente simple. Iată ce ne trebuie:

ingrediente listate pentru preparare crema de tort
  • mascarpone - rece, de la frigider
  • miez de nucă - măcinat fin
  • lapte - cu 3,5% grăsime
  • zahăr - alb, tos sau pudră
  • cafea instant (ness) - de preferat cu granulație fină
  • coniac sau rom - sau 2 lingurițe esență de rom, vanilie, migdale

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Crema pregătită din ingredientele de mai jos va fi suficientă pentru umplerea și decorarea unui tort cu diametrul de 20 cm, a unui blat de ruladă de aprox. 30x40 cm sau a unei prăjituri cu 3 blaturi de aprox. 30x15 cm.

Preparare

miez de nucă opărit în lapte

Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.

mascarpone batut cu mixerul

Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.

amestec crema de nuci cu mascarpone

Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.

crema de mascarpone cu nuca macinata

Crema de nuci e gata de folosit imediat sau se poate păstra la frigider.

Ce puteți înlocui în rețetă

Rețeta de cremă de nuci cu cafea se poate adapta cu ușurință preferințelor sau ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce modificări puteți face fără ca gustul și consistența finală a cremei să fie afectate:

  • Cafea - instant dacă aveți copii, puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare sau Nesquik;
  • Nuci - se pot înlocui cu migdale;
  • Lapte - dacă nu îl aveți se poate înlocui cu lapte vegetal sau cu apă;
  • Coniac - se poate înlocui cu un rom bun sau o esență de rom, migdale sau vanilie;
  • Mascarpone - îl puteți înlocui cu unt moale, cu 82% grăsime.
castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Cum se păstrează crema de nuci opărite și cafea

Crema de nuci cu ness se poate folosi imediat după preparare când e moale și se întinde ușor.

Dacă doriți, o puteți prepara chiar și cu 3 zile înainte și să o păstrați la frigider, într-o caserolă cu capac până când aveți nevoie de ea.

Nu vă recomand să congelați crema de nuci cu cafea!

castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Alte rețete de creme pentru prăjituri

Dacă v-a plăcut această rețetă, vă recomand să încercați și alte rețete de creme pentru prăjituri de pe blog:

  • Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
    Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
  • Crema de mascarpone cu visine
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
  • crema de vanilie
    Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi
  • doua borcane cu lemon curd și lămâi cu frunze
    Lemon curd - cremă de lămâie perfectă pentru prăjituri

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - pentru torturi și prăjituri

Cauți o cremă rapidă pentru un desert? Încearcă rețeta de cremă cu nuci opărite, cafea instant (ness) și mascarpone! Gata în câteva minute!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
răcire nuci opărite: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 850 g cremă
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g mascarpone
  • 300 g miez de nucă (măcinat)
  • 150 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 150 g zahăr
  • 3 lingurițe cu vârf cafea instant (ness)
  • 40 ml coniac (sau rom, esență de rom, esență de vanilie, etc.)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul.
  • Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
  • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
  • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
  • Crema de nuci e gata de folosit imediat sau se poate păstra la frigider timp de 3 zile într-o caserolă cu capac.

Bine de știut:

Crema pregătită din ingredientele de mai sus este suficientă pentru umplerea și decorarea unui tort cu diametrul de 20 cm, a unei rulade sau a unei prăjituri cu 3 blaturi de aprox. 30x10 cm.
Valori nutriționale
Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - pentru torturi și prăjituri
Valori per porție
Calorii
4976
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
426
g
655
%
Colesterol
 
519
mg
173
%
Carbohidrați
 
208
g
69
%
Fibre
 
20
g
83
%
Zahăr
 
165
g
183
%
Proteine
 
86
g
172
%
Vitamina A
 
7311
IU
146
%
Calciu
 
1186
mg
119
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
313 shares

Comentarii

  1. Daniela a zis

    ianuarie 12, 2024 at 6:01 pm

    5 stars
    Am preparat această cremă pentru un tort. Delicioasă!!!
    Și foarte ușor de făcut.
    De altfel, am mai gătit folosind rețetele dv și întotdeauna am fost mulțumită de rezultate. Voi incerca și alte rețete. Mulțumesc?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 13, 2024 at 8:13 am

      Mă bucur foarte mult că a ieșit bine crema și că v-a plăcut. Vă mai aștept cu drag pe la mine!

      Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x