Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi

Aluat fraged cu mascarpone - rețeta simplă cu 2 ingrediente!

Publicat la 13 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

780 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Cauți o rețetă simplă de aluat cu puține ingrediente care să fie ușor de făcut și foarte versatil? Acest aluat fraged cu mascarpone are doar 2 ingrediente, cere doar 5 minute de muncă și poți face din el orice produs dulce sau sărat dorești: cornuri, fursecuri, covrigei, sărățele, pateuri cu brânză, etc.

Reteta aluat fraged cu mascarpone din 2 ingrediente

Această rețetă de aluat fraged este absolut perfectă! Are puține ingrediente și nu necesită mult timp de preparare, ustensile speciale sau tehnici complicate!

Cu doar 5 minute de "muncă" obținem un aluat suplu, fin, elastic, perfect pentru orice produs de patiserie dorim, fie el dulce sau sărat. Din acest aluat fraged cu mascarpone ies cele mai bune pateuri cu brânză, cornuri cu magiun, sărățele sau covrigei cu mac!

La fel de ușoară este și rețeta mea simplificată de foietaj de casă cu unt. Dacă vă plac produsele de patiserie aerate, care se desfac în foițe, trebuie neapărat să o încercați!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se face cel mai simplu aluat fraged cu mascarpone
  • Cum se coace aluatul fraged cu mascarpone
  • La ce se folosește
  • Extra sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Este aproape incredibil cum doar 2 ingrediente de bază plus un praf de sare pot să ne dea un aluat atât de fraged și de versatil! Iată ce ne trebuie:

ingrediente cu etichete pentru reteta de aluat fraged cu mascarpone
  • făină - pentru a obține produse fine și pufoase, trebuie să folosim faină de patiserie, tip 000
  • mascarpone - trebuie să fie rece, de la frigider
  • sare - chiar dacă urmează să faceți produse dulci, aluatul are nevoie de sare! Folosiți sare fină ca să se dizolve ușor.

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum se face cel mai simplu aluat fraged cu mascarpone

Manopera pentru acest aluat fraged cu mascarpone e joacă de copil! Iată cât de ușor se pregătește:

framantare aluat

Cerneți făina și sarea printr-o sită. Peste făină puneți mascarpone rece. Frământați puțin cu mâna, doar până când obțineți o bilă de aluat elastic care nu se lipește de mâini.

aluat in punga

Puneți aluatul într-o pungă și băgați-l la frigider pentru 30 de minute.

impaturire aluat

Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aprox. 5 mm grosime. Împărțiți "din ochi" aluatul în 3 părți egale și împăturiți prima treime peste cea din mijloc, apoi cealaltă treime peste primele două.

aluat impaturit

Răsuciți aluatul la 90 de grade și îl împăturiți din nou aluatul, exact la fel ca prima dată.

Două mâini ținând o bucată de aluat

Acum aluatul este gata, dar trebuie să se răcească la frigider încă 30 de minute înainte de a-l întinde din nou și de a face bunătăți cu el.

cum se coace aluatul fraged

Produsele pregătite din acest aluat fraged cu mascarpone se coc la 200 de grade și trebuie să fie reci înainte să le băgați la cuptor (lăsați-le 10 minute la frigider).

Sfat: înainte de a-l împături, îndepărtați excesul de făină de pe aluat cu o pensulă de patiserie !

Vedeți mai jos și rețeta în variantă video!

Cum se coace aluatul fraged cu mascarpone

  • Produsele pregătite din acest aluat fraged cu mascarpone trebuie să fie reci înainte să le băgați la cuptor, așa ca e bine să le lăsați măcar 10 minute la frigider înainte de coacere. În acest fel se vor desface mai frumos în fâșii.
  • Coaceți aluatul la 200 de grade Celsius până când produsele se rumenesc frumos. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit atunci când băgați tava!
  • Produsele subțiri (covrigei, sărățele, etc.) sunt gata în aprox. 15 minute. Produsele mai groase (cornuri, pateuri) sunt gata în aprox. 20 de minute.

La ce se folosește

Bun, acum că cel mai simplu și cel mai versatil aluat fraged cu mascarpone este gata, să vedem ce produse de patiserie putem face el!

Vă arăt mai jos, pentru inspirație 3 produse dulci și 3 produse sărate pe care eu le-am făcut cu acest aluat, dar voi îl puteți folosi la orice altceva doriți: la tarte, la plăcinte c brânză sau cu fructe, merdenele, rulouri, etc.

Fursecuri cu miez de nucă pe fund de lemn
fursecuri cu nuca
cornulete pudrate cu zahar
cornulețe cu rahat
corn din aluat fraged
cornuri cu magiun
pateuri cu branza presarate cu seminte de chimen negru
pateuri cu brânză sărată
covrigei cu susan
covrigei cu susan
saratele cu chimen
sărățele cu chimen

Extra sfaturi

Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult! Dacă frământați prea mult, dezvoltați rețeaua de gluten, iar aluatul nu va mai fi fraged!

Rețete asemănătoare

Ți-a plăcut această rețetă simplă de aluat fraged cu mascarpone? Aruncă o privire pe blog, vei găsi și alte rețete la fel de ușoare și de bune! Iată mai jos doar câteva exemple:

  • mini rulouri cu scortisoara din aluat fraged
    Mini rulouri cu scorțișoară - rețeta cu aluat fraged, fără dospire
  • Blat simplu de pizza
    Blat simplu de pizza. Rețeta de aluat dospit pentru pizza
  • Eclere de casă umplute cu cremă de ciocolată
    Coji pentru eclere și choux. Rețeta de aluat opărit
  • Ruladă cu șerbet de trandafiri
    Blat de ruladă din pandișpan, cea mai simplă rețetă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

produse coapte din aluat fraged cu mascarpone

Aluat fraged cu mascarpone. Simplu și rapid, cu doar 2 ingrediente!

Cea mai simplă rețeta de aluat fraged cu mascarpone! Doar 2 ingrediente, și 5 minute de muncă. Poți face din el orice produs dulce sau sărat!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
repaus la frigider: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 800 g aluat fraged
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g făină (tip 000)
  • 500 g mascarpone (rece)
  • 6 g sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cerneți făina și sarea printr-o sită. Peste făină puneți mascarpone rece. Frământați puțin cu mâna, doar până când obțineți o bilă de aluat elastic care nu se lipește de mâini.
  • Puneți aluatul într-o pungă și băgați-l la frigider pentru 30 de minute.
  • Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aprox. 5 mm grosime. Împărțiți "din ochi" aluatul în 3 părți egale și împăturiți prima treime peste cea din mijloc, apoi cealaltă treime peste primele două.
  • Răsuciți aluatul la 90 de grade și îl împăturiți din nou aluatul, exact la fel ca prima dată.
  • Acum aluatul este gata, dar trebuie să se răcească la frigider încă 30 de minute înainte de a-l întinde din nou și de a face bunătăți cu el.
  • Produsele pregătite din acest aluat fraged cu mascarpone se coc la 200 de grade și trebuie să fie reci înainte să le băgați la cuptor (lăsați-le 10 minute la frigider).

Bine de știut:

  • Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult! Dacă frământați prea mult, dezvoltați rețeaua de gluten, iar aluatul nu va mai fi fraged!
  • Înainte de a-l împături, îndepărtați excesul de făină de pe aluat cu o pensulă de patiserie!
  • Coaceți aluatul la 200 de grade Celsius până când produsele se rumenesc frumos. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit atunci când băgați tava!
  • Produsele subțiri (covrigei, sărățele, etc.) sunt gata în aprox. 15 minute. Produsele mai groase (cornuri, pateuri) sunt gata în aprox. 20 de minute.
Valori nutriționale
Aluat fraged cu mascarpone. Simplu și rapid, cu doar 2 ingrediente!
Valori per porție
Calorii
3342
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
228
g
351
%
Colesterol
 
500
mg
167
%
Carbohidrați
 
239
g
80
%
Fibre
 
8
g
33
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
66
g
132
%
Vitamina A
 
7000
IU
140
%
Calciu
 
746
mg
75
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • Cozonac cu scorțișoară si migdale pudrat cu zahar.
    Coroniță de Crăciun din cozonac cu scorțișoară. Rețeta Estonian Kringel.
780 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x