Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Cornulețe cu gem și nucă - rețeta de post economică

471 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de cornulețe cu gem și nucă, din aluat frăgezit cu borș. Cornulețe fragede, cu multă umplutură, delicioase și ușor de făcut.

Cornulețele nu sunt întotdeauna genul de desert pe care să îl prefer. De multe ori am găsit cornulețe cu mult aluat și prea puțină umplutură pentru gusturile mele.

Cornulete cu gem si nuci

Dar când vine vorba de cornulețe cu gem, se schimbă treaba pentru că sunt generoasă și obișnuiesc că le fac cu mult, foarte mult gem. Cred că se vede din fotografii cam cât de mult, nu-i așa? 😀

Ei bine, cornulețe din astea, fie ele și în varianta de post aș putea mânca zilnic, atât de mult le iubesc!

Cornulete cu gem si nuci

Rețeta de astăzi este de post . Cornulețele sunt din aluat dospit cu drojdie și frăgezit datorită borșului de putină din compoziție. Din același aluat obișnuiesc să mai fac și cornulețe de post cu rahat. Și la acestea pun mult rahat, din același motiv 😉 Rețeta acestor cornulețe am filmat-o pentru canalul de YouTube. Găsiți videoclipul mai jos:

Dacă nu țineți post, vă recomand să încercați cornulețele vanilate cu rahat, din aluat cu untură sau unt și smântână. Este rețeta mamei mele și ies întotdeauna grozav de bune! Știți și voi că mamele au cele mai bune rețete, nu-i așa? 🙂 Click pe fotografie pentru rețetă.

Mod de preparare cornulețe cu gem și nucă

Rețeta e la fel de ușoară ca oricare altă rețetă de cornulețe. Aluatul este fraged, gras, uleios și se lucrează ușor, nu se lipește de mâini sau de blatul de lucru.

Eu am preferat ca de data aceasta să întind aluatul în formă de dreptunghi. Am pus gem de prune cu nuci pe o latură, apoi am rulat și am tăiat cornulețele așa cum se vede în fotografiile de mai jos.

  • Mod de preparare cornulete cu gem
  • Mod de preparare cornulete cu gem

Cel mai important lucru este ca gemul pe care îl folosiți să nu fie moale, fluid. Folosiți un gem bine închegat, altfel va curge în cuptor. Ideal ar fi un magiun de prune .

Eu am folosit gem de prune fără zahăr făcut de mine astă toamnă când încă mai erau prune dulci din belșug.

Gem de prune fara zahar

Pusesem deja miez de nucă la acest gem, așa că nu am mai adăugat. Dacă folosiți un alt gem, va trebui să îl amestecați cu puțin miez de nucă tocat mărunt.

Sfat: nu uitați să pudrați cornulețele imediat ce le scoateți din cuptor, altfel, după ce se răcesc nu se mai prinde zahărul de ele 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cornulete cu gem si nuci

Cornulețe cu gem și nucă

Rețeta de cornulețe cu gem și nucă, din aluat frăgezit cu borș. Cornulețe fragede, cu multă umplutură, delicioase și ușor de făcut.
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Dospire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 25 minutes minutes
Număr de porții: 80
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

rola taiat cornulete
rolă tăiat cornulețe

Ingrediente
 

  • 550 g făină 000
  • 1 plic drojdie uscată (am avut Dr Oetker)
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță rasă de sare
  • coaja rasă de la o lămâie bio
  • ½ linguriță linguriță pudră de vanilie
  • 200 ml borș
  • 200 ml ulei
  • 1 borcan de 400 g gem bine închegat
  • 150 g miez de nucă tocat mărunt
  • 100 g zahăr pudră

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți ingredientele uscate (făina, sarea zahărul, vanilia și coaja de lămâie) într-un bol și amestecați puțin.
  • Adaugați ingredientele lichide (borșul, uleiul, drojdia hidratată) peste cele solide și amestecați. Veți obține un aluat dens și uleios.
  • Frământați aluatul doar până devine omogen, nu mai mult! Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30-45 de minute la temperatura camerei, până își dublează volumul.
  • Cât timp dospește aluatul, tocați mărunt miezul de nucă și amestecați-l cu gemul.
  • Împărțiți aluatul în 5-6 părți egale.
  • Întindeți cu sucitorul fiecare parte de aluat în formă de dreptunghi. Foaia de aluat trebuie să aibă cam 1 cm grosime.
  • Puneți gem pe o latură a foii și rulați. Tăiați apoi cornulețele cu un cuțit cu lama subțire și bine ascuțit și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Lăsați cornulețele să se mai odihnească 15 minute în tavă, apoi dați-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până încep să se rumenească pe partea care a fost în contact cu tava.
  • Cât sunt încă fierbinți, pudrați cornulețele cu zahăr pudră din belșug.
  • Serviți cornulețele după ce s-au răcit.
  • Cornulețele cu borș se pot păstra chiar și o săptămână în cutii de carton sau cutii metalice (din cele speciale pentru fursecuri).
Valori nutriționale
Cornulețe cu gem și nucă
Valori per porție
Calorii
80
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
0.4
g
2
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cornulete cu gem si nuci

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
471 shares

Comentarii

  1. ionel a zis

    martie 08, 2020 at 12:13 am

    Cu ce se poate inlocui borsul?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 08, 2020 at 7:18 am

      Cu vin alb sau cu apă îndoită cu puțin oțet.

      Răspunde
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.