Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed

Publicat la 27 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

122 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Acesta este cel mai bun tort de ciocolată, cu cele mai simple ingrediente și cel mai ușor mod de preparare. O rețetă rusească pentru un tort moale, umed, cu gust intens de ciocolată.

Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed

Știți ce mai e grozav la tortul acesta? Nici nu are nevoie să fie umplut cu cremă! Se poate mânca ca atare, ca pe un chec cu ciocolată, pentru că este fraged, umed și ciocolatos și se menține așa 2-3 zile.

Dacă totuși îl faceți pentru o zi de sărbătoare, îl puteți folosi ca blat de tort . Fie doar îl îmbrăcați în cremă de ciocolată așa cum am făcut eu, fie îl tăiați pe orizontală, în 2 sau 3 blaturi pe care să le umpleți cu cremă. Vă recomand să folosiți rețeta mea de cremă cu nuci opărite și cafea. Se potrivește de minune cu acest blat!

Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faci cel mai bun tort de ciocolată
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Pentru acest tort rusesc moale și ciocolatos folosim doar câteva ingrediente comune de patiserie pe care le avem mai mereu în casă. Iată mai jos ce ne trebuie pentru cel mai bun tort de ciocolată:

ingrediente listate pentru reteta de tort rusesc

pentru blat

  • făină - albă, de patiserie, tip 000
  • praf de copt
  • sare
  • cacao
  • zahăr tos
  • ouă
  • unt cu 82% grăsime - moale, la temperatura camerei
  • ulei
  • extract vanilie sau de cafea
  • lapte - cu 3.5% grăsime
  • oțet - de 5 sau 6 grade, dar nu balsamic!

pentru decor - opțional

  • smântână pentru frișcă - cu minim 30% grăsime
  • ciocolată neagră
  • crocant de nuci
  • bomboane de ciocolată

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum să faci cel mai bun tort de ciocolată

blat de tort cu ciocolată

În general la torturile bune ne așteptăm să muncim mult și să avem de-a face cu manevre complicate. Dar la acest tort rusesc moale și umed, modul de preparare e la el de simplu ca și ingredientele.

Rețeta acestui tort de ciocolată am găsit-o pe site-ul unui chef rus și m-a cucerit prin simplitate, textură și aromă. Are 2 mici secrete care garantează cele mai bune rezultate și care pot fi aplicate și la alte rețete: oțetul din compoziție și păstrarea blatului înfoliat la frigider câteva ore 😉

ingrediente solide

Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.

turnam otetul peste ingredientele lichide

În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.

aluat pentru tort cu ciocolata

Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.

aluat pentru tort turnat in tava

Turnați aluatul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute.

blat de tort la racit pe gratar

Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească pe un grătar cu partea dreaptă (care a fost la baza tăvii) în sus.

blat de tort taiat cu cutitul

După ce blatul s-a răcit, îndreptați cu un cuțit partea superioară care nu este dreaptă. Nu o aruncați! Este foarte bună ca desert lângă o cafea sau o puteți fărâmița și folosi firimiturile la decorul tortului.

blat de tort in folie alimentara

Împachetați blatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta. Blatul va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!

blat de tort imbracat in ciocolata

Tortul poate fi consumat ca atare, nu are nevoie să fie însiropat sau umplut cu cremă, este ciocolatos și delicios.

Dacă totuși vreți să îl faceți mai festiv, e suficient să îl îmbrăcați într-o cremă de ciocolată și să îl decorați după preferințe.

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • Puneți smântâna să se încălzească până când dă semne că începe să se umfle, apoi dați vasul deoparte.
  • Mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o peste smântâna fierbinte. Nu amestecați, lăsați ciocolata să se topească lent, timp de 15 minute.
  • După 15 minute, amestecați cu o spatulă până aveți o cremă moale, omogenă. Acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați crema să se răcească la frigider 4-6 ore sau peste noapte.
  • Mixați crema cu un mixer de mână până când devine fermă, lucioasă și aerată.
  • Îmbrăcați tortul cu această cremă, iar deasupra presărați nuci, bomboane mici de ciocolată, etc.
rețeta rusească de tort moale și umed

Cum se păstrează

Mai ales dacă nu îl umpleți cu cremă, ca să aibă de unde să tragă umiditate, e bine să păstrați tortul la frigider, acoperit. În acest fel se va menține fraged, moale și delicios chiar și 2-3 zile.

Extra sfaturi

  1. Acest blat de tort își dublează volumul la copt, așa că aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  2. Nu coaceți blatul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  3. Înainte sa scoateți blatul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
Felie de tort

Rețete asemănătoare

Dacă v-a plăcut această rețetă de tort de ciocolată, atunci poate veți dori să încercați și alte rețete asemănătoare de pe blog:

  • Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness
    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness
  • Tort spirală cu cremă de ciocolată
    Tort spirală cu cremă de ciocolată
  • Tort musuroi de cartita_reteta cu mascarpone
    Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
  • Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan
    Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed

Cel mai bun tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed

Acesta este cel mai bun tort de ciocolată, cu ingrediente simple și ușor de preparat. Tort rusesc moale, cu gust intens de ciocolată.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel 18 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

blat - 18 cm

  • 240 g făină (tip 000)
  • 7 g praf de copt
  • 4 g sare
  • 65 g cacao neagră
  • 250 g zahăr tos
  • 2 ouă (mărime M)
  • 60 g unt 82% grăsime (moale)
  • 60 g ulei
  • 1 lingură extract vanilie (sau cafea)
  • 260 ml lapte (3.5% grasime)
  • 7 g oțet ( de 5 sau 6 grade)

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • 150 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime)
  • 150 g ciocolată neagră
  • crocant de nuci
  • bomboane de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.
  • În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.
  • Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.
  • Turnați aluatul într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute. 
  • Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească pe un grătar cu partea dreaptă (care a fost la baza tăvii) în sus.
  • După ce blatul s-a răcit, îndreptați cu un cuțit partea superioară care nu este dreaptă. Nu o aruncați! Este foarte bună ca desert lângă o cafea sau o puteți fărâmița și folosi firimiturile la decorul tortului.
  • Împachetați blatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta. Blatul va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!
  • Tortul poate fi consumat ca atare, nu are nevoie să fie însiropat sau umplut cu cremă, este ciocolatos și delicios.
    Dacă totuși vreți să îl faceți mai festiv, e suficient să îl îmbrăcați într-o cremă de ciocolată și să îl decorați după preferințe.

decor - cremă de ciocolată, opțional

  • Puneți smântâna să se încălzească până când dă semne că începe să se umfle, apoi dați vasul deoparte.
  • Mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o peste smântâna fierbinte. Nu amestecați, lăsați ciocolata să se topească lent, timp de 15 minute.
  • După 15 minute, amestecați cu o spatulă până aveți o cremă moale, omogenă. Acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați crema să se răcească la frigider 4-6 ore sau peste noapte.
  • Mixați crema cu un mixer de mână până când devine fermă, lucioasă și aerată.

Bine de știut:

  1. Acest blat de tort își dublează volumul la copt, așa că aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  2. Nu coaceți blatul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  3. Înainte sa scoateți blatul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
Valori nutriționale
Cel mai bun tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
Valori per porție
Calorii
451
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
24
g
37
%
Colesterol
 
66
mg
22
%
Carbohidrați
 
58
g
19
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
35
g
39
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
463
IU
9
%
Calciu
 
65
mg
7
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
122 shares

Comentarii

  1. CELA a zis

    mai 09, 2025 at 6:16 pm

    5 stars
    Multumesc pentru reteta, si pentru blog .Blatul este cald sau rece cand il punem la frigo ?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 09, 2025 at 6:27 pm

      După ce se răcește se pune la frigider.

      Răspunde
  2. ClauM a zis

    decembrie 05, 2023 at 11:14 am

    Multumesc pentru retete. Foarte bine explicate, cu multe sfaturi. Imposibil de gresit reteta.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 05, 2023 at 11:38 am

      Cu drag! Mă bucur mult că vă plac rețetele. Mulțumesc și eu!

      Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x