Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Mic dejun

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche

Publicat la 19 octombrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

369 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Rețeta veche de pizza rapidă pe felii de pâine este cea care a făcut mari mulți copii în anii '80 -'90. Simplă, făcută cu orice găsești prin frigider, această pizza e gata în doar 10-15 minute, e hrănitoare și grozav de gustoasă.

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche

Am făcut cunoștință cu pizza pe felii de pâine când eram prin liceu, iar asta se întâmpla înainte de revoluția din '89. Habar n-aveam noi atunci de originea rețetei , denumirea ni se părea ciudată, dar pizza pe pâine se făcea cu succes în multe case și bucura o mulțime de copii.

Practic, la rețeta aceasta ai blatul făcut gata, nu e nevoie să aștepți să dospească un blat clasic de pizza . Poți trece direct la topping, iar aici doar frigiderul tău este limita.

Practic, orice e permis pe o pizza rapidă cu felii de pâine: mezelurile care-ți plac, brânzeturile pe care le ai la îndemână, ardei, ciuperci, roșii, măsline, porumb sau ce legume ai prin frigider.

Fă-ți de cap cu ele și nimeni n-o să te judece! Nici n-ar avea timp, pizza e gata în 10 minute și dispare încă și mai repede 😀

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie pentru pizza pe felii de pâine
  • Cum se face pizza rapidă pe felii de pâine
  • Cum se servește, cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Alte rețete de pizza rapidă
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie pentru pizza pe felii de pâine

Cantitățile exacte ale ingredientelor pe care le-am folosit eu le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei, ca să vedeți cât de groavă a ieșit.

ingrediente freteta pizza rapida pe felii de paine

Iată cam ce vă trebuie pentru cea mai bună și cea mai rapidă pizza:

  • pâine - felii, câte doriți sau câte încap în tavă. De preferat o pâine nu foarte proaspătă ca să nu se înmoaie prea tare când o treceți prin ou și lapte.
  • ou și lapte - bătute împreună, în care veți înmuia foarte rapid feliile de pâine ca să fie moi și delicioase.
  • sos de roșii - puteți folosi un sos pentru paste aromatizat sau roșii pasate, suc de roșii gros pe care să îl asezonați voi cu puțin ulei de măsline și oregano sau busuioc uscat.
  • mezeluri - la alegere: salam simplu sau picant, șuncă, cabanos, cârnăciori oltenești, bacon, etc.
  • legume - tot la alegere: ciuperci, ardei gras, porumb, ceapă, măsline, roșii cherry
  • brânzeturi - de preferat mozzarella pentru că se topește minunat, dar la urma urmei merge și un cașcaval. Mamele noastre pe vremuri o făceau și cu telemea și tot bună era.
  • oregano, sare, piper - după gust
  • unt - pentru uns tava. Puteți folosi și ulei de măsline. Pizza iese mai bine dacă puneți feliile de pâine direct în tava metalică și nu pe hârtie de copt.
  • busuioc proaspăt - pentru decor, ca să pară pizza adevărată. Dar și pentru gust!
  • ketchup pentru servit - opțional

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se face pizza rapidă pe felii de pâine

Nimic mai simplu și mai intuitiv! Iată mai jos rețeta pas cu pas:

salam taiat

Tăiați fâșii sau cuburi toate ingredientele, feliați pâinea.

tava unsa cu unt

Ungeți tava cu unt, cu ulei de măsline sau dacă doriți puneți hârtie de copt.

paine inmuiata in lapte

Într-un castron puneți 1 ou și laptele. Amestecați puțin cu o furculiță, apoi treceți feliile de pâine prin acest amestec și le așezați în tava cuptorului. Înmuiați pâinea doar o secundă pe fiecare parte, nu mai mult!

salam pe felii de paine

Ungeți cu sos de roșii fiecare felie de pâine apoi puneți salamul și legumele.

mozzzarella pe pizza

Dați pe răzătoare mozzarrella (sau cașcavalul) și o distribuiți peste feliile de pâine. Dacă folosiți ciuperci, așezațile peste brânză.

pizza pe felii de paine la cuptor

Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade (treapta mare la cuptoarele pe gaz) pentru 10-15 minute. Când brânza s-a topit și pizza s-a rumenit ușor pe margini, este gata!

lso a great idea to link out to another blogger with a similar recipe that fits a different diet.

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche

Cum se servește, cum se păstrează

Ideal ar fi să faceți atât cât se poate mânca pe loc pentru că pizza rapidă pe felii de pâine e delicioasă cât e caldă, cu brânzeturile moi și topite, care se întind apetisant.

Dacă totuși ați făcut mai multă și a mai rămas, puneți-o într-o caserolă cu capac și păstrați-o la frigider pentru 2-3 zile.

Când vreți să o mâncați, se încălzește perfect în 2 minute la microunde și e ca nouă! De asemenea, o puteți încălzi și în cuptorul mare sau la airfryer.

Puteți congela feliile de pizza pentru 2-3 luni. Apoi le lăsați să se dezghețe peste noapte în frigider și le încălziți înainte de servire.

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche

Extra-sfaturi

  • Tăiați felii egale ca grosime, de preferat mai subțiri, ca să se gătească repede, toate deodată.
  • Folosiți pâine mai veche și înmuiați-o doar o secundă în lapte și ou, apoi scurgeți-o bine. Dacă se îmbibă prea tare, va fi prea umedă.
  • Amintiți-vă că pizza originală se coace la foc de lemne, deci la temperatură ridicată pentru timp scurt. Dacă aveți cuptor electric, setați-l la 220 de grade cu ventilație. Dacă aveți cuptor pe gaz, la treapta maximă. Cuptorul să fie bine încins când băgați tava cu pizza.

Alte rețete de pizza rapidă

Vrei să încerci și alte rețete de pizza delicioasă fără blat dospit? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Pizza pe lipie libaneză
    Pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute!
  • Pizza rapida
    Pizza rapidă cu blat subțire și crocant, fără dospire
  • Reteta pizza pe blat de dovlecei
    Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche

Rețeta veche de pizza rapidă pe felii de pâine, făcută cu orice găsești prin frigider, e gata în doar 10-15 minute, hrănitoare și gustoasă.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 10 felii
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 10 felii de pâine (nu foarte proaspătă)
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 150 g sos pentru paste (sau roșii pasate, suc de roșii gros, etc.)
  • 300 g mezeluri la alegere: salam, șuncă, cabanos, etc. (eu am avut salam de vară)
  • legume la alegere: ciuperci, ardei gras, porumb, ceapă, măsline, roșii cherry, etc. (eu am pus: ½ ardei, 60 g măsline, 70 g ciuperci )
  • 250 g mozzarella (sau cașcaval)
  • oregano, sare, piper - după gust
  • 30 g unt pentru uns tava (sau ulei de măsline)
  • busuioc proaspăt pentru decor
  • ketchup pentru servit - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați fâșii sau cuburi toate ingredientele, feliați pâinea.
    salam taiat
  • Ungeți tava cu unt, cu ulei de măsline sau dacă doriți puneți hârtie de copt.
    tava unsa cu unt
  • Într-un castron puneți 1 ou și laptele. Amestecați puțin cu o furculiță, apoi treceți feliile de pâine prin acest amestec și le așezați în tava cuptorului. Înmuiați pâinea doar o secundă pe fiecare parte, nu mai mult!
    paine inmuiata in lapte
  • Ungeți cu sos de roșii fiecare felie de pâine apoi puneți salamul și legumele.
    salam pe felii de paine
  • Dați pe răzătoare mozzarrella (sau cașcavalul) și o distribuiți peste feliile de pâine. Dacă folosiți ciuperci, așezațile peste brânză.
    mozzzarella pe pizza
  • Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade (treapta mare la cuptoarele pe gaz) pentru 10-15 minute. Când brânza s-a topit și pizza s-a rumenit ușor pe margini, este gata!
    pizza pe felii de paine la cuptor
  • Serviți pizza imediat, simplă sau cu ketchup. Dacă mai rămâne, se poate încălzi la microunde.

Bine de știut:

  • Tăiați felii egale ca grosime, de preferat mai subțiri, ca să se gătească repede, toate deodată.
  • Folosiți pâine mai veche și înmuiați-o doar o secundă în lapte și ou, apoi scurgeți-o bine. Dacă se îmbibă prea tare, va fi prea umedă.
  • Amintiți-vă că pizza originală se coace la foc de lemne, deci la temperatură ridicată pentru timp scurt. Dacă aveți cuptor electric, setați-l la 220 de grade cu ventilație. Dacă aveți cuptor pe gaz, la treapta maximă. Cuptorul să fie bine încins când băgați tava cu pizza.
Valori nutriționale
Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
Valori per porție
Calorii
314
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
52
mg
17
%
Carbohidrați
 
18
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
16
g
32
%
Vitamina A
 
354
IU
7
%
Calciu
 
190
mg
19
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • un sandvis cald gatit la air fryer
    Sandvișuri calde la air fryer - rețeta rapidă cu bacon și mozzarela
  • mic dejun cu mamaliga rece si oua ochiuri pe farfurie alba
    Mămăligă rece cu ochiuri și bacon - rețetă pentru micul dejun
369 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x