• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitura Tosca cu mac și cremă de vanilie - rețeta pas cu pas

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 23 apr. 2024 · Publicată: 19 dec. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
40 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Prăjitura Tosca cu mac și cremă de vanilie este un desert minunat pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a îndulci o zi obișnuită. Este formată din 4 straturi cu texturi contrastane ceea ce îi dă un gust și un aspect deosebit.

prajitura tosca cu mac si crema de vanilie

Prăjitura Tosca are un aspect deosebit, ceea ce o face vedetă pe orice masă festivă și va fi prăjitura către care se îndreaptă toate privirile și toate mâinile. Dispare prima de pe platouri și e cea mai lăudată.

Rețeta nu e grea deloc, cere doar puțină răbdare, fiind o prăjitură care se lucrează în straturi.

Dacă vă plac deserturile cu semințe de mac, vă sugerez să încercați și rețeta de chec cu lămâie și mac. După mine, e cel mai bun chec din lume!

prajitura tosca cu mac si crema de vanilie
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se face prăjitura Tosca cu mac și cremă de vanilie
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Prăjitura Tosca nu necesită ingrediente scumpe sau greu de găsit. Folosim ingrediente pe care poate că deja le aveți în casă. Las mai jos ingredientele pentru fiecare componentă a prăjiturii în parte ca să fie ușor de urmărit.

Din cardul de rețetă de la final, puteți salva sau tipări lista completă a ingredientelor.

ingrediente pentru crema de vanilie cu unt

ingrediente crema de vanilie
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte (integral, cu 3,5% grăsime)
  • 50 g amidon
  • 150 g unt (80-82% grăsime)
  • 1 linguriță extract de vanilie

ingrediente pentru blatul de bezea cu mac

ingrediente blat cu seminte de mac prajitura Tosca
  • 5 albușuri
  • 50 g făină (tip 000)
  • 100 g zahăr
  • 50 g mac
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

ingrediente pentru stratul de biscuiți și glazura de ciocolată

ingrediente glazura prajitura Tosca

stratul de biscuiți

  • 200 biscuiți
  • 200 ml cafea expresso sau ness (rece)
  • 20 ml rom sau coniac (opțional)

glazura

  • 150 g ciocolata neagră sau amăruie (min. 50% cacao)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (30-32% grăsime)

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se face prăjitura Tosca cu mac și cremă de vanilie

Având mai multe straturi, este o prăjitură care se preătește pas cu pas. La început vom pregăti crema de vanilie pentru că are nevoie de timp să se răcească.

Cât timp se răcește crema, ne ocupăm de blatul de albușuri cu mac. Montăm prăjitura punând crema de vanilie peste blat, apoi biscuiți trecuți prin cafea și la final glazura de ciocolată topită.

Am pregătit pentru voi rețeta în imagini, pas cu pas ca să fie ușor de urmărit. La finalul postării găsiți și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube.

preparare cremă de vanilie cu unt

pregatire crema de vanilie

1. Într-un castron puneți: gălbenușurile, zahărul, vanilia, sarea și amidonul. Turnați 50 ml de lapte rece (din cei 500 ml specificați la ingrediente). Amestecați cu un tel de mână până când dispar toate cocoloașele iar ouăle sunt ușor spumate.

prajitura norvegiana - fierbere crema

2. Restul de lapte îl puneți la fiert într-o crăticioară cu fund gros. Când laptele începe să fiarbă, turnați amestecul de ouă, tot odată. După ce crema se îngroașă o mai lăsați pe foc încă 1 minut pentru a se stabiliza amidonul. Amestecați continuu.

racire crema de vanilie acoperita cu folie

3. Lăsați crema să se răcească complet, la temperatura camerei, acoperită cu o folie alimentară lipită chiar pe suprafață, ca să nu facă crustă.

preparare crema de vanilie cu unt

4. Puneți untul moale într-un bol și îl mixați până devine spumos. Încorporați apoi puțin câte puțin din crema de vanilie în spuma de unt, mixând continuu.

preparare blat fraged cu semințe de mac

albusuri batute spuma

5. Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă. Adăugați zahărul și mixați din nou până aveți o bezea tare și lucioasă.

preparare blat cu seminte de mac

6. Adăugați semințele de mac și făina și le încorporați cu mișcări ușoare, cu un tel de mână, nu cu mixerul!

blat cu mac in tava pentru reteta de prajitura Tosca

7. Turnați compozitia într-o tavă cu dimensiunile de 32x20x7 cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelați.

testul cu scobitoarea prajitura Tosca

8. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit, la 175 C pentru 15 minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Răsturnați blatul pe un grătar și lăsați-l să se răcească.

cum se montează prăjitura Tosca

cum se monteaza prajitura Tosca

9. Puneți blatul înapoi în tava în care l-ați copt sau pe un platou și montați un inel metalic în jurul lui. Turnați crema de vanilie peste blat și nivelați.

strat de biscuiti pentru prajitura Tosca

10. Puneți romul sau coniacul în cafeaua rece, apoi înmuiați biscuiții pentru 1 secundă și îi așezați în tavă peste crema de vanilie.

glazura de ciocolată

preparare glazura de ciocolata

11. Puneți smântâna să se încălzească într-un vas. Când începe să se umfle pe margini, stingeți focul și adăugați ciocolata mărunțită cu un cuțit.

glazurare cu ciocolata

12. Lăsați ciocolata să se topească pentru 10 minute, apoi amestecați energic cu un tel de mână până obțineți un sos omogen și turnați imediat glazura peste stratul de biscuiți. Nivelați rapid cu o spatulă.

răcire și servire

prajitura acoperita cu folie alimentara pentru racire

13. Acoperiți tava cu folie alimentară și dați prăjitura peste noapte la frigider.

prajitura tosca cu mac si crema de vanilie

14. Pentru felii frumoase, tăiați prăjitura cu un cuțit cu lamă lungă, udat cu apă caldă după fiecare tăietură.

Ce puteți înlocui în rețetă

Dacă vreți să adaptați rețeta după gusturile voastre iată ce puteți înlocui:

  • semințe de mac - puteți folosi în schimb: nucă de cocos, miez de nucă sau migdale măcinate. Veți obține un aspect diferit dar prăjitura va fi de asemenea delicioasă.
  • ciocolată neagră - puteți glazura prăjitura și cu ciocolată albă, dacă vă place mai mult
  • cafea - dacă nu doriți să înmuiați biscuiții în cafea, puteți face un sirop din apă cu zahăr pe care să îl aromatizați după preferință cu: vanilie, rom, coji de lămâie sau de portocală. Mai puteți folosi zeama de la un compot sau un suc de portocale, de exemplu.

prajitura tosca cu mac si crema de vanilie

Cum se păstrează

Păstrați prăjitura într-o caserolă cu capac, la frigider. Nu vă recomand să o congelați.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

La început blatul cu mac poate părea ușor uscat dar în timp ce prăjitura stă la frigider el va trage din umiditatea cremei și se va înmuia. Nu vă recomand să îl însiropați!

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • prăjitură cu cremă și cafea pe platou
    Prăjitură cu cremă de nuci și cafea - rețeta cu foi de pandișpan și ness
  • Prajitura Malaga cu stafide si rom_reteta
    Prăjitura Malaga cu stafide și rom
  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura tosca cu mac si crema de vanilie

Prăjitura Tosca

Iată rețeta pas cu pas pentru prăjitura Tosca cu mac și cremă de vanilie - un desert minunat pentru ocazii speciale!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 25
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o tavă de 32x20x7 cm

crema de vanilie

  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte (integral, cu 3,5% grăsime)
  • 50 g amidon
  • 150 g unt (80-82% grăsime)
  • 1 linguriță extract de vanilie

blat cu mac

  • 5 albușuri
  • 50 g făină (tip 000)
  • 100 g zahăr
  • 50 g mac
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

stratul de biscuiți

  • 200 biscuiți
  • 200 ml cafea expresso sau ness (rece)
  • 20 ml rom sau coniac (opțional)

glazura

  • 150 g ciocolata neagră sau amăruie (min. 50% cacao)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (30-32% grăsime)

Instrucțiuni de preparare
 

pentru o tavă de 32x20x7 cm

    crema de vanilie

    • Într-un castron puneți: gălbenușurile, zahărul, vanilia, sarea și amidonul. Turnați 50 ml de lapte rece (din cei 500 ml specificați la ingrediente). Amestecați cu un tel de mână până când dispar toate cocoloașele iar ouăle sunt ușor spumate.
      pregatire crema de vanilie
    • Restul de lapte îl puneți la fiert într-o crăticioară cu fund gros. Când laptele începe să fiarbă, turnați amestecul de ouă, tot odată. După ce crema se îngroașă o mai lăsați pe foc încă 1 minut pentru a se stabiliza amidonul. Amestecați continuu.
      prajitura norvegiana - fierbere crema
    • Lăsați crema să se răcească complet, la temperatura camerei, acoperită cu o folie alimentară lipită chiar pe suprafață, ca să nu facă crustă.
      racire crema de vanilie acoperita cu folie
    • Puneți untul moale într-un bol și îl mixați până devine spumos. Încorporați apoi puțin câte puțin din crema de vanilie în spuma de unt, mixând continuu.
      preparare crema de vanilie cu unt

    blat cu mac

    • Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă. Adăugați zahărul și mixați din nou până aveți o bezea tare și lucioasă.
      reteta Verdens Beste - frisca
    • Adăugați semințele de mac și făina și le încorporați cu mișcări ușoare, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
      preparare blat cu seminte de mac
    • Turnați compozitia în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați.
      blat cu mac in tava pentru reteta de prajitura Tosca
    • Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit, la 175 C pentru 15 minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Răsturnați blatul pe un grătar și lăsați-l să se răcească.
      testul cu scobitoarea prajitura Tosca

    asamblare

    • Puneți blatul înapoi în tava în care l-ați copt sau pe un platou și montați un inel metalic în jurul lui. Turnați crema de vanilie peste blat și nivelați.
      cum se monteaza prajitura Tosca
    • Puneți romul sau coniacul în cafeaua rece, apoi înmuiați biscuiții pentru 1 secundă și îi așezați în tavă peste crema de vanilie.
      strat de biscuiti pentru prajitura Tosca

    glazura de ciocolată

    • Puneți smântâna să se încălzească într-un vas. Când începe să se umfle pe margini, stingeți focul și adăugați ciocolata mărunțită cu un cuțit.
      preparare glazura de ciocolata
    • Lăsați ciocolata să se topească pentru 10 minute, apoi amestecați energic cu un tel de mână până obțineți un sos omogen și turnați imediat glazura peste stratul de biscuiți. Nivelați rapid cu o spatulă.
      glazurare cu ciocolata

    păstrare și porționare

    • Acoperiți tava cu folie alimentară și dați prăjitura peste noapte la frigider.
      prajitura acoperita cu folie alimentara pentru racire
    • Pentru felii frumoase, tăiați prăjitura cu un cuțit cu lamă lungă, udat cu apă caldă după fiecare tăietură.
      prajitura tosca cu mac si crema de vanilie

    Bine de știut:

    La început blatul cu mac poate părea ușor uscat dar în timp ce prăjitura stă la frigider el va trage din umiditatea cremei și se va înmuia. Nu vă recomand să îl însiropați!
    Nutrition Facts
    Prăjitura Tosca
    Amount per Serving
    Calorii
    635
    % Daily Value*
    Grăsimi
     
    22
    g
    34
    %
    Colesterol
     
    63
    mg
    21
    %
    Carbohidrați
     
    101
    g
    34
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    37
    g
    41
    %
    Proteine
     
    10
    g
    20
    %
    * Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
    Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Din aceeași categorie

    • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
      Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
    • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
      Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
    • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
      Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
    • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
      Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
    40 shares

    Comentarii

    1. Doina a zis

      ianuarie 30, 2024 at 4:08 pm

      Buna ziua. Va urmaresc cu interes. Prezentați și explicați perfect. Îndrăznesc doar sa vă întreb dacă , de obicei, coaceți aluaturile dospite sau nu cu ventilație sau fara. Prea putini bloggeri culinari spun: coacem in cuptorul preîncălzit cu căldură de sus și jos cu sau fara ventilatie. Eu am achiziționat de curând un cuptor electric și până mă obisnuiesc... De exemplu blatul l-ați copt cu ventilație sau doar căldură de sus și jos. Sărățele de exemplu cum sa le coc? Asta pentru că aveți , cred, experienta.Multumesc și mă iertați de îndrăzneală. Toate cele bune.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        ianuarie 30, 2024 at 4:54 pm

        Bună ziua. Eu vă spun cum procedez eu la cuptorul meu Arctic. Nu știu dacă e la fel la toate cuptoarele, sper să vă ajute. În general coc totul doar cu căldură sus și jos,fără ventilație.
        Ventilația mai adaugă 20 de grade în plus peste temperatura setată. De exemplu dacă ați setat temperatura la 180 de grade cu căldură sus și jos, dacă porniți și ventilația, veți avea în cuptor 200 de grade.
        Ventilația o folosesc doar când coc 2 tăvi de plăcintă sau de friptură odată sau 2 cozonaci odată. Asta pentru că ajută să circule aerul printre tăvi. Dar sincer, sunt foarte rare situațiile astea.
        Mai pornesc venitlația în ultimele 5-10 minute de coacere când am o prăjitură sau un blat pe care parcă l-aș vrea un pic mai rumenit sau mai uscat la suprafață. Cu ventilație se rumenește uniform.
        Sper să vă ie de folos explicația mea. Vă îmbrățișez! Numai bine!

        Răspunde
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    iuliana sbirnea

    Bună, eu sunt Iuliana!

    Mă bucur că ești aici!

    Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

    Despre mine și povestea blogului

    📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

    Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

    Abonează-te aici 🍪

    Rețete noi

    • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
      Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
    • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
      Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
    • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
      Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
    • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
      Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

    Populare acum

    • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
      Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
    • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
      Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
      Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
    • doi pesti intregi gatiti la air fryer
      Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

    • Rețete dietetice
    • Rețete cu pui
    • Rețete la tigaie
    • Rețete la air fryer
    • Torturi

    • Rețete fără carne
    • Rețete cu carne
    • Rețete de post
    • Salate

    VEZI TOATE CATEGORIILE

    Deserturi de post

    • Placinta cu dovleac
      Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
    • Clătite de post cu apă minerală
      Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
    • Prăjitură turnată cu mere
      Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
    • Cornulețe de post cu borș
      Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
    VEZI ȘI ALTE REȚETE

    Prăjiturile copilăriei

    • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
      Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
    • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
      Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
    • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
      Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
    • Prajitura cu gem si aluat razuit
      Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Cei mai pufoși cozonaci

    • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
      Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
    • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
      Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
    • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
      Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
    • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
      Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

    Rețete actualizate

    • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
      Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
    • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
      Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
    • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
      Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
    • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
      Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

    Articole utile

    • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
      Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
    • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
      20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
      Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
    VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Despre
    • Colaborări
    • Contact
    • FAQ
    • Rețete
    • Articole
    • Blog
    • Newsletter

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

    Politica cookies

    Politica de confidențialitate

    Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.