Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Pizza turnată la tavă - rețeta rapidă de pizza "lichidă" delicioasă

Publicat la 18 iunie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

42 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Pizza turnată la tavă este o soluție rapidă pentru zilele când vă este poftă de pizza, dar nu aveți timp sau răbdare să pregătiți un aluat clasic.

Această rețetă pe care noi în familie o numim "pizza lichidă" este ideală pentru prânz sau o cină relaxantă, oferind o textură unică și un gust autentic datorită ingredientelor simple și de calitate. Veți vedea că nu doar copiii o vor iubi, ci și adulții!

felii de pizza margherita pe fundal de lemn

Această rețetă este perfectă pentru orice perioadă a anului, fiind ușor de adaptat în funcție de ingredientele pe care le aveți la îndemână.

Inspirată din bucătăria italiană , pizza turnată la tavă poate fi servită simplă sau cu o salată proaspătă alături.

Pregătirea este foarte rapidă, așa că este ideală pentru serile aglomerate sau pentru momentele când aveți musafiri neașteptați.

Pizza turnată la tavă, rapidă și delicioasă
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru Pizza Turnată la Tavă
  • Mod de Preparare Pas cu Pas
  • Sugestii de înlocuire a ingredientelor
  • Cum să Păstrezi Pizza Turnată
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de pizza rapidă
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru Pizza Turnată la Tavă

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți și la final, în caseta cu rețeta completă de unde le puteți salva sau tipări ca să le aveți la îndemână atunci când gătiți.

Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru rețeta de pizza turnată la tavă.

ingrediente blat rapid pentru pizza "lichidă"

Ingrediente listate cu etichete pentru reteta de aluat pizza turnata
  • 250 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 250 ml apă (la temperatura camerei)
  • 1 linguriță rasă de zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingură ulei de măsline

ingrediente topping pizza Margherita

Pentru topping, eu am ales ingrediente ușoare, specifice pentru pizza Margherita, dar vor puteți folosi orice ingrediente vă plac: bacon, salam, ciuperci, măsline, ton din conservă, etc.

Ingrediente topping pentru reteta de pizza turnata
  • 200 ml suc de roșii mai gros. Eu am folosit sucul meu de roșii rapid, făcut în casă.
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • un praf de sare
  • 1 linguriță busuioc sau oregano uscat
  • 1 cățel de usturoi
  • 150 g mozzarella 
  • 100 g roșii cherry (sau felii de roșii)
  • 10 frunze busuioc proaspăt

în plus

ingrediente pizza
  • 1 lingură ulei de măsline pentru uns tava
  • 2 linguri griș pentru presărat în tavă
  • frunze de busuioc proaspăt pentru servit

Mod de Preparare Pas cu Pas

tava pregatita pentru pizza

1. Pregătiți tava: o ungeți cu ulei și presărați grișul în strat uniform. Acest pas ajută la obținerea unei baze crocante și previne lipirea.

sos de rosii pentru pizza turnata la tava

2. Amestecați sosul de roșii cu ulei de măsline, sare, usturoi trecut prin presă și busuioc uscat.

aluat turnat pentru pizza lichida

3. Într-un castron puneți făina amestecată cu praful de copt, sarea și zahărul. Turnați apa și uleiul și amestecați cu o lingură să se omogenizeze.

sos de roșii peste blat de pizza turnat în tavă

4. Turnați aluatul în tavă și nivelați. Peste aluat turnați cu o lingură sucul de roșii pregătit.

aluat cu sos de rosii in tava la cuptor

5. Coaceți blatul la 220 grade Celsius (fără ventilație) pentru ~ 15-20 de minute. Cuptorul să fie bine încins!

pizza la tavă cu mozzarella rasă

6. Scoateți blatul din cuptor și peste el puneți frunzele de busuioc, roșiile tăiate jumătăți și mozzarella rasă sau tăiată felii.

pizza in tava la cuptor

7. Dați din nou pizza la cuptor pentru încă 10-15 minute, tot la 220 de grade Celsius, până când marginile sunt aurii și brânza este topită și ușor rumenită.

pizza turnata in tava cu rosii si busuioc

8. Decorați pizza cu busuioc proaspăt și serviți cât e caldă.

Sugestii de înlocuire a ingredientelor

Aveți nevoie să adaptați rețeta? Iată câteva sugestii:

  • Mozzarella - cu toate că mozzarella este recomandarea clasică pentru pizza , puteți folosi orice tip de brânză care se topește bine, precum cașcaval, gouda sau chiar un amestec de brânzeturi.
  • Roșiile cherry - pot fi înlocuite cu felii subțiri de roșii mari sau puteți folosi și alte legume, cum ar fi ardei, felii de dovlecel, broccoli sau ciuperci.
  • Suc de roșii - dacă nu aveți suc de roșii la îndemână, puteți folosi ketchup sau chiar o pastă de tomate diluată cu puțină apă și asezonată.
  • Busuioc uscat - puteți folosi oregano sau un amestec de ierburi italiene.

Cum să Păstrezi Pizza Turnată

  1. Pizza turnată e foarte bună cât este caldă, cu blatul moale și pufos iar brânza cemoasă. Dacă vreți să o luați la pachet sau să o păstrați pentru mai târziu , pizza poate fi lăsată la temperatura camerei pentru 1-2 ore.
  2. Pizza se poate păstra și la frigider până la 3 zile, acoperită cu folie alimentară sau așezată într-un recipient cu capac etanș.
  3. Puteți congela această pizza turnată la tavă, fie întreagă, fie tăiată în felii, apoi învelite în folie alimentară și puse în pungi sigilabile. Poate fi păstrată la congelator până la 2 luni și puteți scoate din ea atât cât doriți să mâncați. Lăsați-o să se decongeleze lent, la temperatura camerei.

Pizza rece se poate reîncălzi în cuptor, la 180°C timp de 10-15 minute.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Grișul presărat în tavă ajută la obținerea unui blat crocant, așa că nu săriți peste acest pas și încercați să nu îl înlocuiți cu făină!
  • Folosiți apă la temperatura camerei pentru a obține un aluat omogen și ușor de lucrat.
  • Asigurați-vă că aluatul este omogen și fără cocoloașe pentru a obține o textură uniformă.
  • Dacă doriți o pizza mai subțire, folosiți o tavă mai mare (de 30 cm).
  • Pentru un blat mai gros, optați pentru o tavă mai mică (de 26 cm).
  • Nu suprasolicitați aluatul cu prea multe ingrediente pentru topping, deoarece acest lucru poate împiedica o coacere uniformă.

Întrebări frecvente

Pot folosi făină integrală în loc de făină albă?

Da, dar textura aluatului va fi mai densă. Vă recomand să folosiți jumătate făină integrală și jumătate făină albă pentru un echilibru între gust și textură.

Pot folosi drojdie în loc de praf de copt?

Această rețetă este concepută pentru a fi rapidă și ușoară, de aceea se folosește praful de copt. Dacă doriți să folosiți drojdie, va trebui să adaptați rețeta pentru a permite timp de dospire. Uitați aici rețeta blatului de pizza dospit cu drojdie: https://bucate-aromate.ro/2022/01/blat-simplu-de-pizza/

Pot adăuga carne la această rețetă?

Desigur! Felii subțiri de salam, prosciutto sau chiar bucăți de pui gătit pot fi adăugate pentru un plus de proteine.

Cum pot face pizza mai crocantă?

Presărați puțin griș pe fundul tăvii și coaceți pizza într-o tavă cu diametru mare (30-32 cm) pe raftul de jos al cuptorului.

Pot face aluatul în avans?

Aluatul trebuie preparat și copt imediat pentru a evita pierderea efectului de creștere al prafului de copt.

Alte rețete de pizza rapidă

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
    Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
  • Reteta pizza pe blat de dovlecei
    Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
  • Pizza pe lipie libaneză
    Pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute!
  • Pizza rapida
    Pizza rapidă cu blat subțire și crocant, fără dospire

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pizza turnata in tava cu rosii si busuioc

Pizza turnată cu aluat rapid - rețeta de "pizza lichidă" cu mozzarella

Află cum să prepari pizza turnată la tavă, o rețetă rapidă și delicioasă. Ingrediente simple, pași clari și sfaturi pentru o pizza perfectă.
No ratings yet
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 1 pizza
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru aluat - tavă 26-30 cm (după cât de gros vreți să fie blatul)

  • 250 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 250 ml apă (la temperatura camerei)
  • 1 linguriță rasă de zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

topping

  • 200 ml sos de roșii mai gros
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • un praf de sare
  • 1 linguriță busuioc sau oregano uscat
  • 1 cățel de usturoi
  • 150 g mozzarella (sau cașcaval, gouda, altă brânză la alegere)
  • 100 g roșii cherry (sau felii de roșii)
  • 10 frunze busuioc proaspăt

în plus

  • 1 lingură ulei de măsline pentru uns tava
  • 2 linguri griș pentru presărat în tavă
  • frunze de busuioc proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătiți tava: o ungeți cu ulei și presărați grișul în strat uniform. Acest pas ajută la obținerea unei baze crocante și previne lipirea.
    tava pregatita pentru pizza
  • Amestecați sosul de roșii cu ulei de măsline, sare, usturoi trecut prin presă și busuioc uscat.
    sos de rosii pentru pizza turnata la tava
  • Într-un castron puneți făina amestecată cu praful de copt, sarea și zahărul. Turnați apa și uleiul și amestecați cu o lingură să se omogenizeze.
    aluat turnat pentru pizza lichida
  • Turnați aluatul în tavă și nivelați. Peste aluat turnați cu o lingură sucul de roșii pregătit.
    sos de roșii peste blat de pizza turnat în tavă
  • Coaceți blatul la 220 grade Celsius (fără ventilație) pentru ~ 15-20 de minute. Cuptorul să fie bine încins!
    aluat cu sos de rosii in tava la cuptor
  • Scoateți blatul din cuptor și peste el puneți frunzele de busuioc, roșiile tăiate jumătăți și mozzarella rasă sau tăiată felii.
    pizza la tavă cu mozzarella rasă
  • Dați din nou pizza la cuptor pentru încă 10-15 minute, tot la 220 de grade Celsius, până când marginile sunt aurii și brânza este topită și ușor rumenită.
    pizza in tava la cuptor
  • Decorați pizza cu busuioc proaspăt și serviți cât e caldă.
    pizza turnata in tava cu rosii si busuioc

Bine de știut:

  • Folosiți apă la temperatura camerei pentru a obține un aluat omogen și ușor de lucrat.
  • Grișul presărat în tavă ajută la obținerea unui blat crocant, așa că nu săriți peste acest pas și încercați să nu îl înlocuiți cu făină!
  • Dacă doriți o pizza mai subțire, folosiți o tavă mai mare (de 30 cm).
  • Pentru un blat mai gros, optați pentru o tavă mai mică (de 26 cm).
  • Nu suprasolicitați aluatul cu prea multe ingrediente pentru topping, deoarece acest lucru poate împiedica o coacere uniformă.
Valori nutriționale
Pizza turnată cu aluat rapid - rețeta de "pizza lichidă" cu mozzarella
Valori per porție
Calorii
1.394
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
38
g
58
%
Colesterol
 
119
mg
40
%
Carbohidrați
 
198
g
66
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
60
g
120
%
Vitamina A
 
1.812
IU
0
%
Calciu
 
828
mg
83
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
42 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
x