Citește rețeta în 4 minute
Descoperiți în acest articol 12 rețete cu năut, rapide și sănătoase pe care le puteți pregăti ușor pentru zilele de post! Așa cum bine știți, în perioadele de post năutul devine un adevărat erou al bucătăriei. E plin de proteine, fibre și vitamine, iar pe lângă asta, e foarte versatil – îl puteți pune în salate, în supe, în chiftele sau chiar în sosul pentru paste. Vă garantez că o masă cu năut nu doar aduce sațietate de lungă durată, dar asigură și energie pentru întreaga zi.

Mergi direct la:
Ce trebuie să știți despre năut înainte de a-l găti
Beneficii nutriționale ale năutului – De ce să-l alegi în post?
Năutul e ca un prieten de încredere în bucătărie – mereu acolo când aveți nevoie de un ingredient care să vă ajute să preparați ceva gustos și sănătos. Este plin de proteine, fibre și conține multe vitamine și minerale. Năutul este o alegere excelentă pentru o masă sățioasă și hrănitoare, având doar 120-150 de calorii la 100 de grame de năut fiert. În plus, în perioada de post, năutul face minuni și vă ajută să vă mențineți energia. În acest articol puteți citi mai multe despre beneficii și contraindicațiile consumului de năut.
Cum să gătești năutul corect – Sfaturi pentru a evita balonarea
Dacă sunteți genul care vor să facă lucrurile de la zero, atunci alegeți varianta uscată. Se găsește în supermarketuri, la magazinele naturiste sau îl puteți cumpăra vrac, din piață. Procedați ca la fasole: lăsați-l la înmuiat 8 ore sau și mai bine, peste noapte. Nu doar că va fierbe mai ușor, dar astfel se elimină anumiți compuși care pot cauza balonare sau indigestie.
- Dacă vreți să-l fierbeți pe plită, puneți-l într-o oală cu apă și lăsați-l să fiarbă cam 60-90 de minute până boabele sunt ușor de zdrobit între degete.
- Dacă vreți să economisiți timp, folosiți o oală sub presiune, unde în aproximativ 20-25 de minute veți avea năutul perfect gătit.
Sfatul meu
Dacă tot vă apucați de treabă, puteți fierbe o cantitate mai mare de năut și după ce se răcește, îl scurgeți bine și îl puneți în pungi sau caserole. Îl congelați pentru 3-6 luni, iar când vreți să îl folosiți, îl puteți lăsa să se dezghețe lent, în frigider sau îl puteți folosi direct congelat într-o rețetă cu fierbere (supă, ciorbă, tocăniță). Se păstrează peferct, fără să îi fie afectate textura sau gustul. E o soluție practică pentru a economisi timp în bucătărie!
Năut la conservă - o opțiune rapidă
Dacă nu stați bine cu timpul și nici cu răbdarea, să știți că varianta de năut la conservă, e perfectă pentru voi! Este o opțiune naturală, sănătoasă și convenabilă, fiind la fel de nutritiv ca cel uscat, păstrându-și proteinele, fibrele și mineralele, dar fiind gata de folosit imediat, fără a fi nevoie de înmuiere sau fierbere prelungită. Mie nu-mi lipsesc niciodată 2-3 conserve de năut din camară.
12 rețete de post cu năut - rapide, ieftine și sănătoase
Am adunat pentru voi câteva rețete care să vă vină în ajutor – aruncați o privire în colecția de mai jos și sigur veți găsi o idee salvatoare pentru meniul de post.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
Ați văzut câte bunătăți putem face cu năut în zilele de post, dar nu numai? Este un ingredient versatil, plin de nutrienți, care face mesele de post mai interesante și mai hrănitoare. Cu aceste 12 rețete rapide și delicioase, sper că v-am inspirat să îl introduceți mai des în meniu. Si chiar sunt curioasă care este rețeta pe care o veți încerca prima? Lăsați un comentariu mai jos și nu uitați să împărtășiți aceste idei delicioase cu prietenii voștri!
Lasă un comentariu