• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete de post

    Mâncare de năut cu sos de roşii

    Publicat la 20 aprilie 2016 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    O mâncare de năut cu sos de roşii, atât de simplă și de rapidă, dar atât de gustoasă și de sățioasă! Boabele de năut, fragede de se topesc în gură, seamănă oarecum la gust cu boabele cărnoase de fasole. De fapt mâncărica asta are cam aceeași rețetă cu iahnia de fasole, dar pentru persoanele sensibile, năutul e o opțiune mai bună pentru că nu are și efectele adverse pe care le are fasolea.

    Mâncare de năut cu sos de roşii

    Ca și la fasole, eu folosesc de obicei năut gata fiert, la cutie. Nu știu să vă recomand o marcă anume, toate pe care le-am încercat au fost bune până acum. Da, cunosc toate argumentele contra care mi s-ar putea aduce, dar timpul meu limitat e cel mai bun argument pro. Pur și simplu nu am timp să fierb fasolea sau năutul... decât poate în concediu.

    In plus, la stilul meu de viată rețetele rapide mi se potrivesc cel mai bine. Să răstorn o conservă de năut în cratiță la ora 18 când vin de la serviciu e compromisul maxim între gătit acasă și alimente semipreparate pe care îl pot face. Iar să pun năutul la înmuiat cu o zi înainte, apoi să îl fierb o oră...nu e deloc rapid și convenabil pentru mine. Cu siguranță dacă voi aveți timp să vă ocupați de fierberea năutului uscat, mâncărica asta va ieși încă și mai gustoasă decât a mea.

    Mâncare de năut cu sos de roşii

    Mod de preparare mâncare de năut cu sos de roşii

    Mâncare de năut cu sos de roşii

    4.86 from 7 votes
    Tipărește
    Pregătire: 5 minutes
    Gătire: 25 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 2

    Ingrediente
     

    • 1 conservă de năut (400 g)
    • 1 ceapă mare
    • 1 ardei gras
    • 200 ml suc de roşii (sau roşii pasate)
    • 2 căţei de usturoi
    • 50 ml de ulei
    • 1 linguriţă de cimbru uscat
    • sare şi piper după gust
    • pătrunjel verde

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Ceapa, ardeiul și usturoiul, tăiate cubulețe se călesc 2-3 minute în uleiul încins, doar cât să devină ceapa translucidă și să își dezvolte aroma.
    • Se adaugă boabele de năut scurse de lichidul din conservă și aprox. 100 ml de apă. Se lasă să fiarbă vreo 15 minute la foc mic, acoperite cu capac.
    • Se adaugă sucul de roșii, se potrivește gustul de sare, piper și cimbru uscat și se lasă să mai dea câteva clocote până scade sosul. Amestecați din când în când să nu se lipească. Eu am băgat cratița la cuptor la 180 de grade ca să stau fără grijă și să pot face altceva în acest timp.
    • Se servește caldă sau rece, cu pătrunjel proaspăt tocat.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Mâncare de năut cu sos de roşii

    Înveseliți neapărat mâncărica de năut cu câteva fire de pătrunjel verde tocat mărunt. Ii va da o aromă și o prospețime aparte, nemaivorbind de combinația de culori din farfurie care face mâncarea mai veselă și mai apetisantă pentru cei dragi 🙂 Si dacă tot fierbeți (sau cumpărați) năut, poate faceți și un hummus libanez. Se face ușor și e delicios cu lipii sau întins pe felii de pâine prăjită și asortat cu o salată tabouleh, ca să rămânem tot în sfera bucătăriei libaneze.

    Dacă doriți să încercați și varianta cu carne a acestei rețete, o găsiți aici: mâncare de năut cu roșii și carne de porc.

    Mâncare de năut cu sos de roşii

    Poftă bună la mâncarea de năut cu sos de roşii!

    « Plăcintă cu spanac și ciuperci (de post)
    Lapte de cocos cu orez şi sos de zmeură »

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      aprilie 20, 2016 at 1:44 pm

      Si eu fac des naut in mancarici din astea simple si gustoase.
      Simplu, gustos si hranitor 🙂

      Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Vișinată de casă - rețeta tradițională pas cu pas
    • Chec cu vișine și cacao, dulce-acrișor și foarte pufos
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    • Rețete cu vișine sau cireșe
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise
    • Rețete cu căpșuni

    Nou pe blog

    • Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește
    • Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
    • Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
    • Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.