• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 nov. 2025 · Publicată: 15 nov. 2025 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
1 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Acești biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao sunt exemplul perfect că uneori simplitatea bate tot. Fără praf de copt, cu doar câteva ingrediente de bază, rezultatul e crocant, fraged, aromat și… cu un design spectaculos. Se fac ușor, mai ales dacă sunteți genul care iubește să modeleze și să se joace cu aluatul.

Biscuiții zebră se potrivesc excelent cu o ceașcă de cafea aromată.

Rețeta e de tipul acela „fără stres" adică fără proceduri complicate. Practic, nu ai ce să greșești la aluatul acesta. Iar rezultatul....niște biscuiți frumoși și delicioăsi, numai buni de făcut în weekenduri leneșe sau de Crăciun. În plus, se pot transforma într-un cadou tare simpatic dacă îi puneți într-o cutie frumoasă.

Sunt ușor crocanți, dar nu tari, cu gust intens de unt și un contrast subtil între partea cu cacao și cea simplă. Dacă v-au plăcut biscuiții șpițați cu unt , sigur o să îi îndrăgiți și pe aceștia pentru că sunt la fel de ușor de făcut.

Biscuiti Zebra cu model spectaculor, in tava asezati pe hartie de copt
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru 25-35 de biscuiți Zebra
  • Cum facem biscuiți Zebra - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas (cu fotografii)
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se servesc
  • Cum se păstrează biscuiții cu unt
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru 25-35 de biscuiți Zebra

Din ingredientele de mai jos eu am obținut 28 de biscuiți de ~5 x 6 cm. Dacă îi faceți mai mici, veți obține mai mulți.

Ingrediente pentru biscuiți zebră: făină, unt, cacao, zahăr pudră, ou, vanilie, coajă de portocale

  • 250 g unt - cu 82% grăsime, foarte moale, dar nu topit
  • 100 g zahăr pudră - pentru că se încorporează mai ușor și ajută la o textură mai fină
  • 1 ou - mărime S sau M. Dacă aveți ouă foarte mari, puneți doar gălbenușul.
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 310+20 g făină tip 000 - începem cu 310 g și mai adăugăm 20 g în aluatul alb, pentru a echilibra textura
  • 20 g cacao - adică 2 linguri. Pentru aromă intensă și contrast frumos de culoare, folosiți cacao neagră
  • un praf de sare - echilibrează gustul și potențează aromele. Nu o omiteți!

Opțional

  • 1 lingură coajă rasă de portocale - doar în aluatul alb
  • 1 linguriță de ness cu granulație fină - doar în aluatul cu cacao, pentru o aromă mai intensă

Cum facem biscuiți Zebra - rețeta video detaliată

Vedeți exact cum se stratifiază aluaturile, cum se formează pachetul și cât de subțire trebuie tăiat fiecare biscuite. Nu ratați videoclipul, vă ajută mult să prindeți din prima metoda de rulare!

📹 Vedeți rețeta video pe canalul meu de YouTube și nu uitați să vă abonați pentru mai multe idei dulci: 👉 https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos

Mod de preparare - rețeta pas cu pas (cu fotografii)

Aluat fraged de biscuiți amestecat cu lingura, fără mixer

1. Pregătiți aluatul: frecați untul moale cu zahărul pudră până devine cremos. Adăugați oul și extractul de vanilie. Încorporați treptat 310 g de făină, până obțineți un aluat moale.

Aluat cu cacao moale și omogen pentru biscuiți zebră din aluat fraged

2. Împărțiți aluatul: puneți ⅓ din compoziție într-un bol. În aceasta adăugați pudra de cacao și ness-ul și amestecați bine până când culoarea este uniformă.

În aluatul alb, adăugați coaja rasă de portocale și încă 20 g de făină pentru a echilibra consistența. Omogenizați.

Modelarea biscuiților zebră prin alternarea sulurilor de aluat cu cacao și vanilie

3. Modelare: împărțiți aluatul alb în 8 bucăți, iar pe cel maro în 7 bucăți. Formați suluri lungi din fiecare și începeți să le așezați unele peste altele alternativ (alb, maro, alb...), presând cu degetele după fiecare, până formați un baton lung.

Baton de aluat zebră învelit în folie, pregătit pentru frigider

4. Formare: presați batonul pe laterale pentru a-i da formă pătrată sau dreptunghiulară. Înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 3 ore, ideal 4.

Biscuiți zebră feliați din baton de aluat fraged cu cacao

5. Tăierea biscuiților: scoateți batonul din frigider și tăiați felii groase de aproximativ 5-6 mm, transversal, pentru a obține modelul de zebră. Așezați-i pe tavă cu hârtie de copt, cu puțin spațiu între ei pentru că se lățesc la copt.

Biscuiți zebră cu unt și cacao, în tavă, pregătiți pentru cuptor

6. Coacere: coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C (fără ventilație) timp de 12-15 minute. Lăsați-i să se răcească în tavă.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • Zahărul pudră - dacă aveți doar zahăr tos în casă, dați-l puțin la robot, blender sau tocător electric ca să îi reduceți granulația și să se încorporeze mai ușor în unt.
  • Cacaoa - pentru copii, o puteți înlocui cu pudră de roșcove (karob)
  • Untul nu recomand să-l înlocuiți, dar dacă țineți neapărat, merge și cu margarină vegetală pentru o variantă de post, dacă omiteți și oul.
  • Arome - merge bine și coaja rasă de lămâie sau 1 picătură de rom sau esență de migdale în loc de ness.

Cum se servesc

Biscuiții cu unt în două culori sunt perfecți alături de o ceașcă de cafea, ceai sau chiar un pahar cu lapte cald. Merg de minune și o ciocolată caldă de casă alături. Sunt ideali pentru pachetul de școală sau îi puteți așeza pe platouri festive alături de alte dulciuri mici, de exemplu: fursecuri 321, cornulețe cu untură și rahat, sau biluțe din biscuiți cu vișine.

Vedeți cât de frumos ies biscuiții zebră dacă modelul este montat corect înainte de frigider.

Cum se păstrează biscuiții cu unt

Ca orice fursecuri sau biscuiți fragezi, se păstrează foarte bine într-o cutie metalică sau în borcane de sticlă închise ermetic, la temperatura camerei, timp de 7-10 zile. Nu este necesar să fie ținuți la frigider.

Se pot congela înainte de coacere - batonul de aluat se învelește bine și se poate păstra în congelator până la 2 luni. Se taie și se coc direct din congelator.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  • Dacă ați uitat să scoateți untul din frigider, tăiați-l cubulețe mici și lăsați-l 10-15 minute pe blatul de lucru - se înmoaie repede. Nu-l băgați la microunde! Se topește neuniform și poate strica textura.
  • Nu frământați excesiv - doar cât să se omogenizeze ingredientele
  • Aluatul trebuie bine răcit - dacă e prea moale, se deformează la tăiat.
  • Tăiați cu un cuțit subțire și foarte ascuțit - un cuțit cu lamă lată poate turti straturile.
  • Coaceți biscuiții imediat după tăiere. Dacă aluatul e rece, se lățește mai puțin la copt.
  • Nu le coaceți excesiv, mai bine le scoateți ușor moi - se întăresc la răcit.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Fursecuri nuci umplute cu crema de ciocolata sau cu magiun
    Nuci umplute cu cremă de ciocolată sau gem - rețeta copilăriei
  • Fursecuri americane
    Fursecuri americane cu ciocolată
  • Crinkles cu ciocolata
    Crinkles cu ciocolată neagră - fursecuri crăpate
  • Fursecuri cu magiun de prune şi nuci
    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Un platou plin cu biscuiți Zebra - desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.

Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao - fără praf de copt, aspect spectaculos!

Biscuiți zebră din aluat cu unt, fără praf de copt - crocanți, fragezi, ușor de făcut, cu un efect vizual spectaculos și gust clasic de casă.
No ratings yet
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
răcire: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 25 - 35 de biscuiți
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g unt cu 82% grăsime (foarte moale, dar nu topit)
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou (mărime S sau M)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 330 făină tip 000 (310 g+20 g)
  • 20 g cacao
  • un praf de sare

Opțional

  • 1 lingură coajă rasă de portocale
  • 1 linguriță de ness cu granulație fină

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătiți aluatul: frecați untul moale cu zahărul pudră până devine cremos. Adăugați oul și extractul de vanilie. Încorporați treptat 310 g de făină, până obțineți un aluat moale.
    Aluat fraged de biscuiți amestecat cu lingura, fără mixer
  • Împărțiți aluatul: puneți ⅓ din compoziție într-un bol. În aceasta adăugați pudra de cacao și ness-ul și amestecați bine până când culoarea este uniformă.
    În aluatul alb, adăugați coaja rasă de portocale și încă 20 g de făină pentru a echilibra consistența. Omogenizați.
    Aluat cu cacao moale și omogen pentru biscuiți zebră din aluat fraged
  • Modelare: împărțiți aluatul alb în 8 bucăți, iar pe cel maro în 7 bucăți. Formați suluri lungi din fiecare și începeți să le așezați unele peste altele alternativ (alb, maro, alb...), presând cu degetele după fiecare, până formați un baton lung.
    Modelarea biscuiților zebră prin alternarea sulurilor de aluat cu cacao și vanilie
  • Formare: presați batonul pe laterale pentru a-i da formă pătrată sau dreptunghiulară. Înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 3 ore, ideal 4.
    Baton de aluat zebră învelit în folie, pregătit pentru frigider
  • Tăierea biscuiților: scoateți batonul din frigider și tăiați felii groase de aproximativ 5-6 mm, transversal, pentru a obține modelul de zebră. Așezați-i pe tavă cu hârtie de copt, cu puțin spațiu între ei pentru că se lățesc la copt.
    Biscuiți zebră feliați din baton de aluat fraged cu cacao
  • Coacere: coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C (fără ventilație) timp de 12-15 minute. Lăsați-i să se răcească în tavă.
    Biscuiți zebră cu unt și cacao, în tavă, pregătiți pentru cuptor
Nutrition Facts
Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao - fără praf de copt, aspect spectaculos!
Amount per Serving
Calorii
140
% Daily Value*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Grăsimi saturate
 
5
g
31
%
Grăsimi nesaturate
 
0.3
g
Grăsimi polinesaturate
 
0.4
g
Grăsimi monosaturate
 
2
g
Colesterol
 
29
mg
10
%
Carbohidrați
 
14
g
5
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
2
g
4
%
Net Carbohydrates
 
13
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

V-ați îndrăgostit și voi de acești biscuiți zebră din aluat cu unt? Încercați rețeta și spuneți în comentarii cum v-au ieșit. Nu uitați să salvați rețeta și să vă abonați pe YouTube pentru și mai multe idei de deserturi rapide, cu ingrediente simple!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
1 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required