• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Cartofi noi la ceaun cu usturoi şi mărar

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 feb. 2025 · Publicată: 17 mai 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
174 shares
Mergi la rețetă

Cât am aşteptat să apară cartofii noi, ăştia micuţi cât nucile, care se pot prăji întregi! La prăjit devin aurii, cu exterior crocant, dar moi şi cremoşi la interior. Aromatizaţi cu puţin usturoi tocat şi mărar proaspăt, sunt o minune! Nu mai trebuie lângă ei decât o salată de roşii cu castraveţi şi ceapă verde. Ce ziceţi, nu-i aşa că v-am făcut poftă? Nu ştiu pe nimeni care să reziste unui asemenea meniu 🙂

Cartofi noi la ceaun cu mărar şi usturoi

Cum se fac cartofii noi la ceaun cu usturoi şi mărar

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cartofi noi la ceaun cu mărar şi usturoi

Cartofi noi la ceaun cu usturoi şi mărar

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 kg de cartofi noi
  • aprox. 400 ml de ulei pentru prăjit
  • 2-3 căţei de usturoi
  • mărar proaspăt
  • sare după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălaţi foarte bine cartofii de praf şi pământ, fără să îi curăţaţi de coajă.
  • Uscaţi cartofii cu un prosop.
  • Puneţi uleiul la încins într-un ceaun, apoi puneţi cartofii. Amestecaţi ca să fie toţi cuprinşi de ulei.
  • Când cartofii devin aurii şi intră uşor furculiţa în ei, înseamnă că sunt gata.
  • Scoateţi cartofii într-un castron incăpător, presăraţi-i cu usturoi şi mărar tocate foarte mărunt şi lăsaţi-i câteva minute să se răcorească şi să se aromatizeze.
  • Serviţi cartofii cât sunt calzi, cu o salată alături. Reci nu mai sunt la fel de buni.

Bine de știut:

Căutaţi cartofi noi, proaspeţi, sănătoşi, fără pete sau urme de lovituri. Încercaţi pe cât posibil să îi alegeţi cam de aceeaşi dimensiune pentru a avea acelaşi timp de prăjire. Eu am avut şi câţiva mai mari, pe care i-am tăiat în jumătăţi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Eu prefer să presar cartofii prăjiţi cu usturoi tocat fin şi să îi las să capete o aromă ceva mai subtilă. Dar dacă vă place usturoiul şi nu vă face rău, puteţi face chiar un mujdei cu care să-i stropiţi din belşug. Sau poate preferați un hrean în oțet la borcan.. Vor fi şi mai buni!

Dacă nu vreţi să prăjiţi cartofii, din cauză de fum, miros sau număr de calorii, vă recomand o altă reţetă delicioasă: cartofi noi la cuptor cu sos de roşii şi cimbru. Sunt foarte gustoşi!

Cartofi noi la ceaun cu mărar şi usturoi

Poftă bună la cartofi noi la ceaun cu usturoi şi mărar!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
174 shares

Comentarii

  1. maria a zis

    mai 19, 2016 at 9:58 am

    Am gasit si eu ieri cartofi noi romanesti si-am facut.
    Aveam deja in minte postarea aceasta, vazuta cu o zi inainte. 🙂
    Din pacate ... n-am un ceaunas asa incat cartofii sa poata fi cuprinsi bine de uleiul incins, sa fie cumva in baie de ulei. Ieri i-am prajit in tigaie, dar au stat cam mult pana sa se faca, s-au rumenit cam tare si erau si nesarati in interior.
    De aceea cred ca azi o sa-i fac pe restul asa cum ii faceam de obicei: o sa-i fierb intai intregi, in apa cu sare (fierb foarte repede) si apoi ii voi scurge bine de apa si-i voi praji in ulei incins cateva minute, pana devin aurii.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 19, 2016 at 11:01 am

      Interesanta metoda ta, nu am facut niciodata asa, fierti inainte 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    mai 18, 2016 at 9:09 am

    Si mie imi plac cartofii noi mici dar uite ca nu am avut noroc pana acum sa gasesc decat mari.
    Sunt buni si asa mari, taiati si facuti la cuptor 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 18, 2016 at 9:11 am

      Ajung si la voi cat de curand. Pe la noi abia au aparut.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.