• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 mart. 2022 · Publicată: 16 feb. 2017 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
269 shares
Mergi la rețetă

Vă aduc astăzi o reţetă simplă și rapidă pentru prânz sau cină: mâncare de rapidă de linte cu roșii. Se face tare ușor și e delicioasă!

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Lintea fierbe foarte repede, ăsta e lucru ştiut. Şi e foarte bună, alt lucru ştiut. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, e chiar mai bună decât fasolea, mai ales că nu induce toate efectele adverse pe care le are o iahnie de fasole 😉

Doar că oricât de repede fierbe lintea, uneori eu pur şi simplu nu am timp să fac o mâncare de linte cu legume de la zero. Nu cred că sunt singura, multe dintre voi ştiţi foarte bine despre ce vorbesc.

Dacă aveți linte uscată și vreți să faceți o mâncare de post, cu multe legume, vă las mai jos o astfel de rețetă în format video, postată pe canalul meu de YouTube.

Mâncarea rapidă de linte cu roşii de astăzi, am făcut-o folosind o conservă de linte gata fiartă. Nu ştiu cât am scutit...poate vreo jumătate de oră, cât ar fi fiert lintea uscată. Jumătate de oră nu e mult, e o nimica toată, dar pur şi simplu în ziua aia nu am avut-o. Sau poate am avut-o, dar am folosit-o ca să mă odihnesc, nu să verific cratiţa cu linte.

Morala: trăim vremuri complicate! Uneori e bine să mai lăsăm obsesiile deoparte şi să ne mai simplificăm viaţa puţin. Face bine la moral! 😉

Mod de preparare mâncare rapidă de linte cu roşii

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Mâncare rapidă de linte cu roşii, sățioasă, sănătoasă, perfectă într-o zi de post sau dacă aveți un stil de viață vegan.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 conservă de linte fiartă (400 g)
  • 1 ceapă micuţă
  • ½ de morcov
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 ml roşii cuburi (½ de conservă)
  • 30 ml de ulei
  • sare (piper - după gust)
  • puţin cimbru uscat
  • pătrunjel verde

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se toacă ceapa cubuleţe mici. Morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici, la fel şi usturoiul (sau îl trecem prin presă.
  • Se călesc toate legumele de mai sus 2-3 minute în uleiul încins, cât să devină ceapa ușor translucidă şi să îşi dezvolte aroma.
  • Scurgem lintea de lichidul din conservă, apoi o turnăm peste legumele călite.
  • Adăugăm puţin din lichidul în care a stat lintea în conservă, potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic vreo 10 minute, să se împrietenească aromele.
  • Adăugăm roşiile şi cimbrul, mai completăm cu lichid dacă e cazul şi mai lăsăm mâncărica să mai dea câteva clocote.
  • Presărăm cu pătrunjel verde şi servim.
Nutrition Facts
Mâncare rapidă de linte cu roşii
Amount per Serving
Calorii
560
% Daily Value*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Carbohidrați
 
77
g
26
%
Fibre
 
34
g
142
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
29
g
58
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cred că mai simplă şi mai rapidă decât mâncarea asta de linte cu roşii, nu poate fi decât o salată cu linte. Găsiţi reţeta dând click pe fotografia de mai jos. Sper să vă fie de folos şi mai ales să vă placă!

Salată de linte
Mâncare rapidă de linte cu roşii

Poftă bună la mâncarea rapidă de linte cu roşii!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
269 shares

Comentarii

  1. Medesan a zis

    decembrie 07, 2020 at 10:41 pm

    50 ml de ulei e f mult, trebuie sa ne gandim ca 100ml ulei are 884 kcal 😬

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 08, 2020 at 6:30 am

      Puneți cât doriți dumneavoastră.

      Răspunde
  2. Violeta S. a zis

    noiembrie 02, 2020 at 4:04 pm

    Eu ador lintea in orice reteta insa prietenul meu mai putin. Sper sa il fac sa isi schimbe parerea dupa ce va incerca aceasta reteta.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 02, 2020 at 4:34 pm

      Așa e și la noi, dar totuși mănâncă și soțul meu. Chiar dacă nu se extaziază, măcar nu se opune 😀
      Îți țin pumnii să îi placă 🙂

      Răspunde
  3. Tatiana a zis

    noiembrie 08, 2019 at 9:51 pm

    Cea mai buna leguma este carnea?Sunteti de acord?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 08, 2019 at 9:57 pm

      Nu văd nici scopul întrebării, nici relevanța răspunsului. M-ar ajuta dacă ai fi puțin mai specifică.

      Răspunde
  4. law3331 a zis

    februarie 17, 2017 at 2:18 pm

    Apăi, fără carne, ...
    Chiar aşa de bolnav nu sunt ! Cu carene afumată sau nu, merge super, şi se face ca şi cu fasole !O tocană, dar cu gust de linte ! Yam, yam...

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 17, 2017 at 5:11 pm

      Buna si cu carne afumata! 🙂

      Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.