• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Vinete cu usturoi la cuptor - rețeta simplă, de post

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 mart. 2025 · Publicată: 29 mart. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
1576 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vinete cu usturoi la cuptor, o rețetă atât de simplă, pentru care avem nevoie de doar câteva ingrediente, dar cu un rezultat nemaipomenit de bun.

Vinete cu usturoi la cuptor

Vinetele sunt crestate, bine împănate în fiecare tăietură cu felii de usturoi și frunze de ceapă verde. Sunt apoi stropite din belșug cu ulei de măsline aromat și date la cuptor până când sunt pătrunse de arome minunate și devin rumene, crocante pe margini și absolut delicioase!

Vinete împănate

Atunci când am scos tava din cuptor, vinetele mele cu usturoi arătau ca în fotografia de mai jos: rumene, aurii, crocante, delicioase! În bucătărie mirosea minunat și atât de apetisant a usturoi copt.

Pentru usturoiul copt am o adevărată pasiune. Vedeți aici rețeta mea de hummus cu usturoi copt , deosebit de cremos și de aromat.Iar dacă vă place și vouă usturoiul la fel de mult, cu siguranță veți dori să încercați și supa cremă de usturoi, una dintre cele mai fine și mai bune supe de pe blog 🙂

Vinete în tavă

Rețeta asta am văzut-o și la fetele de la Savori Urbane, în varianta cu usturoi și cu brânză . Eu încă nu am încercat-o, dar dacă nu țineți post, cred că e o idee nemaipomenită să strecurați prin tăieturi și câteva felii de brânză care să se topească delicios. Sau puteți încerca și varianta de post, cu tofu, dacă vă place. Cred că tofu afumat sau cel cu chimen, merg de minune la rețeta asta.

Tot delicioasă și tot cu vinete este și rețeta celebră a lui Ottolenghi de vinete cu sos de iaurt și sâmburi de rodie (o găsiți aici).

Vinete cu usturoi la cuptor

Mod de preparare vinete cu usturoi la cuptor

Mai jos găsiți rețeta scrisă în formatul pe care îl puteți tipări, dar și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube.

Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face accesând acest link.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Vinete cu usturoi la cuptor

Vinete cu usturoi la cuptor

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 vinete
  • 150 ml ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • frunze de ceapă verde
  • pătrunjel proaspăt
  • 1 linguriță boia de ardei (de preferat afumată)
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • sare și piper, după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 220 de grade și ungeți cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Crestați vinetele în romburi, așa cum vedeți în pozele rețetei.
  • Presărați vinetele cu sare și insistați ca aceasta să intre bine și între tăieturi. 
  • Tăiați usturoiul felii subțiri pe care le introduceți printre tăieturi. La fel procedați și cu frunzele de ceapă verde și pătrunjelul, ambele tocate mărunt.
  • Amestecați uleiul de măsline cu boiaua de ardei, piper și cimbru uscat și turnați-l peste vinete, cu grijă, să intre prin toate tăieturile.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, sau până când vinetele sunt moi și rumenite atât cât vă place. În acest timp, deschideți de 2-3 ori ușa cuptorului și stropiți vinetele cu uleiul adunat în tavă.
  • Serviți vinetele cu usturoi la cuptor cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Vinete cu usturoi la cuptor

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
1576 shares

Comentarii

  1. Nicholas Adams a zis

    februarie 14, 2024 at 9:56 pm

    5 stars
    Prima reteta a fost peste la cuptor cu vegetale. Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa fie asa de buna! Acum am cautat reteta de vinete crestate la cuptor. Am mai facut-o de vreo doua-trei ori, mi-a placate dar vreau sa fiu sigur. Asa cum mi-aduc aminte, reteta este la fel cu ce stiam. Imi place site-ul tau, se vede ca esti un chef de clasa. Multumesc pentru retete.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 15, 2024 at 7:43 am

      Mulțumesc și eu foarte mult!

      Răspunde
  2. Antonia a zis

    decembrie 16, 2020 at 8:29 pm

    5 stars
    Foarte foarte bune! 💐❤️

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 16, 2020 at 8:34 pm

      Nu-i așa? Mă bucur că ți-au plăcut! 🙂

      Răspunde
  3. Raluca a zis

    aprilie 02, 2019 at 2:45 pm

    Sunt foarte gustoase vinetele gatite dupa aceasta reteta! Se prepara rapid, se folosec putine ingrediente, insa gustul este divin. Multumim frumos, Iuliana!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 02, 2019 at 2:59 pm

      Ma bucur mult ca v-au placut vinetele. Diseara le fac si eu din nou 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.