• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Gogoși cu lingura - cea mai rapidă rețetă de gogoși

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 iul. 2025 · Publicată: 4 ian. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
484 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai rapidă rețetă de gogoși cu lingura din câte pot exista. Gogoși turnate din aluat pe bază de iaurt. Fără dospire, fără frământare. Gata în 30 de minute!

E drept că eu am o slăbiciune pentru rețetele simple și rapide, dar această rețetă de gogoși turnate cu lingura în tigaie parcă le întrece pe toate!

Este incredibil cum din amestecarea câtorva ingrediente banale, pe care sunt convinsă că și voi le aveți mereu la îndemână, poți asigura desertul pentru o familie întreagă de pofticioși! 🙂

Gogosi cu lingura

Gogoșile din iaurt sunt preferatele tuturor, indiferent de vârstă. Se fac ușor și rapid, le puteți face chiar înainte să vă așezați la masă sau puteți împărți rețeta în două părți: faceți compoziția înainte să vă așezați la masă și prăjiți gogoșile după ce s-a terminat felul principal.

În acest fel le puteți aduce la masă calde, pudrate din belșug cu zahăr vanilat. Gogoșile cu lingura pot fi servite simple, doar cu zahăr pudră, sau le puteți stropi cu miere, sos de caramel sărat (vezi aici rețeta) sau o dulceață din cele făcute astă vară. Merg de minune cu dulcețuri puțin mai acrișoare, cum sunt cele de vișine sau de afine.

Vara trecută am făcut această rețetă de gogoși și am pus în aluat și câteva afine proaspete. Au fost foarte aspectuoase și cu un gust minunat. Dacă vreți să încercați și această variantă de gogoși cu iaurt și afine, găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos.

Gogosi cu iaurt si afine

Mod de preparare gogoși cu lingura - rețeta rapidă

Modul de preparare pentru această rețetă de gogoși este foarte simplu. Practic se amestecă toate ingredientele, apoi se prăjesc gogoșile în baie de ulei încins. Gogoșile vor fi moi la interior, pufoase și aromate datorită cojii de lămâie.

Pentru modul de preparare puteți urmări rețeta video pas cu pas pe care o găsiți mai jos. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube Bucate Aromate, cred că acum e cel mai potrivit moment! Nu ratați nici o rețetă!

Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Gogosi cu lingura

Gogoși cu lingura

Gogoși cu lingura, cea mai ușoară rețetă de gogoși, fără dospire! Moi, delicioase și gata imediat!
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 ouă
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • 250 ml iaurt gras
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 160 g făină
  • un vârf de linguriță praf de copt
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Bateți ouăle cu zahărul și sarea.
  • Adăugați iaurtul și coaja de lămâie și amestecați să se omogenizeze.
  • Adăugați făina și praful de copt. Omogenizați din nou.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie puțin mai adâncă. Gogoșile trebuiesc prăjite în baie de ulei ca să fie ușor de întors de pe o parte pe alta.
  • Când uleiul este încins începeți să puneți gogoșile. Eu am folosit pentru dozaj o cupă de înghețată. Dacă nu aveți, puteți folosi o lingură mai adâncă.
  • Gogoșile se prăjesc foarte repede, stați cu ochii pe ele și imediat ce s-au rumenit pe o parte, le întoarceți pe partea cealaltă.
  • Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Pudrați gogoșile pe ambele părți cu zahăr vanilat și serviți.
Nutrition Facts
Gogoși cu lingura
Amount per Serving
Calorii
187
% Daily Value*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Colesterol
 
87
mg
29
%
Carbohidrați
 
31
g
10
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Gogosi cu lingura

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
484 shares

Comentarii

  1. Alina A a zis

    iulie 22, 2025 at 8:33 pm

    5 stars
    Buna seara! In aceasta compoziție ati pus odata afine? Nu se deschide link daca dam click pe poza cu gogoșile cu afine. Mulțumesc

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 23, 2025 at 9:18 am

      Da, în aluat am pus câteva afine de pădure. Exact aceeași rețetă.

      Răspunde
  2. Matei Gabriela a zis

    ianuarie 08, 2023 at 2:58 pm

    Super Rețete , folosesc pt inspirație de meniu Rețetele d-voastră!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 08, 2023 at 3:51 pm

      Mulțumesc frumos! Mă bucur că vă plac și că vă sunt de ajutor rețetele mele!

      Răspunde
5 from 9 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.