• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Gogoși turnate din aluat de eclere

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 mart. 2024 · Publicată: 14 iun. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
45 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum să faci cele mai bune gogoși turnate din aluat de eclere! Gogoși prăjite, crocante, cu interior moale, îmbrăcate în zahăr și scorțișoară. O rețetă irezistibilă, făcută cu ingrediente simple din cămară!

Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta

Nu cred că cineva poate rezista unor gogoși calde, proaspăt făcute. Iar aceste gogoși turnate din aluat de eclere sau de choux a la creme, sunt desertul suprem! Nu au nevoie de dospire, nu folosim nici măcar praf de copt și sunt atât de distractiv de făcut!

Forma lor s-ar putea să vă ducă cu gândul la gogoșile spaniole, churros , acele gogoși lungi, crocante, cu un mijloc pufos pe care spaniolii le mănâncă de obicei cu sos de ciocolată.

Churros se fac tot dintr-un aluat opărit, dar în rețeta mea de gogoși turnate aluatul conține unt și ouă și e mult mai bogat si mai bun. Pentru că aluatul e atât de gustos, nici nu avem nevoie de alte sosuri care să dea gust gogoșilor. Sunt pur și simplu delicioase și nu au nevoie decât de un pic de zahăr și de un praf de scorțișoară.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum preparăm gogoși turnate din aluat de eclere
  • Echipamente necesare
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi pentru cele mai bune gogoși turnate
  • Alte rețete de gogoși pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

pentru aluatul opărit avem nevoie de:

  • apă sau lapte
  • unt cu min. 80% grăsime
  • zahăr tos
  • un praf de sare
  • făină
  • ouă 
  • vanilie

pentru prăjit gogoșile turnate

  • ulei de floarea soarelui

pentru servit

  • amestec de zahar tos + scorțișoară
  • opțional: sos de ciocolată, sirop de fructe, sos de caramel sărat, etc.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum preparăm gogoși turnate din aluat de eclere

Aluatul pentru aceste gogoși se mai numește și "aluat opărit" pentru că efectiv făina se opărește, adică se toarnă toată deodată în amestecul de apă și unt adus la temperatura de fierbere.

După acest pas încorporăm ouăle, pe rând, apoi cu ajutorul unui poș prăjim gogoșile în ulei încins.

Găsiți în josul paginii rețeta detaliată cu fotografii ajutătoare, precum și varianta video.

gogoși spaniole churros
gogoși turnate - mai mari 🙂
Gogosi din aluat de eclere_reteta
gogoși turnate - mai mici 🙂

Echipamente necesare

Un mixer de mână va fi de mare ajutor pentru a încorpora ouăle, iar pentru a obține forma specifică, lungă și "dungată" a acestor gogoși, ar minunat dacă ați avea un set de decorare pentru prăjituri cu poș de silicon și dui stelat. 

Întrebări frecvente

Ce gust au gogoșile turnate?

Sunt ușor crocante la exterior și pufoase, fragede, aerate în interior.

Ce pot folosi în loc de poș și dui stelat?

Dacă nu aveți poș, puteți folosi o pungă dintr-un plastic mai gros, pe care să o tăiați la un colț.  
Chiar dacă nu veți obține forma aceasta stelată din fotografii, totuși, gustul gogoșilor turnate va fi la fel de bun!

Cum se servesc gogoșile turnate?

Pentru mine e suficient să tăvălesc gogoșile prin zahăr tos amestecat cu pudră de scorțișoară. După preferințe, le puteți servi cu sos de ciocolată, de caramel sau de fructe.

Cum se păstrează?

Cele mai bune sunt gogoșile proaspete, imediat după prăjire. Dacă totuși ați făcut mai multe și au mai rămas, păstrați-le într-o caserolă cu capac la frigider pentru 1-2 zile. Puteți congela gogoșile pentru 1-2 luni. Dezghețați-le complet înainte de servire, apoi le puteți încălzi pentru câteva minute în la cuptor.

Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta

Extra-sfaturi pentru cele mai bune gogoși turnate

  1. Uleiul din tigaie trebuie să fie bine încins, dar nu excesiv. Daca este prea fierbinte, gogoșile se vor rumeni prea repede la exterior și vor rămâne crude în interior. Daca este prea rece, gogoșile vor absorbi prea mult ulei și vor fi grețoase!
  2. Nu turnați prea multe gogoși în tigaie deoarece cresc foarte mult la prăjit.
  3. Stați cu ochii pe gogoși după ce le puneți în tigaie. Se prăjesc foarte repede și riscați să le rumeniți prea tare!
  4. Scoateți gogoșile cu o paletă cu găuri, pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
  5. Presărați gogoșile cu zahăr amestecat cu pudra de scorțișoară cât sunt încă fierbinți! După ce se răcesc, zahărul nu se mai lipește de ele.

Alte rețete de gogoși pe care să le încercați

  • Gogosi cu lingura
    Gogoși cu lingura - cea mai rapidă rețetă de gogoși
  • Gogosi pufoase de post
    Gogoși Pufoase de Post, Fără Lapte și Ouă - Rețetă Video Delicioasă
  • Papanasi cu branza de vaci
    Papanași cu brânză de vaci, smântână și dulceață

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta

Gogoși turnate din aluat de eclere

Cum să faci cele mai bune gogoși turnate din aluat de eclere! Gogoși prăjite, crocante, cu interior moale, îmbrăcate în zahăr și scorțișoară.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 25
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
pos silicon
pos silicon

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 ml apă (sau lapte)
  • 60 g unt (80% grăsime)
  • 15 g zahăr (1 lingură )
  • un praf de sare
  • 120 g făină
  • 3 ouă (XL)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ulei pentru prăjit (aprox. 500 ml)

pentru servit

  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • sos de ciocolată, sirop de fructe, sos de caramel sărat, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert apa, untul, zahărul și sarea. Când amestecul ajunge la fierbere, dați cratița jos de pe foc și turnați făina, toată deodată.
    turnam faina toata deodata
  • Amestecați imediat cu un tel de mână, timp de1 minut ca să nu se formeze cocoloașe. Veți avea un aluat dens, greu și lipicios.
    amestecam cu telul de mana
  • Puneți din nou cratița pe foc mediu spre mic și amestecați continuu timp de 60-90 de secunde, cu o paletă de lemn. Se vor degaja aburi, deoarece aluatul va elimina umiditatea. Pe fundul cratiței se va forma o peliculă albă, așa este normal.
    amestecam cu o paleta de lemn
  • Dați cratița deoparte și lăsați aluatul să se răcorească, apoi îl mutați în alt vas și încorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare.
    incorporam ouale pe rand
  • La final încorporați și vanilia. Trebuie să obțineți un aluat fluid, lucios, ca o cremă densă, dar care totuși curge ușor.
    aluat oparit
  • Puneți aluatul într-un poș de silicon cu dui stelat.
    punem aluatul intr-un pos cu dui
  • Într-o tigaie încăpătoare încălziți uleiul la aprox. 185 de grade. Turnați gogoșile în uleiul încins, la mărimea dorită, tăind aluatul cu o foarfecă.
    turnam gogosile cu posul
  • Lăsați gogoșile să se prăjească până când se rumenesc ușor și devin aurii (1-2 minute).
    prajire in baie de ulei
  • Folosind o spumieră, scoateți gogoșile pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    gogosile se scot pe prosoape de hartie
  • Cât sunt încă fierbinți, presărați gogoșile cu zahăr tos amestecat cu pudră de scorțișoară.
    presaram gogosile cu zahar si scortisoara
  • Serviți gogoșile ușor călduțe, iar după dorință le puteți înmuia în sos de ciocolată, sos de fructe sau caramel sărat.
    Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta
Nutrition Facts
Gogoși turnate din aluat de eclere
Amount per Serving
Calorii
52
% Daily Value*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
25
mg
8
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
45 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.