• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Brioșe

Brioşe din paste cu brânză dulce

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 7 apr. 2022 · Publicată: 18 mart. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
46 shares
Mergi la rețetă

Reţeta de astăzi este o altă variantă a celei de macaroane cu brânză la cuptor , cu mici modificări şi cu o altă prezentare.

Briose din paste cu branza dulce

Rețeta de macaroane cu brânză la cuptor, o găsiți în format video pe canalul de YouTube, iar cea de astăzi, ca mod de preparare este foarte asemănătoare.

Îmi place ca uneori să fac pastele cu brânză în formele de brioşe pentru că sunt mai frumos de servit în acest fel şi mai uşor de luat la pachet.

De data asta am folosit nişte paste din grâu dur , foarte mici, care seamănă ca formă cu boabele de orez. Au fost foarte potrivite pentru brioşele mele pentru că s-au adaptat perfect formelor şi mai ales au fost foarte gustoase. Vi le arăt şi vouă în poza de mai jos, dacă le găsiţi în supermarket, vi le recomand, sunt foarte bune.

Briose din paste cu branza dulce

Mod de preparare brioşe din paste cu brânză dulce

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Briose din paste cu branza dulce

Brioşe din paste cu brânză dulce

Brioşe din paste cu brânză dulce, ușor de făcut, delicioase și potrivite la micul dejun, la cină sau la pachet.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 12 brioșe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g paste (cât mai mici)
  • 250 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g stafide
  • un praf de sare

în plus

  • puțin unt sau ulei pentru uns formele

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se  pun pastele la fiert în apă cu puţină sare.
  • Stafidele se spală şi se pun la înmuiat în apă călduţă.
  • Se amestecă brânza de vaci cu ouăle bătute şi cu zahărul vanilat, se adaugă coaja de lămâie, vanilia, sarea şi stafidele scurse de apa în care au stat.
  • Când pastele sunt fierte, se scurg de apă, se toarnă peste ele amestecul de brânză şi ouă şi se omogenizează.
  • Se împarte compoziţia în 12 forme de brioşe unse cu puțin unt sau ulei.
  • Se coc brioşele timp de 33-35 de minute în cuptorul în prealabil încins la 180 de grade.
Nutrition Facts
Brioşe din paste cu brânză dulce
Amount per Serving
Calorii
143
% Daily Value*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
11
mg
4
%
Carbohidrați
 
25
g
8
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Briose din paste cu branza dulce

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de brioşe din paste cu brânză dulce pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete aromate pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
    Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
  • Briose cu banane si iaurt
    Brioșe cu banane și iaurt
  • Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
    Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
46 shares

Comentarii

  1. Rodica a zis

    martie 18, 2015 at 3:09 pm

    Multumesc din inima pt.aceste minunati retete.Esti Un suflet minunat.Abia Le astept pe urmatoarele.o zi minunati in lumina si iubire.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 18, 2015 at 3:48 pm

      Multumesc si eu Rodica! O zi frumoasa si tie 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.