Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aperitive

Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 29 aug. 2025 · Publicată: 26 mart. 2025 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
43 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Dacă nu vă plac organele de miel sau de pui, dar vreți un aperitiv gustos și festiv atunci sigur o să apreciați această variantă de drob cu carne tocată de porc și vită. E fraged, aromat, se feliază frumos și poate fi adaptat cu ce ai prin casă. Gogoșarii în oțet aduc un plus de savoare, iar verdețurile proaspete echilibrează perfect compoziția.

Drob fraged cu carne tocată, servit pe platou cu verdeață, perfect pentru Paște

Rețeta e mai puțin pretențioasă și se face mai simplu decât drobul clasic. Practic, doar amestecați ingredientele într-un bol și dați la cuptor. Ouăle din mijloc sunt opționale. Este genul de drob pe care îl poți face nu doar de Paște, ci și pentru o masă în familie sau pentru un platou cu aperitive de sărbătoare .

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru drob cu carne tocată (tavă 31x11x8 cm)
  • Modul de preparare video
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește și cum se păstrează drobul din carne tocată
  • Sfaturi din bucătăria mea pentru cel mai bun drob
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru drob cu carne tocată (tavă 31x11x8 cm)

ingrediente listate cu etichete pentru reteta de drob din carne tocata porc si vita
  • 1 kg carne tocată amestec (porc și vită) - pentru o variantă mai dietetică puteți folosi și carne tocată de pui sau de curcan
  • 1 cartof mare (~270 g), ras fin - se poate înlocui cu 2 felii de pâine înmuiate în lapte și bine stoarse.
  • 100 g gogoșari în oțet, tocați mărunt - puteți folosi și castraveți în oțet, ardei kapia copți sau ardei gras proaspăt, de preferat roșu sau galben, pentru un aspect frumos
  • 1 legătură de ceapă verde - sau un fir mare de praz sau o ceapă uscată mare, dar trebuie călită înainte
  • 4 căței de usturoi - sau 2-3 fire de usturoi verde
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • 1 legătură mică de mărar
  • 4 ouă - 3 în compoziție, 1 pentru uns deasupra
  • 5 ouă fierte tari - sau câte încap în tavă, pe lungime. Sunt opționale, le puteți omite
  • 20 g unt (pentru deasupra)
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust
  • semințe de nergilică - opțional, pentru aspect

Modul de preparare video

Dacă vreți să vedeți exact textura compoziției sau cum așez drobul în tavă, urmăriți rețeta video. Găsiți acolo și câteva trucuri în plus care vă vor ușura munca!

👉 Abonați-vă la canalul de YouTube Bucate Aromate pentru și mai multe rețete explicate pas cu pas!

Mod de preparare - rețeta pas cu pas

cartof ras și stors pentru compozitie de drob cu carne tocata fara organe

1. Pregătiți legumele și verdeața
Tocați ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Gogoșarii îi scurgeți bine și îi tocați mărunt. Dați cartoful pe răzătoarea mică și stoarceți-l ușor de apă.

framantare amestec de carne tocata, oua, cartof si legume pentru drob fraged

2. Amestecați compoziția
Într-un bol mare puneți carnea tocată, legumele, verdețurile, cartoful ras, ouăle crude (3 bucăți), sare, piper și puțin cimbru. Amestecați totul foarte bine până se omogenizează.

Compoziția de drob turnată pe jumătate in tava si 5 oua fierte asezate pe mijloc

3. Pregătiți tava
Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt. Turnați jumătate din compoziție și așezați ouăle fierte, curățate de coajă, pe lungime. Acoperiți cu restul compoziției și nivelați.

Drob cu carne tocată, nivelat și uns cu ou bătut, gata de copt

4. Finalizați pentru coacere
Bateți ușor oul rămas cu un praf de sare și ungeți drobul deasupra. Puneți câteva bucățele mici de unt și presărați negrilica pentru un aspect frumos și o coajă lucioasă.

Drob fraged cu carne tocată, la gătit în cuptor, în tava de chec

5. Coacere
Dați drobul la cuptor, preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute sau până când este bine închegat și frumos rumenit deasupra.

Drob cu carne tocată de porc și de vită rumenit, lăsat la răcit în tavă

6. Răcire
Lăsați drobul să se răcească complet în tavă. Abia apoi îl scoateți și îl feliați - așa veți obține secțiuni frumoase și curate.

Cum se servește și cum se păstrează drobul din carne tocată

Drobul se poate servi rece sau cald, tăiat felii groase. E excelent alături de o salată de primăvară cu ceapă verde și ridichi sau cu castraveți murați. Merge perfect și cu o felie de pâine de casă sau cu o porție mică de piure de cartofi.

Se păstrează foarte bine la frigider, într-o caserolă cu capac, până la 4 zile. Se poate congela porționat, ambalat individual, până la 2 luni. Pentru servire, se lasă la dezghețat lent, în frigider, apoi se poate reîncălzi la cuptor sau în air fryer.

Drob fraged cu carne tocată de porc și vită, rumenit și gata de servit

Sfaturi din bucătăria mea pentru cel mai bun drob

  • Cartoful crud aduce frăgezime - e un truc simplu, dar eficient nu îl omiteți!
  • Nu exagerați cu usturoiul - dacă e prea mult, va acoperi celelalte arome.
  • Amestecați compoziția bine - folosiți mâinile, ca la chiftele, pentru a activa proteina din carne.
  • Dacă vi se pare că amestecul este prea moale, adăugați 1 lingură de pesmet.
  • Dacă folosiți o tavă de chec din sticlă sau ceramică, lăsați drobul câteva minute în plus în cuptor.

Întrebări frecvente

Pot folosi doar carne de porc?

Da, dar drobul va fi mai gras. Carnea de vită aduce un plus de textură și reduce din grăsimea generală.

Pot adăuga ciuperci?

Sigur, ciupercile tocate și sotate aduc un plus de gust și textură.

Ce pot folosi în loc de hârtie de copt?

Ungeți tava cu ulei și presărați pesmet sau făină.

Se poate face și în forme de brioșe?

Da, în forme de silicon sau de brioșe metalice, pentru porții individuale - timpul de coacere scade la ~30 de minute.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • drob de pui cu ciuperci si smantana
    Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci - se taie perfect, rămâne suculent
  • Drob de peste
    Drob de pește cu smântână
  • Drob de miel
    Drob de miel - rețeta tradițională de Paști

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

drob din carne tocata amestec porc si vita cu ou fiert in mijloc asezat pe platou de servire

Drob fraged cu carne tocată de porc și vită - fără organe, perfect pentru Paște

Rețetă de drob fraged cu carne tocată, fără organe. Cu ouă fierte, gogoșari și verdeață. Simplu de făcut și perfect pentru masa de Paște.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 15
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tava chec 31x11x8 cm

Ingrediente
 

  • 1 kg carne tocată (amestec porc și vită)
  • 1 cartof mare (~270 g)
  • 100 g gogoșari în oțet
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • 1 legătură mică de mărar
  • 4 ouă (3 în compoziție, 1 deasupra)
  • 5 ouă fierte tari (sau câte încap pe lungimea tăvii)
  • 20 g unt
  • sare (piper, cimbru uscat)
  • semințe de negrilică

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătiți legumele și verdeața: tocați ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Gogoșarii îi scurgeți bine și îi tocați mărunt. Dați cartoful pe răzătoarea mică și stoarceți-l ușor de apă.
    cartof ras și stors pentru compozitie de drob cu carne tocata fara organe
  • Amestecați compoziția: într-un bol mare puneți carnea tocată, legumele, verdețurile, cartoful ras, ouăle crude (3 bucăți), sare, piper și puțin cimbru. Amestecați totul foarte bine până se omogenizează.
    framantare amestec de carne tocata, oua, cartof si legume pentru drob fraged
  • Pregătiți tava: tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt. Turnați jumătate din compoziție și așezați ouăle fierte, curățate de coajă, pe lungime. Acoperiți cu restul compoziției și nivelați.
    Compoziția de drob turnată pe jumătate in tava si 5 oua fierte asezate pe mijloc
  • Finalizați pentru coacere: bateți ușor oul rămas cu un praf de sare și ungeți drobul deasupra. Puneți câteva bucățele mici de unt și presărați negrilica pentru un aspect frumos și o coajă lucioasă.
    Drob cu carne tocată, nivelat și uns cu ou bătut, gata de copt
  • Coacere: dați drobul la cuptor, preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute sau până când este bine închegat și frumos rumenit deasupra.
    Drob fraged cu carne tocată, la gătit în cuptor, în tava de chec
  • Răcire: lăsați drobul să se răcească complet în tavă. Abia apoi îl scoateți și îl feliați - așa veți obține secțiuni frumoase și curate.
    Drob cu carne tocată de porc și de vită rumenit, lăsat la răcit în tavă

Bine de știut:

  • Cartoful crud aduce frăgezime - e un truc simplu, dar eficient nu îl omiteți!
  • Nu exagerați cu usturoiul - dacă e prea mult, va acoperi celelalte arome.
  • Amestecați compoziția bine - folosiți mâinile, ca la chiftele, pentru a activa proteina din carne.
  • Dacă vi se pare că amestecul este prea moale, mai adăugați 1 lingură de pesmet.
  • Dacă folosiți o tavă de chec din sticlă sau ceramică, lăsați drobul câteva minute în plus în cuptor.
Nutrition Facts
Drob fraged cu carne tocată de porc și vită - fără organe, perfect pentru Paște
Amount per Serving
Calorii
236
% Daily Value*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
156
mg
52
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
15
g
30
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
43 shares

Comentarii

  1. Iuliana Sbîrnea a zis

    august 23, 2025 at 11:28 am

    Mulțumesc că mi-ați scris. Pozele ar trebui să se vadă normal, deci e posibil să fie o problemă locală (browser, telefon sau conexiune la internet). Vă recomand:
    să reîmprospătați pagina (butonul „refresh”),
    să încercați cu un alt browser (ex. Chrome, Firefox, Edge) sau de pe alt dispozitiv,
    să ștergeți memoria cache și cookies din browser.
    Dacă problema persistă, puteți vedea varianta video, aici https://youtu.be/DRPUIZiHzwo?si=zugwQhjNbBJ8K8on

    Răspunde
    • Argentina Stranschi a zis

      august 24, 2025 at 10:43 am

      Multumesc, voi incerca.

      Răspunde
  2. Argentina Stranschi a zis

    august 23, 2025 at 7:40 am

    5 stars
    Nu pot vizualiza pozele.Textul ,da.Ce pot face in acest caz?Multumesc frumos.

    Răspunde
  3. Gina a zis

    martie 27, 2025 at 9:42 am

    5 stars
    Lanoi chiar nu se mănâncă organe așa că rețeta ta e binevenită. Mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 28, 2025 at 6:45 am

      5 stars
      Atunci varianta cu carne tocată e perfectă pentru masa de Paște. Sper să o încercați și să vă placă. Numai bine!

      Răspunde
5 from 4 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.