• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ficăţei la ceaun

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 11 ian. 2019 · Publicată: 22 iun. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
34 shares
Mergi la rețetă

Eu zic că facem noi tot felul de experimente şi inovaţii în bucătărie, ne fandosim cu ingrediente nou apărute sau venite de pe cine ştie ce continente, dar până la urmă vine o vreme când ni se face un dor de mâncărurile noastre, alea simple şi bune pe care le ştim de la părinţi şi de la bunici şi care au trecut proba timpului şi tot în topul preferinţelor noastre au rămas. Pentru mine ficăţeii înăbuşiţi la ceaun sunt un deliciu al copilăriei greu de egalat. Să înting cu pâine proaspătă în uleiul ăla în care i-am prăjit e ceva aşaaa....care nu se poate descrie în cuvinte...

Ficăţei la ceaun

Mod de preparare ficăţei la ceaun

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ficăţei la ceaun

Ficăţei la ceaun

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 2 porţii

  • 500 g ficăţei de pui
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • 50 g unt (se poate înlocui cu 50 ml de ulei)
  • 50 ml de apă
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Ficăţeii se curăţă de membrane şi se spală în mai multe ape, apoi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă foarte bine de apă.
  • Într-un ceaun cu fund gros (eu am unul din fontă pe care îl folosesc şi la mămăliguţă) punem la încins uleiul şi untul. Când untul este topit, adăugăm usturoiul tăiat mărunt şi ficăţeii, atenţie, fără să îi condimentăm! Nu punem sare de la început pentru că se întăresc, ficăţeii se condimentează numai la final.
  • Amestecaţi uşor astfel incât uleiul să cuprindă toţi ficăţeii, dar fără să îi sfărâmaţi pentru că sunt foarte fragezi şi delicaţi. Adăugaţi şi cei 50 ml de apă şi lăsaţi ficăţeii să se prăjească la foc mic, cu capac, amestecând din când în când ca să se rumenească pe toate părţile.
  • Sunt gata în aprox. 15-20 de minute. Cu 2-3 minute înainte să îi luaţi de pe foc, presăraţi sare şi piper proaspăt măcinat cât vă place. Ficăţeii trebuie să fie rumeni la exterior, dar moi şi suculenţi la interior. Nu îi lăsaţi mai mult, pentru că se vor usca, se vor întări şi îşi pierd toată savoarea.
  • Noi i-am servit imediat, calzi, lângă un piure făcut din 4 cartofi la care am adăugat 50 ml de lapte şi 50 g de unt şi cu o salată de roşii. La fel de bine merg şi cu o mamăliguţă caldă şi stropiţi cu mujdei de usturoi dacă vă place.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Ficăţei la ceaun

Dacă aţi cumpărat mai mulţi ficăţei, puteţi face un delicios pate de ficat sau poate doriţi să încercaţi şi reţeta de ficăţei pane.

 

Poftă bună la ficăţei la ceaun!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
34 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    iunie 26, 2015 at 11:42 am

    Ce pofta mi-ai facut cu reteta asta de ficatei 🙂 Ma duc sa pregatesc ceaunul :)))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 26, 2015 at 4:53 pm

      Sa zic drept, mi-am facut pofta si mie insami, in timp ce scriam reteta :)))

      Răspunde
  2. anca a zis

    iunie 22, 2015 at 9:09 am

    Eu nu mancam ficatei cand eram mica de mofturoasa ce eram, insa cand Ilincuta a venit acasa, ii tot faceam tot felul de mancaruri care nu-i placeau, intr-o zi i-am facut ficatei cu piure, vai asa s-o bucurat, a zis ca e mancarea ei favorita, acum sunt snitelele cu piure:).

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 26, 2015 at 4:52 pm

      Haha, cred ca toti copiii trec prin faza de snitele cu piure 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.