• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Macrou la cuptor cu sos de roşii - simplu, ieftin și bun

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 12 iul. 2021 · Publicată: 11 ian. 2014 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 7 comentarii
27 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de macrou la cuptor cu sos de roșii este una dintre cele mai simple si mai gustoase rețete cu pește. O veți face de multe ori!

Dragilor, azi am pentru voi o rețetă minunată, ușoară atât la propriu, cât și la figurat și potrivită în multe situații: macrou la cuptor cu sos bogat de roșii. Macroul gătit în acest fel este ideal pentru masa de prânz , alături de un piure de cartofi, cartofi natur sau de o garnitură de orez. Firește că este foarte potrivit și pentru cină.

Se pregătește simplu și rapid, e genul de rețetă care nu te ține mult în bucătărie, dar care reușește să fie pe gustul tuturor celor care se adună în jurul mesei.

macrou la cuptor cu sos de rosii

De ce îmi place să gătesc macrou la cuptor cu sos de roşii

Pentru mine peştele acesta cel mai uşor de preparat și am mereu grijă să am un pachet cu macrou în congelator. Are câteva avantaje pe care nu toți peștii ni le oferă:

  • nu are solzi - așadar mai puțină muncă pentru noi. Nu ne rămâne decât să îndepărtăm capul și înotătoarele și să îl spălăm foarte bine la interior, mai ales în zona coloanei.
  • nu are oase mari - asta îl face foarte potrivit și pentru acele persoane care nu prea iubesc peștele exact din cauza oaselor.
  • este unul dintre cei mai sănătoși pești - fiind un pește oceanic care trăiește în bancuri, macroul din magazine va fi mereu pește de captură, nu de cultură. E unul dintre puținii pești pe care avem ocazia să îi consumăm pescuiți direct din mediul lor natural și nu din crescătorii.
  • e foarte bogat în acizi graşi şi Omega 3 - cu atât mai bine pentru sănătatea noastră, iar asta nu o spun eu, ci o spun la unison cercetătorii, medicii și nutriționiștii!
  • este un pește ieftin și la îndemână - cu toate că are atâtea calități, se pare că Planeta Pământ este încă generoasă cu noi și ne oferă cantități mari din acest pește extraordinar. Găsim macrou cu ușurință în aproape orice magazin și e unul dintre cei mai ieftini pești.

Macroul este un pește gras, după mine, sosul de roșii "îl îmbracă" cel mai bine și îi aduce aciditatea și gustul ușor acrișor de care are nevoie. L-am gătit de multe ori în acest fel. De data aceasta, de la fetele de la Savori Urbane am "împrumutat" ideea de a adăuga în sos și câteva roșii uscate tăiate mărunt. O idee grozavă, care aduce și mai multă savoare acestei rețete.

Găsiți pe blog rețeta de roșii uscate în cuptorul de acasă. Vă asigur că se fac incredibil de ușor și sunt net superioare celor cumpărate.

Cum servim acest macrou la cuptor cu sos de roşii

În primul rând îl servim cât este încă cald, imediat ce îl scoatem din cuptor. Atunci este suculent, fraged și plin de arome.

După cum vedeți în fotografii, eu i-am pus alături un piure de cartofi, dar la fel de bun va fi și cu o garnitură de cartofi natur, orez sau o mămăliguță caldă.

Dacă este perioadă de post cu dezlegări la pește, puteți face un piure de cartofi de post (rețeta aici).

Mod de preparare macrou la cuptor cu sos de roşii (VIDEO inclus)

Rețeta cu macrou de astăzi se face foarte ușor, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉 Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

macrou la cuptor cu sos de rosii

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

macrou la cuptor cu sos de rosii

Macrou la cuptor cu sos de roşii

Rețeta de macrou la cuptor cu sos de roșii este una dintre cele mai simple si mai gustoase rețete cu pește. O veți face de multe ori!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

cantităţi pentru 2 porţii

  • 2 buc macrou proaspăt sau congelat ((aprox. 600 g în total))
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 5-6 căței de usturoi
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare și piper - după gust
  • 3-4 buc roșii uscate (opțional)
  • câteva frunze de salvie (opțional)
  • câteva felii de lămâie (opțional)
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Dacă folosiți macrou congelat, lăsați-l la dezgheţat într-un vas cu apă rece. În aproximativ 20 de minute vă puteţi apuca să-l spălaţi şi să-l curăţaţi. E de preferat să îndepartați capul și înotătoarele, dar nu e obligatoriu.
  • Condimentaţi peștele cu sare, piper şi oregano uscat, atât la interior cât şi la exterior şi aşezaţi-l într-o tavă unsă cu puțin ulei.
  • Tăiați mărunt usturoiul. Puneți în interiorul fiecărui pește ½ de cățel de usturoi și frunze de salvie.
  • Tăiați mărunt și roșiile uscate, dacă le folosiți.
  • Într-un vas puneți sucul de roșii, sare, piper, oregano, usturoiul tocat și roșiile uscate tăiate.
  • Dacă folosiți un suc de roșii concentrat, adăugați cam cu 150 ml de apă.
  • Turnați sosul în tavă, peste pește. Tot în tavă mai puneți frunze de salvie și 2-3 felii de lămâie cu tot cu coajă.
  • Stropiți peștele cu 2-3 linguri de sos și dați tava la cuptor pentru maxim 20 de minute.
  • Se servește imediat alături de garnitura preferată și presărat cu pătrunjel proaspăt.
Nutrition Facts
Macrou la cuptor cu sos de roşii
Amount per Serving
Calorii
589
% Daily Value*
Grăsimi
 
26
g
40
%
Colesterol
 
141
mg
47
%
Carbohidrați
 
23
g
8
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
16
g
18
%
Proteine
 
66
g
132
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete de pește la cuptor pe care veți dori să le încercați

Peștele este minunat, sănătos și delicios, oricum ar fi gătit. Totuși, e mai simplu să îl gătim la cuptor. Gustul e mai intens, iar peștele are ocazia să împrumute din aromele celorlalte ingrediente din tavă. Vă las mai jos câteva idei pe cât de ușor de preparat, pe atât de gustoase. Sigur veți dori să le încercați!

  • doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • pește în crustă de sare cu ierburi aromatice
  • somon în crustă de pesmet la cuptor
  • biban de mare la cuptor cu sos de lămâie
macrou cu sos de rosii

Această rețetă a fost publicată pe blog în ianuarie 2014 și actualizată 7 ani mai târziu, în iulie 2021 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
27 shares

Comentarii

  1. gheorghe-nicolae stoian a zis

    septembrie 30, 2016 at 9:59 pm

    hmm mor de pofta...pana se face. Am adaugat niste ciuperci si ardei gras cubulete..sper ca nu dau totul peste cap, sunt curios cum va iesi...inca 10 minute lungi de asteptat deja miroase bien.,

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 30, 2016 at 10:12 pm

      Cred ca va fi si mai bun cu ciuperci si ardei gras. Pofta buna! 🙂

      Răspunde
  2. Mariana a zis

    februarie 07, 2016 at 2:54 pm

    Mulțumesc pentru rețete le am pregătit și sunt foarte gustoase!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 07, 2016 at 5:06 pm

      Ma bucur ca ti-au placut, Mariana! Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  3. Denis a zis

    decembrie 17, 2014 at 11:30 am

    Tin dukan, ce coincidenta. Multumesc pentru reteta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 17, 2014 at 11:33 am

      Spor la pierdut kilograme! 🙂

      Răspunde
  4. simonacallas a zis

    noiembrie 20, 2014 at 10:30 am

    Mi-ai adus aminte ca nu am mai mancat de multa vreme macrou, si e unul din favoritii mei in materie de peste 🙂 E delicios preparatul tau, felicitari!

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.