Banane la grătar, un desert delicios și incredibil de simplu, care te va surprinde prin aromele intense! Încearcă-l oricând ai poftă de ceva bun și rapid sau atunci când vin prietenii în vizită!
Îmi place să fac banane la grătar atunci când nu am nimic pregătit pentru desert sau atunci când mi se anunță prieteni în vizită. Desertul acesta este mereu o surpriză și mereu apreciat. Nu te-ai aștepta ca dintr-un singur ingredient și câteva arome să obții în câteva minute ceva atât de bun!
Dacă sunteți iubitori de banane ascunse în deserturi, vă las mai jos câteva idei delicioase:
- prăjitură fără coacere cu pișcoturi și banane
- tort mușuroi de cârtiță
- banana bread cu ciocolată
- ruladă cu banane și ciocolată
Mergi direct la:
🍌 Ingrediente
- banane - folosiți banane foarte proaspete și ferme. Cele care încep să devină chiar și puțin maronii vor fi prea moi pentru a fi tăiate.
- unt topit - cu 82% grăsime
- scorțișoară măcinată
- nuci - puteți folosi nuci românești, migdale, caju, alune de pădure, etc.
- miere de albine
- opțional - înghețată de vanilie sau frișcă naturală bătută
🍲 Pregătiri
- Încălziți nucile într-o tigaie pentru câteva minute, amestecând continuu să nu se ardă. Lăsați nucile să se răcească, apoi tocați-le mărunt, din cuțit.
- Într-un castron, combinați mierea, scorțișoara, untul topit și amestecați.
🔥 Instrucțiuni pentru grătar
- Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate pe lungime.
- Cu o pensulă ungeți bananele cu puțin unt topit și răcit, ca să nu se lipească de grătar.
- Așezați bananele pe grătarul încins și lăsați-le să se gătească 2-3 minute.
- Întoarceți bananele pe partea cealaltă și lăsați-le tot 2-3 minute.
💡 Extra sfaturi
- Puteți folosi un grătar cu lemne sau un grill de teflon, antiaderent, încălzit pe plită.
- Bananele vor fi alunecoase și dificil de răsturnat. Ajutați-vă de o spatulă lată din metal.
🍽️ Servire
- Așezați bananele calde pe o farfurie, turnați deasupra sos de unt și miere.
- Presărați nuci mărunțite.
- Opțional, adăugați înghețată sau frișcă bătută.
🥧 Alte deserturi rapide pe care să le încercați
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci
Ingrediente
- 4 banane
- 50 g unt topit și răcit (82% grăsime)
- un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată
- 1-2 lingurițe de miere
- 50 g miez de nucă
- optional - înghețată de vanilie sau frișcă bătută
Instrucțiuni de preparare
- Încălziți nucile într-o tigaie pentru câteva minute, amestecând continuu să nu se ardă. Lăsați nucile să se răcească, apoi tocați-le mărunt, din cuțit.
- Într-un castron, combinați mierea, scorțișoara, untul topit și amestecați.
- Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate pe lungime.
- Cu o pensulă ungeți bananele cu puțin unt topit și răcit, ca să nu se lipească de grătar.
- Așezați bananele pe grătarul încins și lăsați-le să se gătească 2-3 minute.
- Întoarceți bananele pe partea cealaltă și lăsați-le tot 2-3 minute.
- Așezați bananele calde pe o farfurie, turnați deasupra sosul de unt și miere pregătit la început.
- Presărați nuci mărunțite.
- Opțional, adăugați înghețată sau frișcă bătută.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
mimiignatescu a zis
Foarte bune si usor de facut.Bananele le lasi cu coaja, cred!
Iuliana a zis
Nu, se fac fara coaja 😉
Aurica a zis
cred ca mi-ar place, nu am incercat niciodata dar cred ca au un gust aparte si savuros..sa vedem ce iese 🙂