• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 iun. 2022 · Publicată: 1 nov. 2013 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 3 comentarii
15 shares
Mergi la rețetă

Banane la grătar, un desert delicios și incredibil de simplu, care te va surprinde prin aromele intense! Încearcă-l oricând ai poftă de ceva bun și rapid sau atunci când vin prietenii în vizită!

Banane la gratar cu scortisoara si nuci

Îmi place să fac banane la grătar atunci când nu am nimic pregătit pentru desert sau atunci când mi se anunță prieteni în vizită. Desertul acesta este mereu o surpriză și mereu apreciat. Nu te-ai aștepta ca dintr-un singur ingredient și câteva arome să obții în câteva minute ceva atât de bun!

Dacă sunteți iubitori de banane ascunse în deserturi, vă las mai jos câteva idei delicioase:

  • prăjitură fără coacere cu pișcoturi și banane
  • tort mușuroi de cârtiță
  • banana bread cu ciocolată
  • ruladă cu banane și ciocolată
Mergi direct la:
  • 🍌 Ingrediente
  • 🍲 Pregătiri
  • 🔥 Instrucțiuni pentru grătar
  • 💡 Extra sfaturi
  • 🍽️ Servire
  • 🥧 Alte deserturi rapide pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

🍌 Ingrediente

  • banane - folosiți banane foarte proaspete și ferme. Cele care încep să devină chiar și puțin maronii vor fi prea moi pentru a fi tăiate.
  • unt topit - cu 82% grăsime
  • scorțișoară măcinată
  • nuci - puteți folosi nuci românești, migdale, caju , alune de pădure, etc.
  • miere de albine
  • opțional - înghețată de vanilie sau frișcă naturală bătută

🍲 Pregătiri

  • Încălziți nucile într-o tigaie pentru câteva minute, amestecând continuu să nu se ardă. Lăsați nucile să se răcească, apoi tocați-le mărunt, din cuțit.
  • Într-un castron, combinați mierea, scorțișoara, untul topit și amestecați. 
nuci rumenite în tigaie
nuci rumenite în tigaie

🔥 Instrucțiuni pentru grătar

  • Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate pe lungime. 
  • Cu o pensulă ungeți bananele cu puțin unt topit și răcit, ca să nu se lipească de grătar.
  • Așezați bananele pe grătarul încins și lăsați-le să se gătească 2-3 minute.
  • Întoarceți bananele pe partea cealaltă și lăsați-le tot 2-3 minute.
Banane la gratar
banane pe grill de teflon

💡 Extra sfaturi

  • Puteți folosi un grătar cu lemne sau un grill de teflon, antiaderent, încălzit pe plită.
  • Bananele vor fi alunecoase și dificil de răsturnat. Ajutați-vă de o spatulă lată din metal.

🍽️ Servire

  • Așezați bananele calde pe o farfurie, turnați deasupra sos de unt și miere.
  • Presărați nuci mărunțite.
  • Opțional, adăugați înghețată sau frișcă bătută.
Banane la gratar cu scortisoara si nuci

🥧 Alte deserturi rapide pe care să le încercați

  • Budincă libaneză de lapte cu fistic şi banane
    Budincă libaneză de lapte cu fistic şi banane (Ashta)
  • Desert rapid cu cafea
    Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
  • Eton mess
    Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă - desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Banane la gratar cu scortisoara si nuci

Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci

Banane la grătar, un desert delicios și incredibil de simplu, care te va surprinde prin aromele intense! Încearcă-l când ai poftă de ceva bun!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 2 minutes minutes
Gătire: 6 minutes minutes
Timp total: 8 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 banane
  • 50 g unt topit și răcit (82% grăsime)
  • un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1-2 lingurițe de miere
  • 50 g miez de nucă
  • optional - înghețată de vanilie sau frișcă bătută

Instrucțiuni de preparare
 

  • Încălziți nucile într-o tigaie pentru câteva minute, amestecând continuu să nu se ardă. Lăsați nucile să se răcească, apoi tocați-le mărunt, din cuțit.
  • Într-un castron, combinați mierea, scorțișoara, untul topit și amestecați. 
  • Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate pe lungime. 
  • Cu o pensulă ungeți bananele cu puțin unt topit și răcit, ca să nu se lipească de grătar.
  • Așezați bananele pe grătarul încins și lăsați-le să se gătească 2-3 minute.
  • Întoarceți bananele pe partea cealaltă și lăsați-le tot 2-3 minute.
  • Așezați bananele calde pe o farfurie, turnați deasupra sosul de unt și miere pregătit la început.
  • Presărați nuci mărunțite.
  • Opțional, adăugați înghețată sau frișcă bătută.
Nutrition Facts
Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci
Amount per Serving
Calorii
291
% Daily Value*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Colesterol
 
27
mg
9
%
Carbohidrați
 
33
g
11
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
21
g
23
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Banane la gratar

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
15 shares

Comentarii

  1. mimiignatescu a zis

    martie 18, 2016 at 1:49 pm

    Foarte bune si usor de facut.Bananele le lasi cu coaja, cred!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 18, 2016 at 1:50 pm

      Nu, se fac fara coaja 😉

      Răspunde
  2. Aurica a zis

    decembrie 02, 2013 at 3:44 pm

    cred ca mi-ar place, nu am incercat niciodata dar cred ca au un gust aparte si savuros..sa vedem ce iese 🙂

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.