Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
Acasă » Retete » Deserturi de post

Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci

Publicat la 1 noiembrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

15 shares
Mergi la rețetă

Banane la grătar, un desert delicios și incredibil de simplu, care te va surprinde prin aromele intense! Încearcă-l oricând ai poftă de ceva bun și rapid sau atunci când vin prietenii în vizită!

Banane la gratar cu scortisoara si nuci

Îmi place să fac banane la grătar atunci când nu am nimic pregătit pentru desert sau atunci când mi se anunță prieteni în vizită. Desertul acesta este mereu o surpriză și mereu apreciat. Nu te-ai aștepta ca dintr-un singur ingredient și câteva arome să obții în câteva minute ceva atât de bun!

Dacă sunteți iubitori de banane ascunse în deserturi, vă las mai jos câteva idei delicioase:

  • prăjitură fără coacere cu pișcoturi și banane
  • tort mușuroi de cârtiță
  • banana bread cu ciocolată
  • ruladă cu banane și ciocolată
Mergi direct la:
  • 🍌 Ingrediente
  • 🍲 Pregătiri
  • 🔥 Instrucțiuni pentru grătar
  • 💡 Extra sfaturi
  • 🍽️ Servire
  • 🥧 Alte deserturi rapide pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

🍌 Ingrediente

  • banane - folosiți banane foarte proaspete și ferme. Cele care încep să devină chiar și puțin maronii vor fi prea moi pentru a fi tăiate.
  • unt topit - cu 82% grăsime
  • scorțișoară măcinată
  • nuci - puteți folosi nuci românești, migdale, caju , alune de pădure, etc.
  • miere de albine
  • opțional - înghețată de vanilie sau frișcă naturală bătută

🍲 Pregătiri

  • Încălziți nucile într-o tigaie pentru câteva minute, amestecând continuu să nu se ardă. Lăsați nucile să se răcească, apoi tocați-le mărunt, din cuțit.
  • Într-un castron, combinați mierea, scorțișoara, untul topit și amestecați. 
nuci rumenite în tigaie
nuci rumenite în tigaie

🔥 Instrucțiuni pentru grătar

  • Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate pe lungime. 
  • Cu o pensulă ungeți bananele cu puțin unt topit și răcit, ca să nu se lipească de grătar.
  • Așezați bananele pe grătarul încins și lăsați-le să se gătească 2-3 minute.
  • Întoarceți bananele pe partea cealaltă și lăsați-le tot 2-3 minute.
Banane la gratar
banane pe grill de teflon

💡 Extra sfaturi

  • Puteți folosi un grătar cu lemne sau un grill de teflon, antiaderent, încălzit pe plită.
  • Bananele vor fi alunecoase și dificil de răsturnat. Ajutați-vă de o spatulă lată din metal.

🍽️ Servire

  • Așezați bananele calde pe o farfurie, turnați deasupra sos de unt și miere.
  • Presărați nuci mărunțite.
  • Opțional, adăugați înghețată sau frișcă bătută.
Banane la gratar cu scortisoara si nuci

🥧 Alte deserturi rapide pe care să le încercați

  • Budincă libaneză de lapte cu fistic şi banane
    Budincă libaneză de lapte cu fistic şi banane (Ashta)
  • Desert rapid cu cafea
    Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
  • Eton mess
    Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Banane la gratar cu scortisoara si nuci

Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci

Banane la grătar, un desert delicios și incredibil de simplu, care te va surprinde prin aromele intense! Încearcă-l când ai poftă de ceva bun!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 2 minutes minutes
Gătire: 6 minutes minutes
Timp total: 8 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 banane
  • 50 g unt topit și răcit (82% grăsime)
  • un vârf de linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1-2 lingurițe de miere
  • 50 g miez de nucă
  • optional - înghețată de vanilie sau frișcă bătută

Instrucțiuni de preparare
 

  • Încălziți nucile într-o tigaie pentru câteva minute, amestecând continuu să nu se ardă. Lăsați nucile să se răcească, apoi tocați-le mărunt, din cuțit.
  • Într-un castron, combinați mierea, scorțișoara, untul topit și amestecați. 
  • Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate pe lungime. 
  • Cu o pensulă ungeți bananele cu puțin unt topit și răcit, ca să nu se lipească de grătar.
  • Așezați bananele pe grătarul încins și lăsați-le să se gătească 2-3 minute.
  • Întoarceți bananele pe partea cealaltă și lăsați-le tot 2-3 minute.
  • Așezați bananele calde pe o farfurie, turnați deasupra sosul de unt și miere pregătit la început.
  • Presărați nuci mărunțite.
  • Opțional, adăugați înghețată sau frișcă bătută.
Valori nutriționale
Banane la grătar cu scorțișoară, miere și nuci
Valori per porție
Calorii
291
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Colesterol
 
27
mg
9
%
Carbohidrați
 
33
g
11
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
21
g
23
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
379
IU
8
%
Calciu
 
21
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Banane la gratar

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
15 shares

Comentarii

  1. mimiignatescu a zis

    martie 18, 2016 at 1:49 pm

    Foarte bune si usor de facut.Bananele le lasi cu coaja, cred!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 18, 2016 at 1:50 pm

      Nu, se fac fara coaja 😉

      Răspunde
  2. Aurica a zis

    decembrie 02, 2013 at 3:44 pm

    cred ca mi-ar place, nu am incercat niciodata dar cred ca au un gust aparte si savuros..sa vedem ce iese 🙂

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.