• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete gata în 30 de minute

    Chifteluţe din legume

    Publicat la 4 martie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Familia noastră nu este prea carnivoră, cred că asta se reflectă şi in reţetele de pe blog. Nu suntem nici vegetarieni, nici vegani, doar că oricând, dacă e pe alese noi votăm cu legumele în locul cărnii de orice fel.

    Aşa se face că la noi se fac mai des chifteluţele din legume decât cele din carne. Varianta mea de azi nu este de post, ci are ouă în compoziție.

    Chifteluţe din legume

    Click aici dacă doriți sa vedeți rețeta de chifteluţe de post din legume.

    Chifteluțe de post din legume
    Chifteluțe de post din legume

    Chifteluțele din legume sunt foarte gustoase, sunt mai uşoare decât cele din carne şi se pot face foarte bine atât prăjite în ulei, cât şi mai dietetic, băgate pur şi simplu la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În plus, vă puteţi juca cu proporţiile legumelor, în funcţie de preferințele voastre.

    Sunt delicioase ca aperitiv, sau ca fel principal alături de o salată şi de asemeni, le puteţi servi cu un sos de iaurt. Nouă ne plac şi când sunt calde, dar şi după ce se răcesc sau chiar a doua zi la pachetul de la serviciu.

    Mod de preparare chifteluțe din legume

    Chifteluţe din legume

    Chifteluţe din legume

    5 from 2 votes
    Tipărește
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 15 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 30 min

    Ingrediente
     

    pentru aproximativ 15 chifteluţe

    • 1 cartofi mare
    • 2 morcovi
    • 1 felie de ţelină
    • 1 rădăcină de pătrunjel
    • 1 dovlecel
    • 1 ceapă
    • 1-2 căţei de usturoi
    • 2 ouă
    • mărar
    • sare (piper - după gust)
    • un vârf de cuţit de turmeric
    • 4-5 linguri de făină (sau pesmet fin)
    • ulei pentru prăjit (dacă nu le faceţi la cuptor)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dacă aveţi un chopper (tocător) electric, folosiţi-l cu încredere pentru a salva timp. Dacă nu aveţi, daţi cartoful, dovlecelul şi rădăcinoasele pe răzătoarea cu găuri mici, tocaţi ceapa mărunt, iar usturoiul îl treceţi prin presă.
    • Adăugaţi mărarul tocat cât mai fin, condimentaţi cu sare, piper şi turmeric, adăugaţi ouăle bătute şi amestecaţi toată compoziţia ca să se omogenizeze.
    • Cu palmele puţin umede modelaţi chifteluţele, apoi le tăvăliţi prin făină (sau pesmet) şi de aici, fie le prăjiţi pe ambele părţi în ulei încins, fie le băgaţi la cuptor la 180 de grade până se rumenesc.
    • Dacă le prăjiţi în ulei, e bine să le scoateţi pe o hârtie absorbantă pentru a scăpa de excesul de ulei.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Puteţi printa reţeta de chifteluţe din legume pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la propria voastră colecţie de bucate aromate pentru mai târziu.

    Poftă bună!

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Şniţele din piept de curcan
    • Cum se face mămăliga?
    • Tagliatelle cu sardine şi sos de roşii
    • Hummus libanez, reţeta clasică

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      martie 04, 2015 at 4:08 pm

      Tare-s bune chiftelutele din legume. Si noi facem dar mai mult in post, ce-i drept. Ies bune si fara ou si combinate chiar cu quinoa 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 04, 2015 at 4:18 pm

        Si noi facem si in varianta de post si sunt bune oricum 🙂

        Răspunde
    2. Cosmina

      noiembrie 17, 2015 at 1:05 pm

      Pentru varianta la cuptor, se adauga ceva ulei in compozitie?

      Răspunde
      • Iuliana

        noiembrie 17, 2015 at 1:21 pm

        Nu, eu nu le pun ulei cand le fac la cuptor.

        Răspunde
    3. Izabela

      mai 25, 2018 at 7:56 pm

      Banuiesc ca se storc legumele de zeama dupa ce se dau pe razatoare, nu?

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 25, 2018 at 11:15 pm

        Daca folosesti legume mai apoase, cum sunt dovleceii, da. Daca ai mai multe radacinoase, nu e nevoie.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.