Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitură simplă cu prune şi brânză de vaci

Publicat la 27 iulie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

183 shares
Mergi la rețetă

O prăjitură simplă cu prune și blat fraged cu brânză de vaci, este desertul ideal pentru o masă cu familia. Foarte spornică și se face atât de ușor!

Felie pătrată de prăjituă cu prune pe farfurie albastră cu buline

Îmi plac prăjiturile de casă, cele cu blat simplu făcut din câteva ingrediente şi neapărat cu ceva fructe pe deasupra. Sunt potrivite şi pentru desertul în familie, şi pentru musafiri, pentru pachet, de luat la picnic sau de pus lângă cafea.

Combinaţia de texturi şi arome dintre aluatul pe bază de brânză de vaci aminteşte cumva de pasca fără aluat iar prunele acrişoare a fost un deliciu! 🙂 

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Alte deserturi cu prune
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru această prăjitură cu prune:

  • ouă
  • brânză de vaci
  • făină
  • zahăr
  • iaurt
  • unt topit şi răcit
  • arome: coajă de lămâie și vanilie
  • praf de copt
  • prune

Desigur, puteți folosi și alte fructe la această prăjitură: caise, cireșe, mere, piersici, etc.

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Prăjitură cu fructe în tavă

Alte deserturi cu prune

Dacă v-a plăcut prăjitura aceasta, poate doriţi să încercaţi şi alte reţete de deserturi cu prune, la fel de simplu de făcut şi cu rezultat delicios. Găsiţi mai jos câteva exemple:

  • Prajitura rasturnata cu prune
    Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate și nuci
  • Prăjitură cu prune și blat crocant
    Prăjitură cu prune și blat crocant
  • Chec cu prune si nuci
    Chec cu prune și nuci. Pufos, aromat, absolut delicios!
  • tavă și farfurie cu crumble de prune
    Crumble cu prune şi fulgi de migdale

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu fructe în tavă

Prăjitură simplă cu prune şi brânză de vaci

O prăjitură cu prune și blat fraged cu brânză de vaci, este desertul ideal pentru o masă cu familia. Foarte spornică și se face atât de ușor!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

pentru o tavă de aprox. 20x30 cm

  • 4 ouă
  • 250 g brânză de vaci
  • 200 g făină (tip 000)
  • 200 g zahăr
  • 200 g iaurt
  • 70 g unt topit şi răcit
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 linguriţă rasă de praf de copt
  • 250 g prune
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor (opţional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pentru că prepararea blatului durează foarte puţin, e bine ca înainte să vă apucaţi de treabă să aprindeţi cuptorul la 170 de grade.
  • Prunele fără sâmburi se taie în jumătăţi sau sferturi, depinde cât sunt de mari.
  • Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi cu un praf de sare pană se albesc şi îşi măresc volumul.
  • Brânza de vaci se amestecă cu iaurtul și untul topit, apoi se toarnă peste gălbenuşuri. Se adaugă coaja de lămâie şi extractul de vanilie şi se omogenizează compoziţia.
  • Făina împreună cu praful de copt se toarnă în ploaie peste amestecul de componente lichide şi se amestecă cu un tel de mână.
  • Albuşurile se bat spumă tare până când nu mai cad de pe teluri şi se încorporează cu mişcări uşoare în compoziţia pentru blat.
  • Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se aşează prunele.
  • Daţi prăjitura la cuptor pentru aprox. 30 de minute, sau până când vedeţi că începe să se rumenească.
  • Blatul se va rupe uşor când e cald, de aceea este bine să lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă şi abia apoi să o feliaţi şi să o scoateţi pe platou.
  • Se serveşte pudrată generos cu zahăr vanilat.
Valori nutriționale
Prăjitură simplă cu prune şi brânză de vaci
Valori per porție
Calorii
341
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
12
g
18
%
Colesterol
 
96
mg
32
%
Carbohidrați
 
53
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
31
g
34
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
596
IU
12
%
Calciu
 
102
mg
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură simplă cu prune şi brânză de vaci pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
183 shares

Comentarii

  1. Maria Florea a zis

    iulie 27, 2015 at 3:50 pm

    La noi asa incep diminetile.....cu pianul fiicei mele.Multumim pentru melodia aceasta antrenanta!
    Ca de obicei, voi incerca prajitura ,insa eu o voi face cu zmeura din gradina.Am facut si pastravul dupa reteta ta si ne-a placut tuturor.Sper sa revin cu poze.
    Zile racoroase si cu multa tihna!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 27, 2015 at 3:57 pm

      Vaaaiii, ce dimineti frumoase aveti voi! Prajitura va fi chiar mai buna cu zmeura 🙂 Va astept cu poze si impresii.

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 27, 2015 at 9:51 am

    La noi a trecut codul de canicula. E asa de bine si racoare. Pana la ora asta cel putin 🙂
    Asa ca ma pot incumeta sa dau drumul la cuptor si sa fac prajitura ta cu prune 😉

    Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x