• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de prăjituri

    Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

    Publicat la 7 iunie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Când spun "prăjitură de casă" nu mă duce gândul la altceva decât la o prăjitură lejeră şi rapidă, cu un blat pufos şi vanilat, şi cu ceva adaosuri, de obicei fructe de sezon, aşa cum făcea mama mea cel mai des atunci când eram copil. Alteori "prăjitura de casă" avea bucăţele de rahat, fructe uscate sau ciocolată şi neapărat, dar neapărat era mereu pudrată cu mult zahăr vanilat.

    O reţetă de genul ăsta nu ar trebui să lipsească din caietul niciunei mămici care vrea să îi imprime puiului de om amintirea prăjiturilor de casă făcute de mama. Părerea mea! 🙂 Eu am chiar mai multe variaţiuni de astfel de reţete simple, pe care le pun în aplicare funcţie de ceea ce staţionează nepermis de mult pe raftul frigiderului. De data asta am făcut blatul doar cu brânză de vaci şi unt topit, dar altădată am făcut de exemplu o prăjitură cu iaurt şi nectarine, iar în altă reţetă am folosit smântână şi merişoare, că asta aveam la momentul ăla.

    Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

    La prăjitura de azi am folosit fructe de sezon pe care le găsim acum în piaţă din producţie autohtonă, ieftine şi aromate. Combinaţia de căpşuni şi caise e pe cât de gustoasă, pe atât de "ochioasă" şi se asortează de minune cu gustul de brânzică şi vanilie naturală. Priviţi numa' ce delicioşenie pudrată vă aşteaptă pe farfuriuţa de mai jos. S-o mănânci, nu alta! 🙂

    Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

    Cum se face prăjitura cu brânză şi fructe de sezon

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

    Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 50 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 20
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 5 ouă
    • 200 g zahăr
    • seminţele unei păstăi de vanilie
    • 100 g unt topit şi răcit
    • 200 g brânză de vaci
    • 360 g făină cernută
    • 8 g praf de copt
    • 400 g fructe (eu am pus 200 g caise şi 200 g căpşuni)
    • zahăr pudră pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt într-o tavă de 30x20 cm. Dacă nu aveţi hârtie de copt, ungeţi tava cu unt.
    • Spălăm, curăţăm fructele şi le tăiem cuburi.
    • Mixăm ouăle împreună cu zahărul până se albesc şi îşi măresc volumul.
    • Adăugăm în ouăle bătute: untul topit şi răcit, brânza de vaci şi seminţele păstăii de vanilie. Omogenizăm.
    • Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt în compoziţia de mai sus. Vom obţine un aluat vârtos, dar moale, ca o cremă şi uşor de manevrat cu o paletă de lemn sau silicon.
    • Punem jumătate din cantitatea de aluat în tavă şi presărăm jumătate din cuburile de fructe.
    • Turnăm şi restul de aluat, iar deasupra punem restul fructelor.
    • Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, apoi reducem temperatura la 170 de grade şi mai coacem încă 15-20 de minute.
    • Prăjitura nu trebuie să se rumenească, ci trebuie să rămână galbenă şi frumoasă. Faceţi testul cu scobitoarea să vă asiguraţi că este copt aluatul şi în interior.
    • Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă şi feliaţi-o când se răceşte de tot.
    • Se serveşte pudrată cu zahăr vanilat făcut în casă (vezi reţeta)

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

    Poftă bună la prăjitura cu brânză şi fructe de sezon!

    Din aceeași categorie

    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Ramona

      iulie 06, 2019 at 11:30 am

      Foarte gustoasa! cea mai buna praji cu branza si fructe. multumesc!

      Răspunde
      • Iuliana

        iulie 06, 2019 at 2:22 pm

        Mă bucur mult că ți-a plăcut, Ramona! 🙂

        Răspunde
    2. Iolanda

      iunie 15, 2016 at 11:22 am

      Eu am facut aceasta prajitura ieri.
      Foarte buna si se face foarte usor si repede.

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 15, 2016 at 12:26 pm

        Ma bucur ca ti-a placut 🙂

        Răspunde
    3. Luminita

      iunie 07, 2016 at 10:35 am

      Foarte buna ! Multumesc pentru reteta si denumire, se va numi "Delicioşenie".

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 07, 2016 at 11:39 am

        🙂

        Răspunde
    4. Claudia

      iunie 07, 2016 at 8:29 am

      Vai ce bunatate de prajiturica 🙂 Vorba ta, deliciosenie :)))
      Si ce poze! 😉

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 07, 2016 at 9:09 am

        Multumesc 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.