• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu prune

    Prăjitură cu prune și blat crocant

    Publicat la 24 august 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Despre prăjitura cu prune și blat crocant de astăzi s-ar putea spune că e cam "aceeași Mărie cu altă pălărie" și pe bună dreptate. Rețeta e în mare aceeași cu cea a tartei cu caise și coacăze roșii sau cu cea a cheesecake-ului crocant cu zmeură, doar umplutura e alta.

    Prăjitură cu prune și blat crocant

    Cred că nu exagerez deloc dacă spun că e cea mai ușoară rețeta de prăjitură cu fructe pe care o știu. Blatul crocant are gust bogat de unt și de coajă de lămâie și contrastează minunat cu umplutura acrișoară de fructe. Combinațiile care se pot face sunt nenumărate și nu dă greș în nici o împrejurare.

    La mine umplutura a fost de data aceasta cu prune aromatizate cu puțină scorțișoară. Peste stratul de deasupra am presărat miez de nucă tocat grosier. O combinație în ton cu toamna care se apropie și își va intra în drepturi peste doar câteva zile 🙂

    Prăjitura cu prune și blat crocant e  delicioasă, se taie ușor în porții mai mari sau mai mici, merge de minune și lângă un ceai, dar și la o cafea. Poate fi luată la pachet la birou sau la picnic. E rețeta ideală și vă veți convinge și voi de asta dacă o încercați măcar o dată 🙂

    Prăjitură cu prune și blat crocant

    Mod de preparare prăjitură cu prune și blat crocant

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Prăjitură cu prune și blat crocant

    Prăjitură cu prune și blat crocant

    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    blatul - pentru o tava de 25x35 cm

    • 200 g unt rece cu 80% grăsime
    • 2 gălbenuşuri
    • 100 g zahăr
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 400 gr făină
    • 1 plic praf de copt
    • un praf de sare

    umplutura

    • aprox. 600 g prune fără sâmburi
    • 2 linguri de zahăr
    • 1 lingură rasă de amidon
    • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
    • 100 g miez de nucă tocat grosier

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Nu este nevoie să ungeți forma cu nimic.
    • Puneți într-un castron untul rece tăiat cuburi și peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi coaja de lamaie.
    • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
    • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
    • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de fructe. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
    • Spălați prunele și îndepărtați sâmburii.
    • Peste prune presărați 2 linguri de zahăr, 1 linguriță de scorțișoară și 1 lingură rasă de amidon. Amestecați ca să se distribuie uniform.
    • Puneți cam ¾ din aluatul nisipos în tavă. Nu e nevoie să îl compactați, lăsați-l așa, fărâmicios și aerat.
    • Peste aluat puneți prunele.
    • Peste fructe presărați restul de aluat și miezul de nucă tocat
    • Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute până când aluatul de deasupra începe să se rumenească.
    • Lăsați prăjitura să se răcească foarte bine înainte să o feliați.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Prăjitură cu prune și blat crocant

    Hei, ce ziceți? Cine face prăjitură cu prune și blat crocant în week-endul ăsta? 🙂

    deserturi

     

    Din aceeași categorie

    • Barcute din foietaj umplute cu gem
      Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
    • Mancare de prune uscate cu zahar ars
      Mâncare de prune uscate cu zahăr ars
    • Tarta cu gem de prune si nuci
      Tartă cu gem de prune, nuci și aromă de rom
    • reteta bomboane cu prune uscate in ciocolata
      Prune uscate trase în ciocolată - rețeta de bomboane de casă

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.